LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ritam kulturizma 2016.

Fuzija kreativnosti zadarskih studenata

Studentski će projekt spojiti 19 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstven program. Svaki će odjel imati izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je Ritam kulturizma još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Studentski će projekt spojiti 19 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstven program. Svaki će odjel imati izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je Ritam kulturizma još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Projekt Ritam kulturizma 2016. će se održati sedmi put ove godine, od 20. do 23. travnja. Tema je projekta Fuzija kreativnosti, a vode ga studenti prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru.

Ove je godine projekt pun noviteta kojima će organizatori dodatno upotpuniti dosadašnji program kako bi Ritam kulturizma iza sebe ostavio pamtljiv trag i generacijama koje dolaze.

Otvorenje Ritma kulturizma bit će na za ovu priliku oslikanoj pozornici Novog Kampusa čiji su autori grafiterski dvojac Tihomir Modul Petković i Boris Bare (Pimp my Pump) iz Zagreba. Na njoj će se ujedno odvijati i Flair & fire show Udruge barmena Beli iz Šibenika koja će u sklopu projekta organizirati i Radionicu koktela za sve zainteresirane.

Ovaj će studentski projekt zasada spojiti čak 19 odjela zadarskog Sveučilišta u jedinstven program. Tako će svaki od 19 odjela imati svoje izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je Ritam kulturizma još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Studenti ove godine nisu zaboravili na Tradicionalnu večer klapa u sv. Donatu gdje će se 21. travnja među brojnim izvođačima naći i klapa Intrade, a čiji će cjelokupni prihod od prodaje karata ići u humanitarne svrhe Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Zahvaljujući suradnji s učenicima Glazbene škole Zadar i plesnom udrugom u pokretu In Flux, u Kazalištu lutaka će se 22. travnja premijerno izvesti predstava Romeo i Julija. U školi, gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti drugačiju interpretaciju jednog od najpoznatijih Shakespeareovih djela.

Kako bi se obogatila turistička ponuda grada Zadra, odlučili su organizirati dva sajma koja će zadovoljiti ukuse svih generacija. Prvi od njih, OPG sajam, održat će se na Trgu Petra Zoranića 23. travnja i obuhvatit će zadarske proizvođače vina, pčelarskih proizvoda te voća i povrća. U isto vrijeme će se na Forumu odvijati Sajam hrvatskih dizajnera na kojemu će se predstaviti mlade nade modne scene sa svojim unikatnim rukotvorinama.

Organizatori Kulturizma ni ove godine nisu zanemarili sportski karakter projekta. Sportsku će stranu studenti pokazati na zadarski način, organiziranjem košarkaške utakmice. Tako će se vječno rivalstvo između studenata i profesora Starog i Novog kampusa riješiti 23. travnja u dvorani Jazine.

FOTO: FACEBOOK/RITAM KULTURIZMA