LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam na FER-u

Job Fair 2018: 103 tvrtke na najvećem sajmu poslova

Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike donose 13. po redu izdanje Job Faira. Iz sajma koji povezuje IT industriju i domaće talente razvio se sajam koji povezuje velik broj industrija s proaktivnim pojedincima koji traže posao po svojoj mjeri, što će i pokazati ovogodišnji program.

Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike donose 13. po redu izdanje Job Faira. Iz sajma koji povezuje IT industriju i domaće talente razvio se sajam koji povezuje velik broj industrija s proaktivnim pojedincima koji traže posao po svojoj mjeri, što će i pokazati ovogodišnji program.

Na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu u srijedu, 23. i četvrtak, 24. svibnja, u terminu od 9 do 17 sati održava se najveći sajam poslova u Hrvatskoj – Job Fair. Na 13. po redu izdanju studentima FER-a i srodnih fakulteta predstavit će se čak 103 poduzeća, čime je njihov broj prvi put dosegnuo troznamenkastu cifru.

Uz tradicionalnu ponudu sajma koja se sastoji od maštovitih štandova i još maštovitijih predavanja kojima će se ove godine 103 tvrtke iz 14 različitih područja predstaviti studentima, Job Fair za svoje je 13. izdanje smislio i jedan novi format: specijalizirane radionice čiji će polaznici sa sajma otići obogaćeni novim praktičnim znanjima. No, ni štandovi ne zaostaju te i tamo poduzeća donose mnoga iznenađenja: doručak, kvizove, nagradne igre, VR, room escape i cijeli niz zanimljivih inicijativa.

Ponuda poslova na sajmu vezana je uz STEM područja, no za poduzetne nije nemoguće pronaći i posao iz drugih segmenata tržišta rada. Job Fair u trinaest se godina razvio iz sajma koji povezuje samo IT industriju i domaće talente u sajam koji povezuje veliki broj industrija s proaktivnim pojedincima koji traže posao po svojoj mjeri. Studenti organizatori izradili su aplikaciju Job Fair Zagreb, dostupnu za iOs i Android uređaje, na kojoj će posjetitelji moći pronaći sve najsvježije informacije u realnom vremenu.

Foto: Petra Gospodnetić

Ni staromodne posjetnice studentima nisu nužne – dovoljan je mobitel! Naime, pohranjivanjem životopisa u bazu životopisa Job Faira studenti dobivaju QR kod koji im onda služi umjesto posjetnice tijekom sajma te poslodavcima omogućava da ih lakše pronađu u hrpi životopisa, a njima da s lakoćom već na samom sajmu sebi označe koje su ih se tvrtke iz IT-a, telekomunikacija, financijske i automobilske industrije, energetike, marketinga i prodaje te drugih industrija dojmile.

Uz domaća poduzeća poput Comminusa, Gideon Brothersa, Infobipa i Degordiana na Job Fair već godinama dolaze i dobro znana inozemna imena poput Microsofta, 2e Systemsa, Amazona i Palantira. Studenti će neke od njih imati prilike i pobliže upoznati u malo opuštenijoj atmosferi na Loosen Up partiju koji na kraju prvog dana, osim brendiranih koktela, donosi i kviz. 

Job Fair organiziraju Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Ovogodišnji su medijski pokrovitelji Job Faira: Global, Laganini FM, Studentski.hr i VIDI. 

Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

FOTO: PETRA GOSPODNETIĆ