Tebe tražimo

INTERVJU: Bivši administrator Studentskog.hr Igor Barać otkrio je kako možeš postati oči i uši našeg portala

Praksa te čeka_tebe tražimo

– Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao izaziva veliku toplinu oko srca. –

Ako si u potrazi za iskustvom koje će ti pomoći u stjecanju vještina i kvalitetnom popunjavanju životopisa, prijave za administratora na Studentskom.hr još su uvijek otvorene. Upravo nam je naš bivši administrator Igor Barać iz prve ruke objasnio što podrazumijeva posao administratora, kako je izgledao proces prijave te što mu je sve donijelo volontiranje na portalu. 

Možeš li nam se prvo osobno predstaviti te reći čime se trenutno baviš?
Moje ime je Igor Barać i student sam grafičkog dizajna. Živim u Zagrebu, a u slobodno vrijeme bavim se pčelarstvom te amaterski i fotografijom.

Koje su glavne vještine i znanja koja si usvojio radeći na portalu i koliko ti je to pomoglo u daljnjem profesionalnom životu?
Volontirajući na portalu zasigurno sam unaprijedio opću komunikaciju i neke online komunikacijske vještine među ostalim kolegama na portalu, ali i među poslodavcima koji svakodnevno prijavljuju i šalju poslove na naš portal. Također, kao voditelj tima administratora usvojio sam vrijedne vještine vođenja tima te koordinacije između mog i ostalih timova na portalu. Sve su to vještine koje će mi zasigurno jednog dana na budućem radnom mjestu biti korisne.

Što podrazumijeva funkcija administratora na portalu? Kako je izgledao tvoj prosječni radni dan?

Prosječni radni dan administratora na portalu započinje prijavom u sučelje gdje odobravamo oglase koji su nam pristigli od poslodavaca u posljednjih 24 sata. Nakon toga pažnja se posvećuje i ostalim studentskim oglasima koje također pregledavamo i odobravamo. Provjera e-maila nešto je što također spada u redovni zadatak administratora. 
 

Što bi istaknuo kao glavne karakteristike koje treba posjedovati osoba za uspješno i kvalitetno obavljanje ovog posla?
Kao glavne karakteristike svakako bih naveo organiziranost, komunikativnost i, naravno, želju za učenjem. Ako ovo nisu tvoje glavne karakteristike, ne brini! Bit ćeš u društvu kvalitetnih kolega uz koje ćeš u kratkom roku naučiti ove, ali i brojne druge vještine kako bi uspješno obavljao/obavljala ovaj posao.
 

Gdje si saznao za volontersku praksu na portalu Studentski.hr? Možeš li nam objasniti sam proces regrutacije te reći što te je motiviralo da se prijaviš?
Za volontersku praksu saznao sam na Facebooku. Prijavio sam se zato što nikad prije nisam volontirao te sam zaključio kako bi volontiranje na Studentskom.hr mogla biti dobra prilika da naučim i usvojim neke nove vještine te upoznam druge ljude. Proces regrutacije bio je prilično jednostavan. Prijavu sam poslao mailom, a uskoro je stigao i povratni mail s pozivom na intervju. Nakon intervjua odabran sam za volontiranje i uskoro su uslijedile moje avanture na portalu u trajanju od skoro 3 godine
 

I na kraju koja je tvoja poruka za sve one koji se upravo u ovome trenutku još uvijek premišljaju trebaju li se ili ne prijaviti za ovu vrijednu studentsku praksu?
Iz osobnog iskustva mogu reći da mi je volontiranje pomoglo da se psihički osjećam mnogo bolje. Volontiranje stvara osjećaj satisfakcije jer sama činjenica da si nekome pomogao, bilo osobi ili jednom portalu kao što je Studentski.hr, izaziva veliku toplinu oko srca. Stoga, nemojte se premišljati, prijavite se i postanite volonter najboljeg i najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj!

Foto: Studentski.hr
 
Napominjemo kako se prijaviti možete do 15. ožujka 2018. godine, i to slanjem svog životopisa i motivacijskog pisma na naš mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim biti administrator! Detalje o prijavama možete provjeriti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Jasna Ožanić

Novi krug prijava

Europska komisija traži kandidate za pet mjeseci plaćenog stažiranja

1300 odabranih dobit će 1176,83 eura plaće svaki mjesec, putne troškove te zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezgode.

Pisanje

Projekt ERASMUS+ EINFOSE

Provedi ljeto u inozemstvu uz informacijske znanosti

Filozofski fakultet Osijek organizira dvije ljetne škole za studente društvenih i humanističkih znanosti koji žele diplomski studij upisati na njihovom Odsjeku za informacije znanosti.

Studentice

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije

Sve što trebate znati o stipendijama programa CEEPUS

Stipendije za mobilnost unutar programa CEEPUS dostupne su studentima preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te nastavnom osoblju.

Pegla za kosu

Studentsko natjecanje

„L'Oréal Brandstorm” za osmišljavanje frizerskog salona nagrađuje studente s 10 000 eura

Do 26. veljače traju prijave za ovogodišnje izdanje popularnog studentskog natjecanja kojim uspješna multinacionalna kompanija L'Oréal bogato nagrađuje inovativne studente, ali i kojim otvara svoja vrata potencijalnim budućim zaposlenicima.

Posao

Priča dviju studentica

Stjecanje iskustva na faksu lijek je za nezaposlenost

Kako se boriti protiv nezaposlenosti pokazuje primjer dviju studentica koje su na vrijeme shvatile da je uz učenje potrebno uložiti dodatne napore kako bi uspjele u poslovnom smislu.