LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKT MLADI ZA MLADE

Kakva je perspektiva mladih osoba u Hrvatskoj?

U sklopu projekta Mladi za mlade objavljen je e-priručnik o perspektivi mladih osoba koje su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a ovdje ga je moguće besplatno preuzeti.

U sklopu projekta Mladi za mlade objavljen je e-priručnik o perspektivi mladih osoba koje su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a ovdje ga je moguće besplatno preuzeti.

Projekt MLADI ZA MLADE  jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti provodio je Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba  i Udruga mladih Futurum Montis, a financiralo ga je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu Projekta objavljen je e-priručnik projekta Mladi za mlade pod nazivom "Perspektiva mladih osoba u Hrvatskoj u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti" te ga je moguće besplatno preuzeti na poveznici.

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih tijekom 36 mjeseci radio je s populacijom mladih u nepovoljnom položaju na području Grada Zagreba,Općine Ravna Gora i Grada Siska. Aktivnosti koje su se provodile jačale su kapacitet mladih za zapošljavanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, ali i pripremale ih za samostalan život. U drugoj godini provedbe projekta uveden je i podcast, a u završnoj godini i tečaj stranog jezika. 

U priručniku se nalazi mnogo korisnih i zanimljivih informacija za mlade o tome kako poboljšati njihove vještine vezane uz samostalan život, ali i zapošljavanje. Jednako tako mladi mogu pronaći i sažetke čak dva istraživanja o mjerama aktivne politike zapošljavanja, kao i pregled mogućnosti kojima trenutno raspolažu. 

Za sadržaj e-priručnika odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.