Studentski poslovi

Male tajne studentskih ugovora

Ugovor, Izvor: Pixabay

Za vas smo istražili što vam je sve potrebno za učlanjivanje u Student servis, gdje sve možete podići studentski ugovor i gdje pronaći dobar posao.

Želite zaraditi koju kunu sa strane za shopping, izlaske ili dva menija dnevno u menzi za ručak, a niste sigurni što vam je sve potrebno da biste pronašli studentski posao? Za početak, važno je napomenuti da prije upisa u Student servis morate imati riješeno pitanje osnovnog zdravstvenog osiguranja, što možete provjeriti na stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na učlanjivanje u Student servis potrebno je doći osobno te sa sobom donijeti studentsku iskaznicu, uvjerenje (potvrdu) o statusu redovitog studenta za tekuću akademsku godinu, odnosno elektronički zapis o statusu studenta koji možete preuzeti putem sustava e-Građani, zatim dvije fotografije veličine 35 x 25 mm te osobnu iskaznicu i ugovor ili potvrdu banke o vlastitom žiro-računu na uvid. Pravo na učlanjenje imaju redoviti studenti svih visokih učilišta koji su upisani u ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta) Republike Hrvatske, ali i nezaposlene osobe koje su završile studiji, najdulje 3 mjeseca od dana diplomiranja te učenici u postupku upisa na studij, najdulje 3 mjeseca od završetka škole.

Mnogi ne znaju da se studentski ugovori mogu podizati ne samo u Student servisu već i u studentskim domovima, a moguće je podići do tri ugovora. Također je moguće i kasnije ispravno ovjerene i potpisane studentski ugovore o izvršenom poslu predavati na blagajnama ovih zagrebačkih studentskih naselja (domova):

  • Stjepan Radić, Jarunska 2
  • Dr. Ante Starčević, Zagrebačka avenija 2
  • Cvjetno naselje, Odranska 8
  • Lašćina, Lašćinska cesta 32

Dakako, ugovor jednako kao i u Student servisu podižete osobno, uz predočenje članske iskaznice Student servisa ili iksice, odnosno indeksa.

Što se tiče pronalaska studentskog posla, od onog u administraciji, promidžbi i ugostiteljstvu pa sve do različitih fizičkih poslova, najveći izbor očekuje vas upravo na stranicama Student servisa. Međutim, postoje i neki alternativni izvori kao što je naša Facebook stranica Studentski poslovi, ali i baza poslova, gdje možete vrlo jednostavno i pregledno pronaći idealan posao.

Komentari na članak

Vezani članci

Sandra Petra Pintarić i Renata Sopek

„Aktivna Hrvatska”

Kineziološki fakultet osmislio treninge koji će nas razbuditi na otvorenim lokacijama, uključili se i studenti

– Kroz „Aktivnu Hrvatsku” ovog ćemo ljeta educirati diljem obale. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od gradova u koji dolazimo. – istaknuo je kineziolog Ivan Antunović.

Uber vozač

Kreirajte vlastite uvjete rada

Svaki drugi student radi, evo kako brzo pronaći posao s fleksibilnim radnim vremenom

Uz redovita predavanja, ispitne rokove i ostale studentske obaveze, teško je pronaći poslodavca koji bi ponudio idealne uvjete. Možda je ovo vaša prilika za studentski posao iz snova.

Deset kuna

Sastanak ministra financija i studentskih predstavnika

Studentski rad oporezivat će se na godišnjoj bazi ako zaradite više od 60 600 kuna

Novost je u tome što se, zbog toga što studenti najčešće nemaju stalan posao, poništila odredba po kojoj se oporezivao mjesečni iznos koji je prelazio 5050 kuna. 

Pokaži mi novac

Nije nam lako

13 situacija u kojima ćete se pozvati na onu „Ja sam student“

Kao studenti često se pokušavamo izvući iz neugodnih situacija i najčešće se izvlačimo upravo uz izliku da smo studenti

Vikanje u laptop

Programersko natjecanje

Studenti maratonci u 24-satnom Gewathonu

U sklopu splitskog programa GEW-a polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel-diskusijama, „networking“ događajima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon.