LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt „L'Oreal Brandstorm”

Hrvatski tim predstavio regiju na najvećem svjetskom studentskom natjecanju u Parizu

– Ovakvi projekti rijetka su i vrijedna mogućnost da mladi dokažu koliko znaju i koliko mogu doprinijeti, a onda da ih se i nagradi te potakne na daljnji trud, angažman i kreativni rad. – ističe član hrvatskog tima.

– Ovakvi projekti rijetka su i vrijedna mogućnost da mladi dokažu koliko znaju i koliko mogu doprinijeti, a onda da ih se i nagradi te potakne na daljnji trud, angažman i kreativni rad. – ističe član hrvatskog tima.

Prošlog tjedna u Parizu održano je 24. svjetsko finale projekta L'Oreal Brandstorm, internacionalnog studentskog marketinškog natjecanja. Samo ove godine sudjelovalo je 3318 timova studenata iz 43 svjetske zemlje. Prva tri mjesta osvojili su studentski timovi iz Poljske, Čilea i Singapura.

Hrvatski tim RIT s fakulteta Rochester Institute of Technology iz Zagreba oduševio je svojim nastupom i energijom na natjecanju i u neformalnim druženjima. Daren Perinčić, Mislav Mesek i Tamara Novak izložili su svoje kreativne ideje o tome kako će svjetski kozmetički brend La Roche Posay privući novi segment kupaca od 15 do 25 godina, s naglaskom na digitalan i tehnološki iskorak.

Pobjednik je odabran sukladno jasno definiranim odrednicama. Tako se četvrtina ukupne ocjene temeljila na strateškom pristupu brendu i kanalima (max. 25 bodova), četvrtina od ukupnog broja bodova mogla se ostvariti ovisno o stupnju inovativnosti (max. 25 bodova), kao kriteriji ocjenjivanja slijedili su utjecaj i inovacija komunikacijske strategije (max. 20 bodova), prezentacijske vještine i timski duh (max. 15 bodova) te analitičke vještine (max. 15 bodova).

 Ovo nam je bilo nevjerojatno iskustvo, a istovremeno i prilika da odmjerimo svoje kreativne snage s kolegama u regiji, a onda i u cijelom svijetu. Ovakvi projekti rijetka su i vrijedna mogućnost da mladi dokažu koliko znaju i koliko mogu doprinijeti, a onda da ih se i nagradi te potakne na daljnji trud, angažman i kreativni rad. Upoznali smo se i družili s puno mladih iz cijelog svijeta koji razmišljaju na isti način istaknuo je Daren Perinčić iz tima RIT.

Grupe studenata iz cijelog svijeta tako se u prvoj fazi prijavljuju na nacionalno natjecanje u svojim zemljama, a pobjednički timovi iz svih zemalja sudionica dobivaju rijetku priliku predstaviti svoj rad na internacionalnom natjecanju Brandstorm u Parizu. Prva tri tima osvajaju vrijedne nagrade, pa tako pobjednički tim biva nagrađen putovanjem iz snova na lokaciju prema želji u vrijednosti od 10 000 eura, drugonagrađeni tim odlazi na putovanje prema izboru vrijedno 5000 eura, dok će treći tim odabrati putovanje u vrijednosti od 2500 eura.

Osim samog nagrađivanja i poticanja mladih na angažirani intelektualni rad, projekt Brandstorm je izuzetno važan najviše zato što okuplja studente različitih specijalizacija s različitih sveučilišta iz cijelog svijeta, pružajući svim sudionicima jednaku mogućnost da pokažu svoj talent, kreativnost i inovativnost. Osim toga, velika važnost ovoga projekta za nas u L'Oreal-u je upravo to što djeluje kao snažan alat koji privlači različite profile talentiranih, ambicioznih i kvalitetnih mladih ljudi. naglašava Milena Shipkovenska, direktorica odjela ljudskih potencijala L'Oreala Adria-Balkan.

Danas, 24. godinu svog održavanja, projekt Brandstorm postao je visokokvalitetna komunikacijska platforma i snažan regrutacijski alat koji pronalazi i privlači kvalitetnu radnu snagu. U preko dva desetljeća svoga trajanja okupio je preko 80 000 studenata s više od 360 sveučilišta iz gotovo 50 zemalja diljem svijeta. Svaje godine zapošljava između 150 i 200 natjecatelja kao pripravnike i/ili zaposlenike.

FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA