Studentska konferencija FISEC16

Jedinstvena prilika za primjenu znanstvenih postignuća u zaštiti životne sredine

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Beograd će u svibnju biti domaćin Druge međunarodne studentske znanstvene konferencije zaštite životne sredine. Osim studentskih aktivnosti održat će se plenarna predavanja uvaženih znanstvenika iz regije.

FISEC 16 druga je međunarodna studentska konferencija koja okuplja stručnjake iz prirodnih i društvenih znanosti. Konferencija ima za cilj promoviranje multidisciplinarnosti kao i stvaranje jedinstvene prilike za razmjenu i implementaciju znanstvenih postignuća. Uz podršku mnogih fakulteta iz zemlje i regije, znanstveni program obuhvaća interaktivna predavanja studenata i eminentnih stručnjaka. U sklopu konferencije bit će održane radionice koje će voditi stručnjaci s iskustvom u primjeni znanstvenih postignuća u gospodarstvu. Udruženje zaštite životne sredine - RIO organizira ovu manifestaciju, a međunarodni suorganizator iz Hrvatske je Odjel za kemiju pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku.

Godine 2014. na Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu Udruženje zaštite životne sredine RIO organiziralo je Prvu međunarodnu znanstvenu studentsku konferenciju zaštite životne sredine FISEC 14 koja se održala sredinom studenog. Znanstveni odbor činili su profesori iz Novog Sada, Zagreba, Skoplja, Budimpešte i Berlina. Na konferenciju je pristiglo preko 250 sudionika iz regije gdje je prezentirano 50 znanstvenih radova. 

I ove godine se očekuje veliki broj sudionika, a petodnevni program konferencije obuhvaćale su popularne znanstvene tribine i istraživanja iz prirodnih i društvenih znanosti. Znanstveni odbor FISEC 16 sastoji se od profesora s različitih sveučilišta iz zemlje i inozemstva (Varaždin, Budimpešta, Osijek, Banja Luka, Podgorica, Novi Sad).

Osim studentskih aktivnosti, održat će se plenarna predavanja uvaženih znanstvenika iz regije. Predavači iz Hrvatske dolaze sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i to s Odjela za kemiju (doc. dr. sc. Berislav Marković i izv. prof. dr. sc Igor Đerđ) i Prehrambreno-tehnološkog fakulteta (doc. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić).

Sudionicima ovogodišnje konferencije bit će omogućeno da se upoznaju s izazovima i steknu iskustva u praksi kao i da kroz uspostavljanje dijaloga između teorije i prakse doprinesu podizanju svijesti o značenju zaštite životne sredine. Održat će se u Studentskom kulturnom centru Beograd (SKC) od 18. do 22. svibnja.

Dio programa konferencije predstavlja i studija slučaja koja se odnosi na analizu i rješavanje određenog problema postavljenog od strane stručnjaka s ciljem povezivanja mladih iz različitih znanstvenih područja kako bi timskim radom došli do optimalnog rješenja zadanog problema.

U sklopu konferencije bit će održano i nekoliko stručnih obuka vezanih uz određene vještine: Start up obuka, Budi sam svoj novinar, Urbana obnova i revitalizacija napuštenih industrijskih objekata na području Beograda i radionica znanstvene komunikacije. Pored toga, program će sadržavati i nekoliko predavanja, kao što je predavanje Nacionalna strategija za borbu protiv klimatskih promjena kao nova strategija održivog razvoja s ciljem uključivanja javnosti i podizanja njihove svijesti o važnosti očuvanja životnog okruženja.

Kotizacija iznosi 15€. Ona obuhvaća mogućnost sudjelovanja na konferenciji, zbornik radova, certifikate stručnih obuka, hranu i piće tijekom konferencije te turistički program. Sudionicima koji budu prezentirali radove ili sudjelovali u studiji slučaja bit će osiguran smještaj.

Dodatne informacije, program konferencije kao i način prijavljivanja možete pronaći na mrežnoj stranici organizacije ili na službenoj Facebook stranici. Također se možete obratiti koordinatorima za Hrvatsku, Jeleni Bijelić i Milenku Korici. Učinite to putem e-maila: jelena.bijelic@hotmail.com i mile91k@gmail.com.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Iranski ministar vanjskih poslova, Mohammad Zarif, u UN-u

Dogovor da će se dogovarati

Iran: Završila konferencija u Ženevi

Zarif je okupljenima nakon konferencije izjavio kako se nada "početku nove faze odnosa" te završetku "sankcija prema Iranu". No dodao je kako će "trebati vremena da međunarodna zajednica ''probavi'' i odgovori na iranske prijedloge"

Anamarija Oršolić, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

Roditelji joj imaju buregdžinicu, a ona je privremeno odustala od faksa i otvorila restoran zdrave hrane

Anamarija Oršolić je dvije i pol godine studirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, pa se prebacila na Ekonomski fakultet u Osijeku. Ljubav prema ekonomiji, marketingu i financijama rodila se djelujući u studentskoj udruzi IAESTE. Da je tu ljubav pretvorila u nešto veće govori činjenica da je prošli ponedjeljak otvorila vlastiti restoran zdrave hrane – Green Land. Zbog tog je poteza morala pauzirati fakultet, ali se nada da će nastaviti sa studiranjem nakon što isteknu mjere koje je povukla s HZZ-a.

Završena Shift konferencija

Developerska konferencija

Rekordna posjećenost oblježila šesti Shift

Codeanywhere Shift Conference u dva dana je održavanja okupila više od 1 500 posjetitelja iz cijelog svijeta te je tako potvrdila status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi.

Studenti-druženje

Mini konferencija u MM centru

Erasmus Experience moguć i u Zagrebu

Kako bi popularizirali Erasmus među svojim kolegama, hrvatski i strani studenti podijelit će svoje iskustvo s razmjene na mini konferenciji u MM centru, a uslijedit će i party.

Saša Burić i Andrija Rimac

Konferencija

Combis: poslovne strategije za digitalno doba

Predavanja Combis konferencije ove su godine podijeljena u pet tematskih područja: „Combis Solutions“, „Connected Future“, „It's All About Technology“, „Security“ i „Redefined Workplace“. Svima je zajednički cilj educirati i inspirirati sudionike o mogućnostima različitih poslovnih strategija za digitalno doba.