Sveučilište u Splitu

Grad Solin dobiva studentsku zonu

Splitski rektorat

Prihvaćena je inicijativa solinskog gradonačelnika vezana uz izgradnju Studentskog centra u Solinu.

Studenti Sveučilišta u Splitu uskoro će dobiti novu studentsku zonu. Naime, inicijativa solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića vezana uz izgradnju Studentskog centra na solinskom predjelu Klanac prihvaćena je zaključkom Gradskog vijeća grada Solina, piše na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

Gradsko je vijeće dalo ovlasti gradonačelniku da utvrdi i obavi sve radnje oko pripreme projekata i ugovora u suradnji sa Sveučilištem u Splitu nakon što je rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, sa svojim suradnicima predstavio ovaj projekt solinskim vijećnicima.

– Realizacija Studentske zone Solina značila bi mnogo za razvoj našeg Sveučilišta, kao i za grad Solin, to je projekt koji bi svima donio dobrobit. – kazao je rektor Anđelinović.

Lokacija u Solinu isključivo je u vlasništvu grada, što je velika prednost. Potrebno je još prezentirati ovaj projekt Vladi Republike Hrvatske kako bi ušao na prioritetnu listu te se tako financirao novcem iz europskih fondova.

Komentari na članak

Vezani članci

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Nacionalno natjecanje studenata

Ecotrophelia Hrvatska 2014.: Studenti kreiraju eko prehrambene proizvode

PBF organizira studentsko natjecanje Ecotrophelia Hrvatska 2014.

Ulaz

Ciklus predavanja "Uhvati me za riječ"

Istaknuti hrvatski poduzetnik otkriva kako iz studentskih klupa zakoračiti u poslovni svijet

Novo predavanje u ciklusu "Uhvati me za riječ" održat će Nenad Bakić. Svi koji žele ubrzati svoj put do uspjeha, 7. travnja mogu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stupiti u dijalog s ovim istaknutim poduzetnikom.

Ispunjavanje obrazaca

HZZ raspisuje natječaj za studente

Natječaj za zapošljavanje studenata u Njemačkoj za vrijeme ljetnih praznika

Zapošljavanje traje do najviše tri mjeseca tijekom ljetnih praznika u 2014. godini, a prijaviti se mogu svi zainteresirani redovni studenti sveučilišta (uključivo i visokih škola) sa dobrim znanjem njemačkog jezika.

Menza na Cvjetnom

SD Cvjetno naselje

Pobuna studenata protiv loše hrane u domu

Objava na popularnoj Facebook grupi podijelila je stanare SD Cvjetno naselje. Dok jedni govore o katastrofalnoj prehrani u domskoj menzi, drugi smatraju da se radi o čistom pretjerivanju.

Kako biti loš cimer

Tamara Kordovan

Kako biti loš cimer

Dosta ti je toga da te nazivaju „odličnim cimerom”? Ide ti na živce što te ljudi hvale svojim prijateljima kao da imaš manire? Potraga za sustanarima nikad ti nije stvarala problem? Dopusti da ti pomognem s par profesionalnih savjeta!