Spuštanje praga

Još 70 studenata ostvarilo je pravo na državnu stipendiju E-kategorije

Stipendija grada Zagreba

Objavljena je rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju E-kategorije nakon spuštanja praga – s ostvarenih minimalno 800 bodova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju nakon spuštanja praga. Moguće ju je pronaći na poveznici, a odnosi se na studente s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te na stipendije E-kategorije. 

Podsjećamo, državne stipendije dodjeljivale su se u D-1, E- i P-kategoriji, a za E-kategoriju mogli su se prijaviti redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socioekonomskoga statusa. Nakon promjene praga, osim već spomenutog uvjeta prebivališta u RH, kako bi ostvario pravo na stipendiju, kandidat je morao imati ostvarenih 800 bodova te prihode po članu kućanstva manje ili jednake 1730,17 kuna.

Svi studenti koji sada zadovoljavaju kriterije moraju u roku od 7 dana od objave, dakle najkasnije do 1. veljače 2019. u 12 sati, u Sustav državnih stipendija unijeti IBAN žiroračuna te potvrditi da prihvaćaju Uvjete stipendiranja. Potreban je klik na link, nakon čega slijedi prijava u sustav AAI korisničkim računom pa odabir opcije Izbornik.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Ministarstva znanosti ,obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Otvoren natječaj za državne stipendije

Mjesečni iznos državne stipendije je 1 200 kuna i isplaćivat ce se za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Student se može prijavili na natječaj u samo jednoj kategoriji. 

Prosvjed stipendista

Marin Karadžija

Priča o malom šatoru

Pet dana spavale su prosvjednice na betonu, smočila ih je kiša, a prozivalo ih se zbog navodnog političkog djelovanja, pa su tako u nečijim očima one bile poslane od strane tadašnje oporbe u Hrvatskoj, a oni kreativniji su ih čak prozvali poslanicima četničkog vojvode Šešelja. A samo su htjele da studenti dobiju novac od stipendija na početku akademske godine.

Studenti

Konačno

Objavljene konačne rang liste državnih stipendista

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije, a datum isplate još nije na vidiku.

Kune

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Zagrebački studenti ostaju bez subvencija za stanovanje kod privatnih stanodavaca; dijelu splitskih ona povećana

Objavljena je Odluka o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019/2020. Za razliku od Zagreba, koji ostaje bez subvencija, u Splitu je subvencija uvećana zbog rekonstrukcije studentskog doma.

FOTO

Prijave počinju danas

Objavljen natječaj za dodjelu 10 tisuća državnih stipendija

Prijave se podnose od 15. listopada do 6. studenog 2018. godine, a isplata kreće petnaest dana nakon objave rang-lista.