Sveučilište u Zadru

Kroatistika u Zadru postaje dvopredmetni studij

Sveučilište u Zadru

Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru od iduće akademske godine nudi upis dvopredmetnog studija Hrvatskoga jezika i knjiženosti, čime želi osposobiti mlade stručnjake za globalno tržište rada.

Od akademske godine 2019/2020. na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru osim jednopredmetnog studija Hrvatskoga jezika i književnosti, postojat će i dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij istog smjera.

Dvopredmetni studij Hrvatskoga jezika i književnosti moći će se kombinirati s nizom humanističkih smjerova na Sveučilištu. Od filoloških studija to su: anglistika, germanistika, hispanistika, romanistika, rusistika, talijanistika, klasični jezici i lingvistika. Nefilološki studiji koje će studenti moći odabrati su povijest, povijest umjetnosti i filozofija. 

Odjelu za kroatistiku ovime je cilj osposobiti mlade stručnjake širokih kompetencija za globalno tržište rada te tržišne izazove u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Pinterest

Financijska podrška

Obavijest Sveučilišta u Zadru dobitnicima stipendija

Sveučilište u Zadru objavilo je podatke koje još danas trebaju dostaviti dobitnici stipendija na e-mail.

https://pixabay.com/photos/university-education-school-2119707/

Sveučilište u Rijeci i Zadru

Objavljeni konačni rezultati natječaja za smještaj u studentske domove

Objavljene su konačne rang-liste za prijem studenata u učeničke i studentske domove u Zadru i u Rijeci.

Digital m

Digitalni marketing

Visoko učilište Algebra pokreće preddiplomski i diplomski studij digitalnog marketinga

Prepoznajući sve veću ulogu digitalnih tehnologija u marketinškim aktivnostima organizacija Visoko učilište Algebra, prvo u ovom dijelu Europe, pokreće novi preddiplomski i diplomski studij koji se usredotočava upravo na vještine koje su na tržištu rada sve traženije.

Stipendije IT

Financijska podrška

HBOR stipendira; mjesečni iznos između 2200 i 2700 kn, moguće i zapošljavanje

HBOR je raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima koji se osposobljavaju za radno mjesto sistem analitičar ili sistem administrator/programer. Otvorena je i mogućnost obavljanja stručne prakse te zapošljavanja po završetku fakulteta.

menza

Sveučilište u Zadru

Besplatan ručak razveselio zadarske studente

Sveučilište u Zadru povodom obilježavanja svoga Dana studente je počastilo besplatnim ručkom, a oni su to dočekali s oduševljenjem.