Tebe tražimo

INTERVJU: Bivši administrator Studentskog.hr Igor Barać otkrio je kako možeš postati oči i uši našeg portala

Praksa te čeka_tebe tražimo

– Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao izaziva veliku toplinu oko srca. –

Ako si u potrazi za iskustvom koje će ti pomoći u stjecanju vještina i kvalitetnom popunjavanju životopisa, prijave za administratora na Studentskom.hr još su uvijek otvorene. Upravo nam je naš bivši administrator Igor Barać iz prve ruke objasnio što podrazumijeva posao administratora, kako je izgledao proces prijave te što mu je sve donijelo volontiranje na portalu. 

Možeš li nam se prvo osobno predstaviti te reći čime se trenutno baviš?
Moje ime je Igor Barać i student sam grafičkog dizajna. Živim u Zagrebu, a u slobodno vrijeme bavim se pčelarstvom te amaterski i fotografijom.

Koje su glavne vještine i znanja koja si usvojio radeći na portalu i koliko ti je to pomoglo u daljnjem profesionalnom životu?
Volontirajući na portalu zasigurno sam unaprijedio opću komunikaciju i neke online komunikacijske vještine među ostalim kolegama na portalu, ali i među poslodavcima koji svakodnevno prijavljuju i šalju poslove na naš portal. Također, kao voditelj tima administratora usvojio sam vrijedne vještine vođenja tima te koordinacije između mog i ostalih timova na portalu. Sve su to vještine koje će mi zasigurno jednog dana na budućem radnom mjestu biti korisne.

Što podrazumijeva funkcija administratora na portalu? Kako je izgledao tvoj prosječni radni dan?

Prosječni radni dan administratora na portalu započinje prijavom u sučelje gdje odobravamo oglase koji su nam pristigli od poslodavaca u posljednjih 24 sata. Nakon toga pažnja se posvećuje i ostalim studentskim oglasima koje također pregledavamo i odobravamo. Provjera e-maila nešto je što također spada u redovni zadatak administratora. 
 

Što bi istaknuo kao glavne karakteristike koje treba posjedovati osoba za uspješno i kvalitetno obavljanje ovog posla?
Kao glavne karakteristike svakako bih naveo organiziranost, komunikativnost i, naravno, želju za učenjem. Ako ovo nisu tvoje glavne karakteristike, ne brini! Bit ćeš u društvu kvalitetnih kolega uz koje ćeš u kratkom roku naučiti ove, ali i brojne druge vještine kako bi uspješno obavljao/obavljala ovaj posao.
 

Gdje si saznao za volontersku praksu na portalu Studentski.hr? Možeš li nam objasniti sam proces regrutacije te reći što te je motiviralo da se prijaviš?
Za volontersku praksu saznao sam na Facebooku. Prijavio sam se zato što nikad prije nisam volontirao te sam zaključio kako bi volontiranje na Studentskom.hr mogla biti dobra prilika da naučim i usvojim neke nove vještine te upoznam druge ljude. Proces regrutacije bio je prilično jednostavan. Prijavu sam poslao mailom, a uskoro je stigao i povratni mail s pozivom na intervju. Nakon intervjua odabran sam za volontiranje i uskoro su uslijedile moje avanture na portalu u trajanju od skoro 3 godine
 

I na kraju koja je tvoja poruka za sve one koji se upravo u ovome trenutku još uvijek premišljaju trebaju li se ili ne prijaviti za ovu vrijednu studentsku praksu?
Iz osobnog iskustva mogu reći da mi je volontiranje pomoglo da se psihički osjećam mnogo bolje. Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao, bilo osobi ili jednom portalu kao što je Studentski.hr, izaziva veliku toplinu oko srca. Stoga, nemojte se premišljati, prijavite se i postanite volonter najboljeg i najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj!

Foto: Studentski.hr
 
Napominjemo kako se prijaviti možete do 15. ožujka 2018. godine, i to slanjem svog životopisa i motivacijskog pisma na naš mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim biti administrator! Detalje o prijavama možete provjeriti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Unizg

Programi znanje i otkruiće, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Prijavite se na natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris i ove godine dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima.

Prijava za posao

Tajana Šeremet

Stručno osposobljavanje je sve samo ne stručno

Prijaviš se i potpišeš ugovor za računovodstvenog referenta, a u praksi radiš na terenu. Tražiš pomoć u vezi ispita – svima počupaš živce.

sci

Znanstveno-edukacijski centar Višnjan traži mentore

Prijavite se za rad s visokomotiviranom djecom i mladima

ZECV je u potrazi za mentorima u sklopu novog projekta „ZA: cjelogodišnji sustav edukacijske podrške darovitim učenicima na području znanosti i tehnologije“.

Rašić, Marijanović, Sabol

Europsko natjecanje

Traže se mladi poduzetnici za „PowerUp!", najbolji mogu ostvariti investicije do 150 000 eura

– U protekle tri godine je više od stotinu startupova u 23 zemlje Srednje i Istočne Europe pokazalo interes za sudjelovanjem u ovom natjecanju. Ovo je idealna prilika poduzetnicima za dokazivanje na europskoj sceni. – rekao je Dalibor Marijanović.

Riva

Poslovni program

PGLF Croatia uključuje studente u globalnu mrežu vođa budućnosti

Želite li steći znanja iz područja "leadershipa", inovacija i poduzetništva i uživati na obroncima splitskoga Marjana, prijavite se na petodnevni seminar Preparing Global Leaders Foruma do 31. siječnja.