Klapska pisma

Klapa Pianissimo zasluženo odnijela pobjedu na 6. „Festivalu studentskih klapa”

Klapa Pianissimo

Pobjednička klapa, prema glasovima stručnog žirija i 183 glasa publike, muška je klapa Pianissimo. Izvela je narodnu klapsku pjesmu „Afrikanski gdje ste gromi” te modernu „Jugo” Marijana Bana i Giuliana.

Šesti Festival studentskih klapa održao se u petak, 16. ožujka, u kinu SC-a koje se nalazi u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Ovaj glazbeni događaj okupio je čak osam klapa, od kojih je jedna bila mješovita, dvije ženske te pet muških.

Redom su nastupili klapa Gradec, Mašklin, Euterpa, Lugarin, Trebatinke, Pianissimo, Falkuša te Arancin. Svaki glazbeni sastav otpjevao je po dvije skladbe, jednu narodnu te jednu modernu pjesmu. Tako su se na repertoaru našle Pismo moja Olivera Dragojevića, Malo mi za sriću triba Doris Dragović, Morska vila Marijana Bana, Mi smo prvaci Zlatana Stipišića Gibonnija te mnoge druge.

Treće mjesto osvojila je Falkuša, jedina mješovita klapa na festivalu. Drugo mjesto pripalo je ženskoj klapi Euterpa, dok je pobjednička klapa, prema glasovima stručnog žirija i 183 glasa publike, muška klapa Pianissimo. Ovaj je sastav izveo narodnu klapsku pjesmu Afrikanski gdje ste gromi te modernu Jugo Marijana Bana i Giuliana.

Članovi stručnog žirija bili su Marko Rogošić, Jurica Bošković te Bojan Pogrmilović, a mnogobrojnu publiku uz klape su zabavili i gosti iznenađenja – Tamburaški orkestar KUD-a Gaj te Kulturno-umjetničko društvo Jedinstvo koje je otplesalo hercegovački linđo.

Udruga studenata grada Splita i ove se godine uspješno pobrinula da se dalmatinska pisma čuje i u Zagrebu, a sama činjenica kako je ove godine nastupilo osam klapa dokazuje kako Festival raste iz godine u godinu.

Komentari na članak

Vezani članci

Henry Rollins

Na današnji dan

Rođendanska čestitka mišićavom „punk” intelektualcu

Henry Rollins, jedna od najvećih ikona „hardcore punka”, nevjerojatna je kombinacija tjelesne snage, intelektualnosti i duboke emotivnosti koja urađa izrazito kreativnim plodovima na svakom umjetničkom području koji se ovaj slavljenik dotakne.

UnisportFinals 2016. Futsal

UnisportFinals 2016.

Zagrebački studenti dominantni u gotovo svim sportovima

UnisportFinalsi 2016, koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe 14 visokoškolskih institucija. Zagrebački studenti osvojili su titulu sveučiliših prvaka.

Zlato i dvije bronce za Hrvatsku na ESP u taekwondou

Europsko sveučilišno prvenstvo u Opatiji i Rijeci

Zlato i dvije bronce za Hrvatsku na ESP u taekwondou

Dinko Šegedin dobitnik je zlata, dok su Dora Marić i Andrea Pacadi dobitnice bronce.

Seed Holden

Opuštajući „rock”

„The Fall Of My Youth” – odabrali studenti!

Prije par mjeseci Ljudevit Ivić iz sastava Seed Holden postavio je visoka očekivanja za svoj novi album, na koncu ih je i ispunio.

Note

Na današnji dan

Rođen Boris Papandopulo, hrvatski Mozart

Među najplodnija i najpotentnija imena hrvatske glazbene povijesti uklesano je i ono Borisa Papandopula, čovjeka koji je posjedovao grad, posljednjeg guvernera Kavkaza, muža striptizete i hrvatskog Mozarta.