Izložba u Ivanić-Gradu

I3G okuplja inovacije učenika i studenata iz cijele Hrvatske

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Edukacijski spremnik za razvrstavanje otpada, sigurnosna biciklistička jakna, robotska kolica, ultrazvučne oči – pomagalo za slijepe, agrobot 4G, mobilna aplikacija: e-abeceda, sustav za nadzor rezervacija, personalizirane svjetiljke – samo su mali dio Izložbe inovacija Ivanić-Grad I3G.

Elektronički i računalni klub s partnerima organizira šestu po redu Izložbu inovacija Ivanić-Grad I3G. Održat će se 15. i 16. svibnja 2019. godine u Hotelu Sport. Prvog će dana biti otvorena od 11 sati, kada je zakazano svečano otvorenje, do 19 sati, a drugog od 10 do 18 sati.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove će se godine predstaviti ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta. Edukacijski spremnik za razvrstavanje otpada, sigurnosna biciklistička jakna, robotska kolica, ultrazvučne oči – pomagalo za slijepe, agrobot 4G, mobilna aplikacija: e-abeceda, sustav za nadzor rezervacija i personalizirane svjetiljke samo su mali dio cijeloga sadržaja.

Predstavit će se i već afirmirani inovatori i poduzetnici, a u okviru izložbe održat će se zanimljive radionice, predavanja i prezentacije. Hrvatsko nuklearno društvo održat će dva predavanja o energetskoj pismenosti i nuklearnoj energije te zanimljivu radionicu pod nazivom Nuklearna energetika, na kojoj će se prezentirati simulator nuklearne elektrane, energetska miješalica, 3D model nuklearnog reaktora i gorivnog elementa, Electricity map i druge zanimljivosti.

Učenici osnovnih škola moći će se uključiti u radionicu pod nazivom Model pametne kuće za edukaciju Hrvatskog robotičkog saveza, a učenici srednjih škola i studenti moći će sudjelovati u radionici pod nazivom Programiranje mikrokontrolera tvrtke IMMERSA iz Zagreba. Zanimljiva predavanja pripremilo je i Veleučilište Bjelovar, pa će tako predavanje Pohrana diploma studenata na blockchain održati Ivan Sekovanić, a predavanje Virtualna i proširena stvarnost Ante Javor. Postavit će se i simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a svi zainteresirani moći će ga isprobati. I ove se godine planira vožnja solarnih automobila gradom – Ivanić Solar Tour.

Posjet izložbi i sudjelovanje u programu besplatni su.

Komentari na članak

Vezani članci

HDU: Tribina o glazbenim preferencijama mladih

Tribina o glazbenim preferencijama mladih

Folk glazba ne predstavlja kontroverzan odabir kako se nekada smatralo

Povodom Mjeseca glazbe, Hrvatska diskografska udruga održala je tribinu o glazbenim preferencijama mladih. Okupljena struka, zajedno sa zainteresiranim ljubiteljima glazbe, došla je do zajedničkog zaključka.

Lana Pajdaš

Intervju s blogericom Lanom Pajdaš

„Fun Museums“ – riznica ideja za zabavna putovanja koja uključuje muzeje i izvorne doživljaje

Neobična putovanja, zabavni muzeji i inovativan pristup kulturnoj baštini teme su kojima se blogerica Lana Pajdaš svakodnevno bavi u svojem projektu „Fun Museums – The Magnificent Joy of Discovery”.

Okrugli stol u Bunkeru

Okrugli stol povodom rođendana Bunkera

Upozorenje iz Samobora: problemi mladih rješavaju se sada!

Jedini je način da riješimo probleme mladih upravo da njih pitamo koji su to problemi i zajedno s njima krenemo već danas poduzimati male korake k njihovu rješavanju, a to može svatko od nas, važna je poruka poslana iz Samobora.

Sveučilište u Zagrebu

Tribina „Inovacije i transfer tehnologije, poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske“

Okrugli stol „Inkubatori i tehnološki parkovi – čimbenici razvoja inovacijskog sustava”

Ovaj okrugli stol drugi je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

Izložbe u Klubu Zona

Program Kluba Zona

„Mladi izlažu”: Autorima se nude tehnički zahtjevi, promocija i mogućnost participacije u troškovima

– Ovo je četvrta godina da postav izložbi u ciklusu „Mladi izlažu” tražimo putem javnog natječaja i autorima mlađe generacije nudimo jedinstvenu priliku da se predstave u atraktivnom prostoru u centru Splita. – ističe Goran Biličić.