Seminar medijske pismenosti

Iskusne medijske mačke osnažit će vaše komunikacijske kompetencije

Vijesti

Seminar medijske pismenosti za mlade održat će se od 9. do 12. svibnja. Namijenjen je studentima, učenicima i svima zainteresiranima za novinarstvo.

Udruga VANG poziva te da iskorištiš priliku i prijaviš se na seminar medijske pismenosti za mlade, koji će se održati u suradnji i uz potporu Grafičke škole u Zagrebu, Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Događaj će se odvijati od 9. do 12. svibnja.

Usvoji nova znaja i vještine iz tradicionalnih (tisak, radio, TV) i novih medija (internet radio, web-portali, blogovi, društvene mreže) uz priznate i iskusne predavače i medijske mačke: Žarko Puhovski, Božica Brkan, Zoran Šprajc, Maja Sever, Dario Markas, Trpimir Vickovid – Vicko, Silvija Šeparovid, Drago Perid.

VANG, odnosno Val nove generacije primarno se bavi unaprjeđenjem medijske kulture mladih, razvojem komunikacijskih kompetencija i osnaživanjem kapaciteta mladih za uključenost u društvene promjene.

Tehnološki napredak i modernizacija društva uvjetuju kontinuiranu prilagodbu naprednim tehnologijama u svim područjima društvenog djelovanja. Informacijsko-komunikacijska tehnologija potaknula je razvoj građanskog novinarstva, a usporedno s time porasla je potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i usvajanjem suvremenih novinarskih znanja i vještina.

Seminar je besplatan, a namijenjen je ponajprije studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova. Prijaviti se mogu i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa.

Komentari na članak

Vezani članci

IZVOR: https://pixabay.com/photos/lecture-instructor-classroom-room-3986809/

Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje

Sve o doktorskoj stipendiji iz područja znanosti i inženjerstva u Singapuru

Singapurska Agencija za znanost, tehnologiju i istraživanje 16. svibnja održat će seminar s ciljem informiranja studenata o mogućnostima znanstvenih istraživanja u Agenciji, kao i o stjecanju doktorata iz područja znanosti i inženjerstva te stipendiji.

News

Financijska potpora

Postani perspektivna stipendistica belgijskog fonda za kvalitetno novinarstvo i stani na kraj „lažnim vijestima"

Mlada si žena, željna istraživanja i praktičnog novinarskog iskustva, a nedavno si završila diplomski studij? Ne prođe ni dan da ne maštaš o pokretanju i razvoju kvalitetne profesionalne novinarske karijere? Onda bi možda baš odaziv na ovaj poziv mogao označiti početak tvoje blistave novinarske budućnosti na ozbiljnoj europskoj medijskoj sceni. 

VIDEO: Don't stay in school - Boyinabend

Video koji podiže svijest o školovanju

VIDEO: Nemojte ostati u školi!

Boyinabend, YouTuber, pjevač i vloger, napisao je pjesmu o obrazovanju koje se stječe upravo u osnovnim i srednjim školama, a koje se ne sastoji od lekcija koje će nas pripremiti za realne životne situacije.

Djevojka s laptopom

Edukacija za mlade

Besplatne radionice novinarstva s Arteistovim novinarima

– Učit ćemo vas zanatu i stilistici izvan newsrooma, žutila i huškačke politike. Stvari koje ćete čuti u Zapruđu nećete čuti u visokoobrazovnim ustanovama. – poručuju iz Arteista.

Humanitarna akcija

Međunarodni program za mlade organizira seminar samoobrane

Ninjutsuom protiv obiteljskog nasilja: prođite seminar samoobrane

Njih četvorica prakticiraju ninjutsu vještinu dugi niz godina, a dosad su održali više različitih seminara ninjutsua i samoobrane. Također su sudjelovali u podučavanju Policije i Hrvatske vojske.