Career Speed Dating

Impresionirajte potencijalne poslodavce u osam minuta

Career Speed Dating

Jedinstveni spoj razgovora za posao i „speed datinga“ održat će se 15. prosinca 2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Sigurno ste čuli za speed dating događaje na kojem se međusobno sastaju muškarci i žene te se pokušaju međusobno impresionirati i razmijeniti informacije u nadi da će upoznati srodnu dušu. Upravo na tom konceptu funkcionira Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga, koji će se u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u terminima od 9:00 do 17:00 h, održavati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događaj koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i e-STUDENT okupit će 30 poslodavaca iz Hrvatske i inozemstva.

Career Speed Dating na jednom mjestu omogućuje studentima FER-a te studentima srodnih tehničkih i STEM-u usmjerenih fakulteta i veleučilišta u Zagrebu da saznaju koje su im mogućnosti zaposlenja, praksi i daljnjeg obrazovanja te da iskoriste priliku za networking.

Razgovor između studenta/ice i poslodavca može trajati maksimalno osam minuta. U tom vremenu student/ica će se predstaviti poslodavcu i imati priliku dobiti odgovore na pitanja koja ga/ju najviše zanimaju (npr. na kojim projektima mogu očekivati da će raditi ako se zaposle kod njega, koje tehnologije će koristiti ili kako će izgledati selekcijski postupak). Nakon intervjua studenti će i poslodavci ocijeniti jedni druge, odnosno pohvaliti što je bilo dobro ili sugerirati što poboljšati. Nakon kratke pauze započinje razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sve tvrtke u jednoj skupini.

Organizatori napominju da se isplati potruditi jer imaju spremne posebne nagrade za studente koji budu razgovarali s najviše poslodavaca i dobiju najbolje ocjene. Također, Centar karijera FER-a i Starter tim udruge e-STUDENT stoje studentima na raspolaganju zahvaljujući radionicama u sklopu Starter mjeseca karijera ili individualnim konzultacijama koje je moguće dogovoriti e-mailom: careers@fer.hr. Na taj način najbolje ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima. Ako se nervozno zapitkujete ima li kemije između vas i poslodavaca, pripremljen je i zabavni ljubavni kalkulator.

Požurite jer su prijave otvorene do 30. studenog. Pronađite svoju poslovnu srodnu dušu!

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Natječaj za stipendije

Visoka škola Zrinski stipendira studente slabog socio-ekonomskog statusa

U tijeku je Natječaj za stipendije studenata ekonomije kojima ekonomske prilike ne dozvoljavaju nastavak obrazovanja.

kongres

Kongres „Pravo i financije“

Povećaj svoju financijsku pismenost i pomozi svojoj lisnici

Studentska udruga Alimenta s Pravnog fakultetu u Zagrebu organizira kongres kojim nastoji povećati financijsku pismenost studenata.

Zadarska riva

Info centar za mlade Zadar

Zadarska radionica novinarstva predstavit će načela novinarskog umijeća

Cilj novinarske radionice je savladavanje načela novinarskog umijeća te upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim i elektroničkim medijima.

EBAN Winter University 2016

EBAN Winter University 2016

Bruce Dickinson najavljen kao glavni govornik na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela

Legendarni frontman Iron Maidena investirao je u više od 30 startupa, a obzirom da se radi o osobi teškoj preko 200 milijuna eura koja uvijek „grize“, posjetitelje očekuju uzbudljivi dani na konferenciji EBAN Winter University 2016.

HNK

Kulturno uzdizanje

Zagrebačka kazališta pristupačna studentskom džepu

Pročitajte koje popuste kao studenti možete ostvariti na cijene ulaznica u zagrebačkim kazalištima. I kako.