Visoko obrazovanje

Još samo nekoliko dana do velikog Sajma stipendija u Zadru

Sveučilište u Zadru

Sajam otvara važne teme za proširivanje pristupa visokom obrazovanju, poticanje uspješnog završetka studija te uspješniji pronalazak adekvatnog posla nakon studija.

Prema podacima istraživanja Eurostudent stipendije kao izvor prihoda za pokrivanje troškova studija navelo je 23% hrvatskih studenata. Zbog ovako niskog udjela Institut za razvoj obrazovanja u partnerstvu s Gradom Zadrom i Sveučilištem u Zadru organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja kako bi tamošnjim građanima pružio na jednom mjestu u jednom danu informacije o dostupnim stipendijama i studijskim programima za studiranje u Zadru i okolici, drugim dijelovima Hrvatske te u inozemstvu.

Tijekom cijelog dana Sajma, 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati, u prostoru Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV/2) posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije i bivšim stipendistima. 

Održavanjem ovoga događaja želi se, također, ukazati na potrebu većeg izdvajanja za stipendije. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada.

– Ove godine očekujemo više od 20 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, naš glavni partner Sajma Grad Zadar organizirat će svečanu dodjelu stipendija Grada Zadra unutar programa Sajma te time pokazati kako lokalna zajednica može biti važan partner za razvoj obrazovanja. – ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO). 

Tijekom cijelog Sajma posjetitelji će moći sudjelovati u atraktivnim popratnim događanjima. Inteligentna humanoidna robotica Pepper Hrvatskog telekoma sudjelovat će u raspravi na temu Koja znanja za budućnost treba Zadar. U toj raspravi sudionici će moći sa stručnjacima podijelili svoju viziju o tome koja će znanja biti potrebna u budućnosti u Zadru i okolici. Uspješni zadarski poduzetnik Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio, i profesori sa Sveučilišta u Zadru govorit će u panelu Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada. 

– Diskusijama unutar Sajma želimo pokazati kako suradnja Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru s predstavnicima gospodarstva te civilnog društva doprinosi razvoju i pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici. – dodaje Ana Biškup iz IRO-a.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info, na Facebook stranici Želim stipendiju te na IRO Instagram profilu.

Komentari na članak

Vezani članci

13. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

IRO

14 000 dostupnih stipendija na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – istaknula je Sandra Tomaš.

Zaz "Recto Verso"

Forum Zadar

Francuska senzacija Zaz stiže u Zadar

I ove godine agencija Vobis organizira koncert na zadarskom forumu.

Sreća3

Festival mladenačke umjetnosti

CINAZ s pregršt aktivnosti gostuje na KvartArtu

Gdje su mladi, tu je i udruga CINAZ. Stoga je pripremila pregršt dogašnja kao gost festivala KvartArt.

AKA Crescendo

Humanitarna akcija

Studentska skupina „A.K.A. Crescendo" pjeva za oporavak djevojčice Tonke Jerković

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja.

Akcijska ponuda letova za Europu

Jeftini avio letovi Ryanaira

Letite po Europi za manje od 150 kuna!

Ryanair je objavio popis novih akcijskih cijena letova iz hrvatskih zračnih luka Osijeka, Rijeke, Pule i Zadra. Letjeti možete u najveće svjetske prijestolnice poput Pariza, Londona i Bruxellesa po cijenama od početnih 18 eura.