Dan zvijezde

Karlovački studenti vode vas u neuobičajenu šetnju; otkrivamo o čemu se radi

Karlovac

– Interpretacijom baštine u zajedničkim šetnjama želimo doprinijeti ne samo podizanju svijesti o vrijednosti karlovačke baštine već doprinijeti aktivnom stvaranju zajednice. – poručuju iz udruge KA-MATRIX.

KA-MATRIX obilježit će Dan Zvijezde 16. prosinca 2019. godine interpretacijskim šetnjama na temu karlovačke kulturne baštine i prošlosti, pod motom Naša nas baština povezuje. Šetnje će voditi studentice i studenti Veleučilišta u Karlovcu, 3. godine preddiplomskog studija ugostiteljstva, i inicijativa građanki. 

– Interpretacijom baštine u zajedničkim šetnjama želimo doprinijeti ne samo podizanju svijesti o vrijednosti karlovačke baštine već doprinijeti aktivnom stvaranju zajednice. U toj zajednici susreću se studenti koji studiraju u Karlovcu i građani koji u njemu žive, stručnjaci o baštini i laici, življena svakodnevica i bitne epizode iz prošlosti, grad kakav je bio i grad kakav je sada, poznato i nepoznato. – poručuju iz udruge KA-MATRIX.

Dan Zvijezde i Šetnje Zvijezdom dio su projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice spomenute udruge za društveni razvoj i partnera Veleučilišta u Karlovcu, vrijednog 763 224,25 kuna. Dodatne informacije i kompletan program nalaze se na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Uveden novi način evidencije dolazaka studenata; oglasila se prodekanica Bukovčan

Doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, prodekanica za nastavu i studente na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, razjasnila je nejasnoće oko provođenja novog načina evidencije dolazaka studenata ISVU sustavom.

Voda u menzi

Voda skuplja u menzi nego u trgovini

Slučaj mađarske vode u zagrebačkim menzama: kupujmo mađarsko!

Na upit jednog građanina koji je uočio nelogičnost u cijeni i porijeklu flaširane vode u zagrebačkim menzama, Vlada je odgovorila da je sve sukladno zakonima i propisima.

najveće studentske frustracije - ljutnja

Lucija Adžić

Najveće frustracije svakog studenta

Kad žudiš za kavom prije predavanja, a serviser je upravo ispred tebe otvorio aparat i sad vadi kovanice od kojih je bar 10% tvog milodara ili kad položiš ispit iz osmog pokušaja i profesor ti da četvorku.

Bologna stipendije

Stipendije u Italiji

Studirajte u Bologni uz potporu od 11 tisuća eura

Bolognsko Sveučilište nudi stipendije hrvatskim studentima koji su se spremni podvrgnuti testiranju sposobnosti i vještina kandidata.

Cincinnati

Posao u SAD-u

Dva mjeseca bez ispita na američkom Sveučilištu u Cincinnatiju, hrana i smještaj osigurani

Sveučilište u Cincinnatiju poziva zainteresirane studente na sudjelovanje u projektu koji se tijekom 8 tjedana provodi u svrhu izrade video i tiskanih materijala. Prijave zainteresiranih studenata zaprimaju se do 1. veljače 2018.