LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jedini takav na Sveučilištu u Zagrebu

Hrvatski studiji uvode novi program

Hrvatski studiji uvode program stjecanja nastavničke naobrazbe pod nazivom „Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje nastavnika“ (PPDMN). Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je program, a namijenjen je svima koji žele raditi u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Hrvatski studiji uvode program stjecanja nastavničke naobrazbe pod nazivom „Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje nastavnika“ (PPDMN). Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je program, a namijenjen je svima koji žele raditi u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Hrvatski studiji uvode program stjecanja nastavničke naobrazbe pod nazivom  „Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje nastavnika“ (PPDMN). Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je program, a namijenjen je svima koji žele raditi u odgojno-obrazovnim ustanovama.


Voditelj programa Marko Pranjić ističe da će program trajati godinu dana, a izvodit će se kao izvanredni studij.


„Studijski program posve je usklađen s najboljom europskom tradicijom, kao i s hrvatskim zakonskim odredbama koje za takvo obrazovanje traže znanja i vještine s područja pedagogije, psihologije, didaktike i metodike (predmetne) u visini od 60 ECTS studentskog opterećenja, odnosno godinu dana školovanja. Studentima se nudi preko 20 kolegija, od kojih će trebati izabrati desetak kolegija kako bi došli do željenih kompetencija“, objašnjava Pranjić.


Cijena programa iznosit će 7 200 kuna, a moći će se platiti u dvije rate.


„S izvođenjem programa kreće se početkom svibnja 2014. godine Izvodit će se petkom poslijepodne i subotom cijeli dan kako bi se maksimalno izašlo ususret onima koji su zaposleni pa im ne preostaje drugo slobodno vrijeme“, ističe voditelj programa.

„Nakon završenog studijskog programa, student dobiva potvrdu koja ga kvalificira za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama, ali i uvjet za daljnja učiteljska i nastavnička napredovanja. Uz potvrdu će uvijek ići i dodatna isprava iz koje će poslodavac moći iščitati stečene kompetencije“, kaže Pranjić o programu za koji se pokazao veliki interes.


Kolegije će izvoditi visokokvalificirani nastavnici s dugogodišnjim iskustvom.
„Studentima koji će upisati ovaj studijski program na raspolaganju stoje visokokvalificirani nastavnici s dugogodišnjim iskustvom suvremenog obrazovanja nastavnika, adekvatno opremljen prostor za takvu vrstu djelatnosti, kao i mogućnost dolaska automobilima, a da ne trebaju brinuti gdje će ih parkirati i je li za to trebaju što platiti. Oni koji će dolaziti javnim prijevozom isto tako ne trebaju brinuti jer je sveučilišni kampus izvrsno povezan gradskim prijevozom“, objašnjava voditelj programa.


Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac te ga potom ispunjenog poslati elektroničkom poštom na: ppdmn@hrstud.hr do 15. travnja 2014. godine
„Budući da je interes velik, prednost će imati oni koji se prije prijave, ako se do 15. travnja prijavi više studenata nego što ih se može primiti“, upozorava Marko Pranjić.
Sve ostale informacije mogu se dobiti svakim radnim danom telefonom na: 01 245-7627 od 8:15 do 13:00 sati, a voditelj programa Marko Pranjić ističe kako će na web stranici Hrvatskih studija uskoro biti objavljene detaljne obavijesti o samom programu.

FOTO: SRCE