Srce DEI 2017.

Konferencija o novim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama u obrazovanju

Konferencija

Konferencija za stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve vrste tehnologija profesionalno zanimaju.

Dani e-infrastrukture 2017. (Srce DEI 2017)  održat će se u Zagrebu 5. travnja 2017. godine u kongresnim dvoranama Plaza Event Centra (Slavonska avenija 6) s početkom u 9 sati. Program se sastoji od predavanja, radionica te rasprava vezanih uz aktualnosti u svijetu tehnologija, ali i budućnosti informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti.

Predavači gosti su dvije stručnjakinje koje će svoja predavanja održati na engleskom jeziku: Ingrid Melve, voditeljica programa eCampus, UNINETT, Norveška, te Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus, Litva i predsjednica organizacije EDEN (European Distance and E-Learning Network), Velika Britanija. Također, 4. travnja 2017. će se u zgradi Srca (Josipa Marohnića 5) održati šest radionica koje su pripremljene za sudionike DEI 2017.

Neke od tema konferencije su:

  • Kako se nove informacijske i komunikacijske tehnologije mogu i trebaju koristiti u modernom obrazovanju i znanosti?
  • Koje je stanje i koji su trendovi u Europi i svijetu?
  • Što nam je dostupno u Hrvatskoj, koji su planovi i potrebe?
  • Što planira Srce i jesu li u Srcu svjesni stvarnih potreba korisnika?
  • Na koji način ustanove i pojedinci iz sustava znanosti i obrazovanja koriste raspoložive resurse i kako rješavaju ili kako se 'snalaze' s postojećim izazovima
  • Možemo li nešto planirati i učiniti zajedno?

Konferencija je dostupna za sve, od IT stručnjaka, znanstvenika, studenata pa do informacijskih stručnjaka. Središnja tema ovogodišnje konferencije su iskustva u izgradnji napredne istraživačke i obrazovne e-infrastrukture i načinima njezinog učinkovitog iskorištavanja u modernom obrazovnom i istraživačkom sustavu. Predavanja i rasprave će se održavati unutar četiri tematska bloka čije su teme informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju, digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju, infrastrukture za napredno računanje te novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Radni jezik konferencije je hrvatski, a pozvana predavanja će biti na engleskom. Postoje tri vrste kotizacije (redovna, studentska i grupna). Detaljnije o tome pronađite u obrascu za registraciju.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti FER-a - Projekt Električni auto

Intervju: Matej Beljo

Projekt „Električni auto”

Matej Beljo, mag. ing. elektrotehnike, prošle je godine diplomskim radom sudjelovao na projektu „Električni auto“, a za Studentski.hr otkrio je koji su ciljevi i svrha projekta te koje su prednosti i nedostaci električnog auta s obzirom na klasične automobile.

Gol u polufinalu ZSFL-a

Zagrebačka studentska futsal liga 2014/2015.

Drugo izdanje Zagrebačke studentske futsal lige – prijave u tijeku!

Želiš dokazati da ste upravo ti i tvoja ekipa najbolji ”hakleri” u gradu? Ujedno se želiš zabavljati i stjecati nova prijateljstva? E, pa, onda je upravo Zagrebačka studentska futsal liga pravo mjesto za tebe i tvoju ekipu!

https://pixabay.com/photos/up-growth-success-arrow-graphic-2081170/

Za inovativne učenike, studente, znanstvenike

Geodetski fakultet organizira natjecanje Copernicus Hackathon

Copernicus Hackathon na jednom mjestu okuplja stručnjake i studente te im pruža priliku za razvoj različitih ideja s područja geoinformatike. Natjecanje će se održati 23. i 24. listopada, a sudionicima izvan Zagreba bit će pokriveni troškovi smještaja i putovanja.

Pravni fakultet u Zagrebu

Nagrada ''Fran Bošnjaković''

Zagrebačko sveučilište nagrađuje stručnjake u području tehničkih znanosti

Nagrada se dodjeljuje istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Nova tehnologija Facebooka

Lagano rješenje u nekoliko koraka

Isključite automatsko pokretanje videa na Facebooku

Već neko vrijeme na Facebooku je normalno da se video zapisi sami pokreću kada se korisnik duže zadrži na tom dijelu naslovnice. No, u nekoliko koraka moguće je to zaustaviti.