Spuštanje praga

Još 70 studenata ostvarilo je pravo na državnu stipendiju E-kategorije

Stipendija grada Zagreba

Objavljena je rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju E-kategorije nakon spuštanja praga – s ostvarenih minimalno 800 bodova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju nakon spuštanja praga. Moguće ju je pronaći na poveznici, a odnosi se na studente s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te na stipendije E-kategorije. 

Podsjećamo, državne stipendije dodjeljivale su se u D-1, E- i P-kategoriji, a za E-kategoriju mogli su se prijaviti redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socioekonomskoga statusa. Nakon promjene praga, osim već spomenutog uvjeta prebivališta u RH, kako bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat je morao imati ostvarenih 800 bodova te prihode po članu kućanstva manje ili jednake 1730,17 kuna.

Svi studenti koji sada zadovoljavaju kriterije moraju u roku od 7 dana od objave, dakle najkasnije do 1. veljače 2019. u 12 sati, u Sustav državnih stipendija unijeti IBAN žiroračuna te potvrditi da prihvaćaju Uvjete stipendiranja. Potreban je klik na link, nakon čega slijedi prijava u sustav AAI korisničkim računom pa odabir opcije Izbornik.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Mirovanje godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razmatra oduzimanje gotovo svih studentskih prava u godini mirovanja; Studentski zbor protivi se tome

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopis u kojem navodi razloge zbog kojih bi studentima u mirovanju trebalo oduzeli studentska prava. Jedino je što nude studentima pravo na zdravstvenu zaštitu. Tome se SZZG opravdano protivi jer smatraju da se opravdanim slučajevima mora opravdati dana godina. Važno je poboljšati kvalitetu rješavanja slučajeva zbog česte potrebe za aktivacijom statusa.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Državne stipendije bi se dodjeljivale jednom godišnje i trajale bi 9 mjeseci

Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju

U nacrtu je istaknuto kako MZOŠ želi povećati izravne potpore studentima slabijeg socioekonomskog statusa pružajući im pristup visokom obrazovanju.

novac_kovanice

Studentski zbor reagirao na optužbe MZOS-a

Studentski predstavnici nisu krivi za kašnjenje isplate stipendija

Zbor MZOS-u zamjera i činjenicu da su javno, imenom i prezimenom, prozvali studentske predstavnike koji "u svoje slobodno vrijeme, i bez ikakvih naknada, sudjeluju u radnim tijelima kako bi pokušali poboljšati razne okolnosti studiranja".

novac

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Poznati privremeni rezultati Natječaja za državnu stipendiju

Za državnu se stipendiju prijavilo više od 17 000 studenata, a od toga je ukupno 10 000 dobitnika. Do 10. je prosinca potrebno unijeti IBAN, a studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti žalbu tijekom sljedećih osam dana.

MZOS logo

Redoviti studenti visokih učilišta i postdiplomski studenti s invaliditetom

Produljen rok prijave na natječaj za državne stipendije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odlučilo je, zbog iznimnog interesa studenata i novog načina prijave na natječaj, produljiti Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija do 9. veljače 2014. godine.