Studentski sajam poslova

„Job Fair”: Pripremite životopise i čavrljajte s potencijalnim poslodavcima uz koktele

https://pixabay.com/en/application-curriculum-vitae-2580867/

Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz opušteni razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi. Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse, moći će predati i svoj životopis.

Studenti će i ove godine dobiti priliku razgovarati s potencijalnim budućim poslodavcima jer se 23. i 24. svibnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu po trinaesti put održava Job Fair, najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj. Organiziraju ga FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). 

Na sajmu će brojna uspješna domaća i inozemna poduzeća zainteresiranim studentima predstaviti svoje projekte, tehnologije i znanja kroz predavanja, radionica i kreativno uređenih štandova koji će se protezati prizemljem zgrade fakulteta. Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi, a posjetitelje očekuju i brojni popratni sadržaji. Budući da i u poslovnom svijetu uvijek ima mjesta za zabavu, posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi uz koktele u KSET-u dobiti dodatnu priliku za razgovor s predstavnicima poduzeća.

Prošlogodišnji Job Fair ugostio je preko 90 poduzeća i više od 3000 posjetitelja, a studentima je ponudio širu paletu potencijalnih poslova nego prethodnih godina. Tako su se, osim u IT industriji, prakse i poslovi mogli pronaći i u automobilskoj i svemirskoj industriji, poljoprivredi, financijama, energetici i drugim industrijama. Na sajmu su, uz mnoga druga vrhunska poduzeća, sudjelovali Inifineon, Croteam, HOPS, Microsoft, Degordian, Ericsson Nikola Tesla, Infinum, Amazon i Google.

Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse u određenom poduzeću, studenti će tijekom mjeseci koji prethode sajmu, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem internetske stranice Job Faira. Baza životopisa po završetku sajma bit će dostupna poduzećima koja će sudjelovati.

Više o samom događaju potražite na službenoj web-stranici, na Facebook stranici te na Instagram profilu.

Komentari na članak

Vezani članci

Djeca pitaju

Istraživanje EduCentra

Većina mladih ipak ne bira karijeru prema roditeljima

Utječe li stupanj obrazovanja roditelja na odabir obrazovanja i zanimanja njihove djece i u kojem opsegu, istražio je portal EduCentar na 350 ispitanika.

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.

Murica pew pew

Nemaš para - nećeš studirati

Zašto nama nije toliko loše: imaju li američki studenti najveće dugove u svijetu?

Amerikanci, sedma nacija u svijetu po bogatstvu, ujedino je druga najskuplja zemlja u svijetu za studente. Možda Hrvatska i nije tako loša zemlja za studiranje.

Studenti Splita za Slavoniju

Prikupljanje pomoći u Splitu

Humanitarna akcija „Studenti Splita za Slavoniju“

Akcija će se provesti u razdoblju od 20. do 23. svibnja 2014. u objektima Studentskog centra u Splitu na način da će studenti i zaposlenici kao i svi oni koji se žele odazvati ovoj humanoj akciji moći ostaviti u objekte SC-a.

Neuredna soba

Stan koji izgleda kao da znate biti odrasli

Devet savjeta za osvježenje studentskog stana

Student ste koji se upravo uselio u novi stan? Ili ste se odlučili osamostaliti i uživate u slobodi, a čišćenje vam je kada potrpate sve stvari u ormar? Uskoro vam stižu roditelji ili prijatelji? U nastavku donosimo idealno rješenje za uređenje prostora kako bi vaš stan izgledao ozbiljno!