LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Poduzetništvo inovacija"

Hrvatska studentska asocijacija otkriva što je potrebno za uspješno pokretanje posla

Svečano otvorenje projekta „Poduzetništvo inovacija“, održat će se 17. ožujka u 10 sati na Ekonomskom fakuletu u Zagrebu. Na događaj stiže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, dekanat i profesori Ekonomskog fakulteta.

Svečano otvorenje projekta „Poduzetništvo inovacija“, održat će se 17. ožujka u 10 sati na Ekonomskom fakuletu u Zagrebu. Na događaj stiže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, dekanat i profesori Ekonomskog fakulteta.

Predstavljamo Poduzetništvo inovacija, projekt udruge Hrvatska studentska asocijacija, koji će se kao dvodnevna manifestacija održati na Ekonomskom fakultetu 17. i 18. ožujka. Oba dana započinje u 10, a predviđeno je trajanje do 14 sati. Osmišljen kao inačica prošlogodišnjeg projekta Turizam inovacija, dobitnika Dekanove nagrade za 2015. godinu, projekt će obuhvatiti niz stručnih i interaktivnih predavanja tijekom kojih će se sudionicima pokazati što je sve potrebno da bi uspješno pokrenuli vlastiti posao u Hrvatskoj. Jedan od ciljeva projekta je prikazati kako od same pojave ideje prijeći put do uspješnog razvitka proizvoda.

Prvi dan obuhvatit će predavanja koja će studentima pojasniti ulogu pojedinih državnih agencija i različitih potpornih institucija u razvoju njihovih inovativnih proizvoda. Uz predstavnicu Hrvatske gospodarske komore te Razvojnu agenciju Zagreb, predavanje će održati Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG- BICRO-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Također, održat će se panel uspješnih i renominiranih poduzetnika poput Davorina Štetnera, predsjednika CRANE-a, Vanje Sertića, vlasnika tvrtke KupiMe te Gorana Blagusa, poslovnog trenera, koji će svoja poslovna iskustva i mišljenje podijeliti sa studentima.

Jedna od ideja je informirati studente o važnosti poduzetništva kao razvojne grane u Hrvatskoj te ih potaknuti na promišljanje, dobru ideju i mogućnost stvaranja vlastitog proizvoda. Kako bi vlastitim primjerom motivirali ostale, drugog dana projekta održat će se panel studenata poduzetnika među kojima su osnivači brenda Tooloomeeshka, kreatorice Sweet Angel branda, Marija Maretić i inovatori projekta STEMI, robota pauka.

Zadnji panel projekta, s temom Poduzetnici bez granica, uključivat će poznate poduzetnike sa zavidnim rezultatima ostvarenim u cijelom svijetu, a među njima su Lana Biondić, poznata poduzetnica i kreatorica S. Fresh i S. Dress brandova, Eli Novaković, uspješna poduzetnica s istaknutim proizvodom Acro planer, Tomislav Grubišić, osnivač Degordiana, ugledne agencije za digitalni marketing te osnivačica branda Torte i to i Martina Bračić. Između panela drugog dana, održat će se dinamično predavanje Andreya Shtylenka, uspješnog mladog poduzetnika i motivacijskog govornika te Tonija Miluna, osnivatelja Portala znanja.

Završetak ovog studentskog projekta obilježit će proglašenje pobjednika natjecanja koje će se provoditi u sklopu projekta. Troje studenata s najboljom prezentacijom poslovne ideje, osvojit će nagrade sponzora udruge Hrvatska studentska asocijacija. Više informacija potražite na poveznici.

 

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR