"Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute"

Jednomjesečni program u SAD-u omogućuje bolje upoznavanje američke kulture

SAD

Mladi u dobi od 16 do 18 godina pozvani su da se prijave na jednomjesečni program "Benjamin Franklin Fellows Summer Institute" u SAD-u. Kroz radionice, rasprave i prezentacije naučit će više o američkoj kulturi i načinu života.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu, Ured za kulturalna i obrazovna pitanja i Američko ministarstvo vanjskih poslova organiziraju Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute u Wake Forest Universityju u Sjevernoj Karolini u SAD-u te pozivaju zainteresirane da se prijave do 20. veljače za sudjelovanje.

Program omogućuje mladima iz Europe i SAD-a da se druže i približe jedni drugima svoju kulturu. Prijaviti se mogu mladi u dobi od 16 do 18 godina. Program se sastoji od serije predavanja, seminarskih rasprava i prezentacija te brojnih radionica. Program traje četiri tjedna i odvija se u srpnju 2017. godine Nadopuna programu bit će izleti, društvene i kulturne aktivnosti te druženje u američkim obiteljima i upoznavanjem s njihovim načinom života. Svi su troškovi boravka i puta u Ameriku pokriveni.

Za prijavu je potrebno dobro poznavanje engleskog jezika, izražen interes za učenje o diplomaciji, transatlantskim odnosima, uloge slobodnih medija u demokraciji te radu za javno dobro. Također, od kandidata se očekuje snažan interes za komunikaciju, zagovaranje, raspravu i aktivno građanstvo. Neki od uvjeta su hrvatsko državljanstvno, preferiranje života u kampusu i zajedničkog života te da žele više naučiti o Sjedinjenim Američkim Državama. 

Za prijavu je potrebno napisati dva eseja od 700 riječi, priložiti dva pisma preporuke te ocjene od prošle školske godine Više detalja o natječaju te detaljima prijave možete pronaći na mrežnim stranicama američkog Veleposlanstva.

Komentari na članak

Vezani članci

EP

Medijske nade

Europski parlament nagrađuje studente proljetnim putovanjem u Strasbourgh

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj objavio je treći krug natječaja Medijske nade za studente između 18 i 26 godina.

Opera BB

Program ZgKUL-a

Tople ljetne večeri osvježit će koncerti na Bundeku

Već tradicionalna Ljetna pozornica Bundek, u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, kroz osam dana nudi osam glazbenih večeri koje jednostavno ne smijete propustiti.

Konferencija

Fakultet organizacije i informatike

Radionica primjene analitike u financijama, investiranju i sportu

Na edukaciji „Odabrani primjeri primjene analitike“ studenti će svladati vještine vezane za primjenu analitičkih metoda na primjerima investiranja, upravljanja rizicima, javne nabave, osobnih financija i sporta.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

„Informiranje – pravo mladih"

SIK novim projektom podiže razinu informiranosti mladih

Informativni ponedjeljci, „bookcrossing”, okrugli stol o položaju mladih u Hrvatskoj i otvorenje infocentra za mlade čine novi projekt koji je pokrenula udruga Studentski informativni kutak.

Logo udruge

Studentska konferencija

AEGEE poziva zagrebačke studente da upoznaju Europu pod opsadom

AEGEE-ova konferencija u Zagrebu okupit će 300 članova udruge. Prijaviti se mogu i zagrebački studenti.