„Put do Sveučilišta"

Hrvatski studiji organiziraju okrugli stol na temu iskustava studenata s invaliditetom

Knjižnica Hrvatskih studija

„Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja" naziv je okruglog stola koji će se održati 12. ožujka na Hrvatskim studijima.

U organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija održat će se okrugli stol na temu iskustva i poteškoća osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja. Okrugli stol pod nazivom Put do Sveučilišta odvijat će se u Knjižnici Hrvatskih studija u utorak, 12. ožujka, od 10 do 12 sati.

Tijekom predavanja stručnjaka otvorit će se teme poteškoća na koje studenti s invaliditetom najčešće nailaze tijekom studiranja te pitanja uključenosti studenata s invaliditetom u akademsku zajednicu. Upoznavanje sveučilišne zajednice sa situacijom vezanom uz studente s invaliditetom u sveučilišnom sustavu ima cilj potaknuti na promišljanje o načinima na koje se studente može više integrirati te kako im poboljšati kvalitetu studiranja.

O tome će govoriti najprije u uvodnom predavanju predstavnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a slijede predavanja predstavnice Hrvatskog sabora, pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predsjednika Zajednice saveza, voditelja Ureda za studente s invaliditetom, kao i nekih profesora Hrvatskih studija te predstavnica Knjižnice Hrvatskih studija. Detalje pronađite na poveznici.   

Komentari na članak

Vezani članci

7 filmova koji govore o studiranju

Filmsko studiranje

Filmovi koji najbolje opisuju nezaboravne studentske dane

Odstudirali, studirali ili tek započinjali fakultet.... Donosimo vam popis filmova koji će vam pokazati što studentski život i fakultetsko obrazovanje donose.

Berlin

ESMT Berlin

Allianz nudi stipendije za studiranje u Njemačkoj

Allianz nudi stipendije na privatnom sveučilištu Esmt Berlin. Školarine sežu i do 57 500 eura za pojedini program magistarskog studija.

Diplomantice

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH provelo istraživanje

ISTRAŽIVANJE: Stipendija je polovici studenata jedini izvor prihoda tijekom akademske godine

U istraživanje su ušle i stipendije koje nisu nužno samo državne, već su ih dodijelile neke institucije, zaklade, gradovi, županije, privatne tvrtke.

Zagreb

Slobodno vrijeme

7 stvari koje svaki brucoš mora napraviti kada dođe u Zagreb

Donosimo ti popis edukativnih i zabavnih ideja za provođenje slobodnoga vremena u Zagrebu.

8 savjeta koje će vam pomoći u bržem učenju!

Za opasne štrebere

Osam savjeta koji će vam pomoći u bržem učenju

Spadate li i vi u onu skupinu ljudi kojima treba dva tjedna da pripreme kolokvij? Jeste li jako ljubomorni na vaše kolege koji kažu da su učili samo noć prije ispita i dobiju odličnu ocjenu? Ako jeste, ovo je članak za vas!