Studenti VERN-a na putu za San Francisco

Hrvatski studenti na globalnom natjecanju predstavljaju portal o izbjeglicama

VERN-ovi studenti idu u San Francisco

Studenti VERN-a predstavit će u San Franciscu ideju o "news" portalu koji bi omogućio humanije viđenje izbjeglica te poboljšao odnos prema njima. Time ulaze u konkurenciju za prestižnu nagradu.

VERN-ov četveročlani tim (Karlo Tašler, Tomislav Zvonarek, Jan Martinjaš i Anto Lovrinović) s idejom o pokretanju news portala pod nazivom One colour pobijedio je na nacionalnom dijelu HULT-ovog natjecanje te se plasirao u sljedeći krug. Portal bi trebao osvijestiti javnost o problemu izbjeglištva te pripomoći u boljem shvaćanju njihove nezavidne situacije.

Studenti će u sljedećem krugu sudjelovati na natjecanju u San Franciscu gdje će uz veliku konkurenciju mnogih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Oxford, Stanford, MIT, pokušati obraniti svoju ideju te se izboriti za mjesto u finalu i glavnu nagradu koja iznosi 1.000.000 američkih dolara kojom će moći realizirati svoju ideju.

Mladi, poduzetni i puni poslovnog duha. Našim studentima ovo nije prva pojava na HULT-u. Već tri godine zaredom, Hrvati predstavljaju svoje ideje, inovacije i projekte na području poduzetništva uz odlične uspjehe.

Natjecanje HULT osmišljeno je kao pomoć u ostvarenju potencijalnih poslovnih ideja mladih tj. studenata koji nemaju financijskih mogućnosti za velike projekte, ali su zato prepunih ideja. HULT prepoznaje takve timove budućih poduzetnika te u natjecanju odabire najbolje ideje i nagrađuje ih s milijun američkih dolara za realizaciju projekta. Svake godine studenti predstavljaju svoje znanje i ideje kojima bi pokušali riješiti složene probleme svjetske svakodnevice. Ove godine tema na koju se odgovaralo je bila o izbjeglicama ili punim nazivom Refugees – Reawakening Human Potential.

Komentari na članak

Vezani članci

Elektroboj: najava događaja

Studentsko natjecanje u izradi pravih elektrotehničkih izuma

Elektroboj: eSTUDENT odabrao finaliste, najava radionice o izradi Walkie-Talkie-a

Studenti tehničkih fakulteta timskim radom projektiraju i sastavljaju izume koje ocjenjuju ugledni profesori elektrotehnike i uspješni ljudi iz elektrotehničke industrije.

Logo Kluba Zadarskih Studenata

Učlanite se u Klub zadarskih studenata

Brucošijada zadarskih studenata

Svi oni koji žele postati članom Kluba ili obnoviti članstvo za ovu godinu, pozvani su u četvrtak, 24. listopada, na druženje u prostorijama Kluba s početkom u 19 sati, a osim u četvrtak, učlaniti se možete i u petak prije brucošijade.

stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ažurirane rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je pomicanje rang-lista držanih stipendija u STEM područjima znanosti. Provjerite popis i saznajte nalazite li se na njemu.

Rođendanska torta

Na današnji dan

Rođen Studentski.hr i profesionalni uspjesi njegovih volontera

Kao jedan od prvih, ali i velikih projekata udruge Studentski informativni kutak, nastao je portal koji je već četiri godine informativni centar za studente diljem Hrvatske. Na današnji je dan, 25. rujna 2013. godine, rođen Studentski.hr.

unisporthr

Završnica sveučilišnog prvenstva Hrvatske

Zagrebačko sveučilište osvojilo najviše trofeja

Sveučilište u Zagrebu pokazalo je da ima najbolje sportaše i sportašice u velikom finalu studentskih sportova u Poreču.