Studentski poslovi

Male tajne studentskih ugovora

Ugovor, Izvor: Pixabay

Za vas smo istražili što vam je sve potrebno za učlanjivanje u Student servis, gdje sve možete podići studentski ugovor i gdje pronaći dobar posao.

Želite zaraditi koju kunu sa strane za shopping, izlaske ili dva menija dnevno u menzi za ručak, a niste sigurni što vam je sve potrebno da biste pronašli studentski posao? Za početak, važno je napomenuti da prije upisa u Student servis morate imati riješeno pitanje osnovnog zdravstvenog osiguranja, što možete provjeriti na stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na učlanjivanje u Student servis potrebno je doći osobno te sa sobom donijeti studentsku iskaznicu, uvjerenje (potvrdu) o statusu redovitog studenta za tekuću akademsku godinu, odnosno elektronički zapis o statusu studenta koji možete preuzeti putem sustava e-Građani, zatim dvije fotografije veličine 35 x 25 mm te osobnu iskaznicu i ugovor ili potvrdu banke o vlastitom žiro-računu na uvid. Pravo na učlanjenje imaju redoviti studenti svih visokih učilišta koji su upisani u ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta) Republike Hrvatske, ali i nezaposlene osobe koje su završile studiji, najdulje 3 mjeseca od dana diplomiranja te učenici u postupku upisa na studij, najdulje 3 mjeseca od završetka škole.

Mnogi ne znaju da se studentski ugovori mogu podizati ne samo u Student servisu već i u studentskim domovima, a moguće je podići do tri ugovora. Također je moguće i kasnije ispravno ovjerene i potpisane studentski ugovore o izvršenom poslu predavati na blagajnama ovih zagrebačkih studentskih naselja (domova):

  • Stjepan Radić, Jarunska 2
  • Dr. Ante Starčević, Zagrebačka avenija 2
  • Cvjetno naselje, Odranska 8
  • Lašćina, Lašćinska cesta 32

Dakako, ugovor jednako kao i u Student servisu podižete osobno, uz predočenje članske iskaznice Student servisa ili iksice, odnosno indeksa.

Što se tiče pronalaska studentskog posla, od onog u administraciji, promidžbi i ugostiteljstvu pa sve do različitih fizičkih poslova, najveći izbor očekuje vas upravo na stranicama Student servisa. Međutim, postoje i neki alternativni izvori kao što je naša Facebook stranica Studentski poslovi, ali i baza poslova, gdje možete vrlo jednostavno i pregledno pronaći idealan posao.

Komentari na članak

Vezani članci

FESTKULTURA

Projekt USTEF-a

„FESTKULTURA": Sezonski studentski posao na hrvatskim ili svjetskim festivalima

„FESTKULTURA" jedinstven je događaj koji organizira Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta (USTEF). Povezuje organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže studentske poslove.

Dodjela stipendija

Stipendiranje zagrebačkih studenata

Dodijeljene stipendije studentima Sveučilišta u Zagrebu

Održana je svečanost dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za stipendiste i počasne goste. Dodijeljeno je 510 stipendija u 4 kategorije, a naglasak je bio na prosjeku ocjena i osvojenim nagradama.

Menzona

Mobilna aplikacija namijenjena studentima

Menzona: Zbogom lutanje po gradu, zbogom gladi

Sve informacije o zagrebačkim menzama na jednom mjestu

Stres

Prenosimo:

Pismo ogorčenog studenta medijima

Prije objave samoga pisma, redakcija je željela uspostaviti dijalog sa Studentskim centrom i sanacijskim direktorom, glavnim akterom e-maila. Pokušali smo ih kontaktirati telefonski i elektronički, no odgovor nismo dobili. Pismo stoga prenosimo u cijelosti, a Studentskom centru i sanacijskom voditelju postavljamo pitanje - rade li osobe u Studentskom centru u interesu studenata i da im pruže informacije ili su tamo samo radi funkcije i zarade?

Članak podsjetnik

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Uvjerite nas da veza na daljinu ne puca brže od „obične“

Na čiju ćete stranu stati? Onih koji smatraju da je veza na daljinu „klimava“ ili onih koji su sigurni da ima jednaku šansu za opstanak kao i „obična“ te da čak donosi nekoliko prednosti?