Požar u studentskom domu

Gorio SD Cvjetno naselje, studenti ostali bez smještaja

Požar

– Grozan prizor, počelo je prodirati prema petom paviljonu i još bi samo nekoliko minuta bilo dovoljno da se i na njega proširi. Meni su u sobu već počeli prodirati dim i vrućina. Vatra je zahvatila i krov ambulante. – rekla je studentica Barbara koja je svjedočila događaju.

Nitko od studenata nije teže ozlijeđen u požaru koji je zahvatio Studentski dom Cvjetno naselje u Zagrebu u srijedu oko 15 sati. Neslužbeno doznajemo da su dvije sobe u četvrtom paviljonu potpuno izgorjele, dok ih je još nekoliko bilo zahvaćeno vatrom.

– Osjetili smo miris dima i odmah sam izletio iz sobe da bih uzeo vatrogasni aparat i počeo gasiti vatru. Požar se širio iz kuhinje prvog kata četvrtog paviljona. Cimer i ja smo išli od vrata do vrata i tjerali ljude van iz soba da ne stradaju. – prepričava Ivan, stanar četvrtog paviljona.

Ubrzo su došli vatrogasci te su evakuirali cijeli paviljon i ugasili vatru. Stanari ostalih paviljona također su izašli van iz svojih soba u strahu da i njih ne zahvati vatra.

– Grozan prizor, počelo je prodirati prema petom paviljonu i još bi samo nekoliko minuta bilo dovoljno da se i na njega proširi. Meni su u sobu već počeli prodirati dim i vrućina. Vatra je zahvatila i krov ambulante. – rekla je studentica Barbara koja je svjedočila događaju.

Policija je ogradila područje, a studenti još uvijek ne smiju ući u svoje sobe. Stanari studentskog doma te Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu nude smještaj i pomoć svojim kolegama i kolegicama koji su ostali bez smještaja.

– Molimo sve studente kojima su sobe zahvaćene požarom, a potreban im je smještaj, da se jave u upravu Studentskog naselja „Cvjetno naselje“ ili na broj telefona 091/4593-516, 091/4593-577 ili 091/4593-518. Studenti koji trebaju skupiti stvari, ulaz im je omogućen u studentske sobe uz policijsku pratnju. Ostali paviljoni Studentskog naselja Cvjetno naselje i ostali kapaciteti naselja funkcioniraju normalno – javljaju iz Studentskog centra.

Komentari na članak

Vezani članci

9. Festival tolerancije 2015

Otvorenje glazbenog programa u srijedu

9. Festival tolerancije – najšareniji glazbeni program

Osim klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, jazza i klasične glazbe, festival se može pohvaliti najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe.

kopiranje

Radno vrijeme

Zagrebačke kopiraonice koje rade subotom

Donosimo vam radno vrijeme zagrebačkih kopiraonica koje osim od ponedjeljka do petka, rade i subotom.

Gdje jesti s malo novca?

Studentsko „restorančenje”

Zagrebački restorani za studentski džep

Jeftina i fina restoranska hrana u Zagrebu ti je nadomak ruke čak i ako si student.

Vrijeme giganata

Muzej grada Zagreba

Industrijski giganti svjedoče o dramatičnim epizodama nacionalne i svjetske povijesti

U Muzeju grada Zagreba otvara se nova izložba „Vrijeme giganata“. Izložba nastoji doprinijeti javnom osvješćivanju industrijskog nasljeđa glavnoga grada.

Futsal penal

Raspoloženi strijelci okončali uzbudljivo kolo futsal lige

Zagrebačka studentska futsal liga nastavljena s 18 pogodaka

 U subotu je odigrano kolo studentske futsal lige, a najzanimljivija utakmica bila je između Posljednjih romantičara i Baltazara na kojoj je palo 7 pogodaka.