Tebe tražimo

INTERVJU: Bivši administrator Studentskog.hr Igor Barać otkrio je kako možeš postati oči i uši našeg portala

Praksa te čeka_tebe tražimo

– Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao izaziva veliku toplinu oko srca. –

Ako si u potrazi za iskustvom koje će ti pomoći u stjecanju vještina i kvalitetnom popunjavanju životopisa, prijave za administratora na Studentskom.hr još su uvijek otvorene. Upravo nam je naš bivši administrator Igor Barać iz prve ruke objasnio što podrazumijeva posao administratora, kako je izgledao proces prijave te što mu je sve donijelo volontiranje na portalu. 

Možeš li nam se prvo osobno predstaviti te reći čime se trenutno baviš?
Moje ime je Igor Barać i student sam grafičkog dizajna. Živim u Zagrebu, a u slobodno vrijeme bavim se pčelarstvom te amaterski i fotografijom.

Koje su glavne vještine i znanja koja si usvojio radeći na portalu i koliko ti je to pomoglo u daljnjem profesionalnom životu?
Volontirajući na portalu zasigurno sam unaprijedio opću komunikaciju i neke online komunikacijske vještine među ostalim kolegama na portalu, ali i među poslodavcima koji svakodnevno prijavljuju i šalju poslove na naš portal. Također, kao voditelj tima administratora usvojio sam vrijedne vještine vođenja tima te koordinacije između mog i ostalih timova na portalu. Sve su to vještine koje će mi zasigurno jednog dana na budućem radnom mjestu biti korisne.

Što podrazumijeva funkcija administratora na portalu? Kako je izgledao tvoj prosječni radni dan?

Prosječni radni dan administratora na portalu započinje prijavom u sučelje gdje odobravamo oglase koji su nam pristigli od poslodavaca u posljednjih 24 sata. Nakon toga pažnja se posvećuje i ostalim studentskim oglasima koje također pregledavamo i odobravamo. Provjera e-maila nešto je što također spada u redovni zadatak administratora. 
 

Što bi istaknuo kao glavne karakteristike koje treba posjedovati osoba za uspješno i kvalitetno obavljanje ovog posla?
Kao glavne karakteristike svakako bih naveo organiziranost, komunikativnost i, naravno, želju za učenjem. Ako ovo nisu tvoje glavne karakteristike, ne brini! Bit ćeš u društvu kvalitetnih kolega uz koje ćeš u kratkom roku naučiti ove, ali i brojne druge vještine kako bi uspješno obavljao/obavljala ovaj posao.
 

Gdje si saznao za volontersku praksu na portalu Studentski.hr? Možeš li nam objasniti sam proces regrutacije te reći što te je motiviralo da se prijaviš?
Za volontersku praksu saznao sam na Facebooku. Prijavio sam se zato što nikad prije nisam volontirao te sam zaključio kako bi volontiranje na Studentskom.hr mogla biti dobra prilika da naučim i usvojim neke nove vještine te upoznam druge ljude. Proces regrutacije bio je prilično jednostavan. Prijavu sam poslao mailom, a uskoro je stigao i povratni mail s pozivom na intervju. Nakon intervjua odabran sam za volontiranje i uskoro su uslijedile moje avanture na portalu u trajanju od skoro 3 godine
 

I na kraju koja je tvoja poruka za sve one koji se upravo u ovome trenutku još uvijek premišljaju trebaju li se ili ne prijaviti za ovu vrijednu studentsku praksu?
Iz osobnog iskustva mogu reći da mi je volontiranje pomoglo da se psihički osjećam mnogo bolje. Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao, bilo osobi ili jednom portalu kao što je Studentski.hr, izaziva veliku toplinu oko srca. Stoga, nemojte se premišljati, prijavite se i postanite volonter najboljeg i najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj!

Foto: Studentski.hr
 
Napominjemo kako se prijaviti možete do 15. ožujka 2018. godine, i to slanjem svog životopisa i motivacijskog pisma na naš mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim biti administrator! Detalje o prijavama možete provjeriti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatska volontira

Nacionalni projekt promocije volontiranja

Hrvatska volontira 2015. – pokreni sebe, promijeni svijet!

Ovogodišnja manifestacija „Hrvatska volontira“ održat će se od 18. do 23. svibnja, a priliku za sudjelovanje imaju pojedinci i sve neprofitne organizacije iz svih hrvatskih gradova.

Ljetna praksa u Erste banci za studente EFZG-a

Erste bank plaćena praksa – „generalna proba”

Ljetna praksa u Erste banci za studente ekonomije

Prijavite se za plaćenu ljetnu studentsku praksu Erste banke pod nazivom „Generalna proba” i steknite kompetencije nužne za budući posao.

Splitski maraton

Maraton klub Marjan

Otvorene prijave za 17. splitski polumaraton

U sklopu priprema organizirat će se zajednički treninzi, pa će svi zainteresirani moći dobiti plan treninga kako bi se što bolje pripremili za utrku.

Studentski.hr

Iskustvo volonterke

10 razloga zašto volontirati na portalu Studentski.hr

Kako bi vas inspirirala, naša glasnogovornica i djevojka zadužena za koordinaciju studentskih udruga na portalu, Ana, napisala je kratak komentar o svom iskustvu volontiranja na Studentskom.hr.

BB

Intervju s Barbarom Božić

„Zahvaljujući SIK-u dobila sam uvid u svakodnevicu jednog komunikacijskog stručnjaka te saznala sve što ti na fakultetu nitko neće reći”

Barbara Božić, studentica Komunikologije koja je posljednje dvije godine uložila u volonterski rad i stjecanje prakse, podijelila je s nama svoje iskustvo.