Visoko obrazovanje

Još samo nekoliko dana do velikog Sajma stipendija u Zadru

Sveučilište u Zadru

Sajam otvara važne teme za proširivanje pristupa visokom obrazovanju, poticanje uspješnog završetka studija te uspješniji pronalazak adekvatnog posla nakon studija.

Prema podacima istraživanja Eurostudent stipendije kao izvor prihoda za pokrivanje troškova studija navelo je 23% hrvatskih studenata. Zbog ovako niskog udjela Institut za razvoj obrazovanja u partnerstvu s Gradom Zadrom i Sveučilištem u Zadru organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja kako bi tamošnjim građanima pružio na jednom mjestu u jednom danu informacije o dostupnim stipendijama i studijskim programima za studiranje u Zadru i okolici, drugim dijelovima Hrvatske te u inozemstvu.

Tijekom cijelog dana Sajma, 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati, u prostoru Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV/2) posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije i bivšim stipendistima. 

Održavanjem ovoga događaja želi se, također, ukazati na potrebu većeg izdvajanja za stipendije. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada.

– Ove godine očekujemo više od 20 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, naš glavni partner Sajma Grad Zadar organizirat će svečanu dodjelu stipendija Grada Zadra unutar programa Sajma te time pokazati kako lokalna zajednica može biti važan partner za razvoj obrazovanja. – ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO). 

Tijekom cijelog Sajma posjetitelji će moći sudjelovati u atraktivnim popratnim događanjima. Inteligentna humanoidna robotica Pepper Hrvatskog telekoma sudjelovat će u raspravi na temu Koja znanja za budućnost treba Zadar. U toj raspravi sudionici će moći sa stručnjacima podijelili svoju viziju o tome koja će znanja biti potrebna u budućnosti u Zadru i okolici. Uspješni zadarski poduzetnik Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio, i profesori sa Sveučilišta u Zadru govorit će u panelu Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada. 

– Diskusijama unutar Sajma želimo pokazati kako suradnja Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru s predstavnicima gospodarstva te civilnog društva doprinosi razvoju i pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici. – dodaje Ana Biškup iz IRO-a.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info, na Facebook stranici Želim stipendiju te na IRO Instagram profilu.

Komentari na članak

Vezani članci

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Fuzija kreativnosti zadarskih studenata

Studentski će projekt spojiti 19 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstven program. Svaki će odjel imati izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je Ritam kulturizma još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Sajam

Događanje na Kampusu

6 razloga zašto posjetiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Izdvajamo glavne razloge zašto ga učenici i studenti ne smiju propustiti.

IRO

Predstavljanje IRO-a u Zagrebu i Rijeci

Organizator Sajma stipendija održat će niz stručnih predavanja i radionica za posjetitelje

IRO će predstaviti niz jedinstvenih usluga i resursa za uspješan pronalazak studijskih programa i raznih oblika financijske pomoći za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tjedan Harryja Pottera u Zadru – metloboj

Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Tjedan Harryja Pottera u Zadru uvući će mlađe i starije u čarobni svijet čitanja

Posjetitelji će od 27. ožujka do 1. travnja 2017. moći po četvrti put uživati u različitim čarobnjačkim aktivnostima na Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Sajam

Sve o stipendijama za učenike i studente na jednom mjestu

Objavljen program prvog zadarskog Sajma stipendija i visokog obrazovanja

Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak osam zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Slovenija te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.