LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložbe i radionice u organizaciji Kluba mladih

Klub mladih KLOOZ najavljuje bogat travanjski program

Udruga CINAZ i Klub mladih KLOOZ najavljuju bogat program u travnju.

Udruga CINAZ i Klub mladih KLOOZ najavljuju bogat program u travnju.

Udruga CINAZ i Klub mladih KLOOZ iz Zadra najavljuju bogat program u travnju.

Otvorenje izložbe stripa, utorak 8.4., 19.00h

Izložba stripa polaznika radionice stripa koja se održala u siječnju u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ. Cilj radionice bio je obučiti mlade polaznike u samostalnom stvaranju stripovskog projekta. Rezultat su radionica kratki stripovi po tri A3 stranice koji u sebi obuhvaćaju temeljna znanja kreiranja te teorije stripa. Teme su suvremene ovisnosti. Na izložbi će se predstaviti i tiskano izdanje stripa.

Izložba će se moći razgledati do 8.6. radnim danima od 9.00 do 13.00 h i od 17.00 do 21.00 h.

Književna večer sa Stašom Aras, srijeda 9.4. u 18.00 h

U sklopu književnih događanja pod nazivom KNJIŠKA POSVUDUŠA, u srijedu 9.4. u 18.00 h ispred KLOOZ-a, održat će se književna večer s pjesnikinjom Stašom Aras. Ona je aktivna članica književne udruge zadarskih pisaca – ZaPis, a čitat će pjesme i ulomke iz dužih i kraćih proza.

Cilj je ove manifestacije potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri koje mogu biti mjesta zabavnog i ugodnog druženja. Svake večeri se dijele nagrade izdavačke kuće Fraktura. Uz to, najvjerniji posjetitelj književnih događanja na kraju će osvojiti prestižnu titulu prve zadarske KNJIŠKE POSVUDUŠE s osvojenim unikatnim kipićem ručne izrade.

Stanislava Nikolić Aras, prof. je književnosti u Zadru. Drži radionice kreativnog pisanja, a rad u gimnaziji kao profesorice hrvatskog jezika obilježio joj je velikim dijelom život i ukus. Pisanjem se bavi oduvijek. Za dvije kratke priče dobila je nagradu. Bavi se kazalištem, radom s mladima, kreativnim pisanjem, yogom. Zbirka njenih pjesama u pripremi je za izdavanje. Entuzijast je, vegeterijanac i borac za ljudska prava te smatra da je poezija najbitnija stvar u životu jer ona „strahovito vlada svime“ kako je rekao Apollinaire.

Prijave za radionicu glazbene kulture

Radionica glazbene kulture namijenjena je svima onima koji žele naučiti nešto više o različitim aspektima glazbe te produbiti svoje znanje o glazbi. Prvi dan bit će posvećen glazbenim pravcima od antike pa sve do 21. stoljeća. Brojni kompozitori, glazbena djela, instrumenti, te glazbeni oblici bit će predstavljeni raznim skladbama, glazbenim videima i slikama. Drugi dan bit će posvećen glazbi koja je najviše obilježila 20. stoljeće, a to je pop glazba i jazz. Treći dan promatrat će se sociološki i filozofski aspekti glazbe te će se govoriti o estetici glazbe. Četvrti dan bit će posvećen ulozi glazbe u našim životima. Također, bit će predstavljena glazbena terapija kao alternativna znanost koja pomaže u liječenju raznih bolesti.

Četverodnevna radionica održavat će se 24. i 25.4. te 28. i 29.4. s početkom u 19.30 h. Predviđeno trajanje radionice su dva školska sata.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu do 24.4. sa svojim osobnim podacima na e-mail: udrugacinaz@gmail.com ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.

Radionicu će voditi mlada Zadranka Barbara Barić, apsolventica studija muzikologije na Univerzitetu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu (Universität für MusikunddarstellendeKunst, Graz).

Prijave za radionicu keramike

Cilj je ove radionice povezivanje s energijom zemlje koja se budi u proljeće te izražavanje osobnih osjećaja i doživljaja kroz oblikovanje gline. Uvodni razgovor kratko informira polaznike radionice o samom materijalu i potiče ih na razmišljanje o mogućnostima njegove obrade. Na raspolaganju su bijela i crvena glina, a za rad je potrebna dobra volja i malo mašte. Jednodnevna radionica održat će se u ponedjeljak 14.4., a vodit će je Nika Petrović, studentica slikarstva i skulpture na privatnoj umjetničkoj akademiji u Ljubljani. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu do 14.4. sa svojim osobnim podacima na e-mail: udrugacinaz@gmail.com s naznakom „radionica keramike“ ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.

Nika Petrović rođena je u Zagreba gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn sa specijalizacijom za modni dizajn. Od oca Predraga Petrovića Pepija izučila je rad na ručnom lončarskom kolu koje je specifično za otok Iž u Dalmaciji. On je trenutno jedini lončar koji održava višestoljetnu tradiciju i koji joj je prenio znanje i tehniku izrade 18 jedinstvenih oblika karakterističnih za veloiško lončarstvo. Također, savladala je i tehniku oblikovanja keramičkih posuda na električnom kolu. Od četvrte godine života redovito izlaže radove kao gošća njegovih izložbi. U Ljubljani studira slikarstvo i skulpturu na privatnoj umjetničkoj akademiji.

FOTO: KLOOZ