Izložba u Ivanić-Gradu

I3G okuplja inovacije učenika i studenata iz cijele Hrvatske

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Edukacijski spremnik za razvrstavanje otpada, sigurnosna biciklistička jakna, robotska kolica, ultrazvučne oči – pomagalo za slijepe, agrobot 4G, mobilna aplikacija: e-abeceda, sustav za nadzor rezervacija, personalizirane svjetiljke – samo su mali dio Izložbe inovacija Ivanić-Grad I3G.

Elektronički i računalni klub s partnerima organizira šestu po redu Izložbu inovacija Ivanić-Grad I3G. Održat će se 15. i 16. svibnja 2019. godine u Hotelu Sport. Prvog će dana biti otvorena od 11 sati, kada je zakazano svečano otvorenje, do 19 sati, a drugog od 10 do 18 sati.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove će se godine predstaviti ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta. Edukacijski spremnik za razvrstavanje otpada, sigurnosna biciklistička jakna, robotska kolica, ultrazvučne oči – pomagalo za slijepe, agrobot 4G, mobilna aplikacija: e-abeceda, sustav za nadzor rezervacija i personalizirane svjetiljke samo su mali dio cijeloga sadržaja.

Predstavit će se i već afirmirani inovatori i poduzetnici, a u okviru izložbe održat će se zanimljive radionice, predavanja i prezentacije. Hrvatsko nuklearno društvo održat će dva predavanja o energetskoj pismenosti i nuklearnoj energije te zanimljivu radionicu pod nazivom Nuklearna energetika, na kojoj će se prezentirati simulator nuklearne elektrane, energetska miješalica, 3D model nuklearnog reaktora i gorivnog elementa, Electricity map i druge zanimljivosti.

Učenici osnovnih škola moći će se uključiti u radionicu pod nazivom Model pametne kuće za edukaciju Hrvatskog robotičkog saveza, a učenici srednjih škola i studenti moći će sudjelovati u radionici pod nazivom Programiranje mikrokontrolera tvrtke IMMERSA iz Zagreba. Zanimljiva predavanja pripremilo je i Veleučilište Bjelovar, pa će tako predavanje Pohrana diploma studenata na blockchain održati Ivan Sekovanić, a predavanje Virtualna i proširena stvarnost Ante Javor. Postavit će se i simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a svi zainteresirani moći će ga isprobati. I ove se godine planira vožnja solarnih automobila gradom – Ivanić Solar Tour.

Posjet izložbi i sudjelovanje u programu besplatni su.

Komentari na članak

Vezani članci

Uključivanje mladih u politiku

Pokrenimo promjene kreativnošću i inovacijama

Mladi, uključite se u politiku!

Mladi bi trebali sudjelovati u politici zato što se ona tiče i njih i zapravo određuje način na koji će živjeti. Kako bi postali bolji građani, potrebno je svojim političkim radom doprinijeti zajednici u kojoj žive i djeluju.

Marko Pavičić

Projekt mladih za podizanje motivacije

INTERVJU: MotivationUp će te pokrenuti i raditi s tobom na ostvarenju tvojih ciljeva

MotivationUp skupina je ljudi koja će pobuditi ono najbolje u vama; koja će vam dati snage i hrabrosti za ostvarenje svojih snova; koja će uz vas biti čak i u trenucima kada vaši najbliži ne mogu biti tu.

Izložba miševa

Klub Zona

FOTO: Izložba inspirirana štakorima

Kako bi propitala površnost percipiranja lijepog kao relevantnog, mlada akademska kiparica kroz program Kluba Zona postavlja izložbu "Asti Miša!"

https://www.pinterest.com/pin/519180663286765039/

Europska nagrada

Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu

„Cilj natječaja je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.” – stoji u opisu natječaja.

Promocija studenata

Goethe institut

Prijavite se za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu i Düsseldorfu

Goethe institut mladima u Hrvatskoj nudi priliku za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu ili Düsseldorfu. Prijaviti se mogu mladi od 23 do 33 godine do 1. listopada ove godine.