LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izdvojeno oko 160.000 kuna

Grad Makarska nakon pet godina ponovno dodjeljuje stipendije 20 studenata

Natječaj je bio raspisan za 18 stipendija u četiri kategorije: uspješne studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, studente u deficitarnim zanimanjima i studente umjetničkih diplomskih studija.

Natječaj je bio raspisan za 18 stipendija u četiri kategorije: uspješne studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, studente u deficitarnim zanimanjima i studente umjetničkih diplomskih studija.

Gradonačelnik Tonći Bilić potpisao je ugovore o bespovratnom stipendiranju 20 makarskih studenata kojima će retroaktivno biti uplaćene stipendije za prethodna tri mjeseca, a od 1. siječnja će se iste, u iznosu od 800 kuna, uplaćivati mjesečno, piše Makarska post.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Družijanić te stručna suradnica za predškolski i školski odgoj Marina Andačić Krivić. Natječaj je bio raspisan za 18 stipendija u četiri kategorije: uspješne studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, studente u deficitarnim zanimanjima i studente umjetničkih diplomskih studija.

Kako je šest stipendija zbog neispunjavanja uvjeta u različitim kategorijama ostalo neiskorišteno, gradonačelnik Tonći Bilić je posebnom odlukom preraspodjelom još 3 stipendije dodijelio studentima slabijeg imovnog stanja (čime su obuhvaćeni svi studenti iz obitelji slabijeg imovnog stanja koji su se javili na natječaj) te još 3 studentima u deficitarnim zanimanjima. Ukupno, Grad Makarska će u akademskoj godini 2014./2015. pomagati školovanje 11 studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 2 studenta umjetničkog sveučilišnog studija i 7 studenata u deficitarnim zanimanjima.

Koliko financijska pomoć Grada znači najbolje govori činjenica da su se potpisivanju ugovora, unatoč jakoj buri, odazvali svi studenti (ili njihovi roditelji).

 – Stipendije su tolike kolike su, jer u proračunu nismo mogli odvojiti više sredstava. Stipendije iznose 800 kn mjesečno po studentu, a nadam se da će biti ne samo veće nego da će ih biti i u većem broju. Vi ste prva generacija nakon pet godina i nadamo se da ćete svoje ispite redovno davati, pa ćete se i dogodine imati prilike javljati na natječaj, te da ćete i dalje biti stipendisti grada Makarske – izjavio je Bilić.

Prve tri uplate za listopad, studeni, i prosinac odmah sjedaju studentima na račun, a od 1. siječnja idu svaki mjesec do lipnja 2015. Grad Makarska je ovim činom za 20 studenata izdvojio 160.000 kn.

Dobitnici stipendije grada Makarske: Bepa Pavlić, Ana Bokšić, Karla Mišur Milinković, Toni Ćulav, Stjepan Šimić, Petar Marče, Mirna Brkušić, Martin Andrijašević, Elonora Matijašević, Slavena Raguž, Matino Antunović, Mira Aranđelović, Josipa Roso, Zoran Sokol, Luka Marković, Iris Puharić, Diana Ravlić, Nela Nizić, Fanito Pletikosić i Filip Đuvelek.

FOTO: MAKARSKA-POST.COM