Radićevi dani

FOTO: Otvoren SCool Fest

SCool Fest: Otvorenje
Pogledaj fotogaleriju
SCool Fest: Ansambl Zvizdan
SCool Fest: Prvi red
SCool Fest: Mirko Bošnjak
SCool Fest: Martina Đurđević
SCool Fest: Manuela Ivić i Petar Labrović

+6

Besplatna zabava, sport i edukacija. Sve to nudi studentski festival SCool Fest koji je otvoren u Kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić.

Najveći studentski dom u Hrvatskoj ugostio je otvorenje najvećeg edukativno-zabavnog studentskog festivala u Hrvatskoj. Ceremonijom u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić započeo je SCool Fest, čija su prva etapa Radićevi dani koji se održavaju u petak i subotu na popularnoj Savi.

– Cilj ovog festivala je da vratimo studente u Studentski centar. Želimo da oni tamo provode više vremena, a ne da im to bude samo usputna stanica gdje mogu ručati ili podignuti studentski ugovor. Ove ih godine želimo privući besplatnim koncertima, edukacijama i sportskim sadržajima – rekao je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Labrović, koji je, uz predstavnicu Studentskog odbora doma Stjepan Radić, dobio uvodnu riječ.

Također, zahvalili su se i brojnim studentskim udrugama čiji su se članovi u svoje slobodno vrijeme posvetili organizaciji ovog velikog studentskog događaja. U prvim redovima bili su novi sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik Grada Zagreba Tihomir Tonković, predstavnik Vlade Republike Hrvatske Josip Bilaver.

– Nema visokog dužnosnika ni osobe na važnoj funkciji u Hrvatskoj koja nije prošla kroz Studentski centar i kroz studentske domove. Među vama sigurno sjede neki koji će u budućnosti obavljati važne funkcije u našoj državi. – rekao je Mirko Bošnjak.

Studentima se obratio i sam rektor, kojega je gostovanje u Kinu Forum podsjetilo na studentske dane:

– Iako sam rođeni Zagrepčanin, često sam prolazio pored studentskog doma na Savi, a ponekad bih i zalutao u neku sobu – prisjetio se Boras pa dodao – Vi, studenti, budućnost ste Hrvatske. Na vama je da se obrazujete i svojim znanjima pridonesete razvitku. –

Program otvaranja festivala imao je i svoj "ležerniji" dio. Djevojke iz ansambla Zvizdan svojim su satiričnim pjesmama o blagodatima studentskog života nasmijale i zabavile publiku, dok su cure i dečki iz Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata otplesali linđo. Studentsku i hrvatsku himnu otpjevala je mezosopranistica Martina Đurđević. Fotografije s otvorenja pogledajte u našoj fotogaleriji.

Bogat sportski program očekuje nas u subotu, kad Studentski dom Stjepan Radić postaje oaza studentskog sporta. glavni događaji su turniri u nogometu i košarci, no bit će i "kartana" briškule, trešete i bele, povlačenje konopa i brojne druge aktivnosti. Detaljni raspored možete pogledati na Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

Teretana utezi

Fitness u zagrebačkim studentskim domovima

Teretane prilagođene studentskim džepovima

Teretane studentskih domova u ovim proljetnim mjesecima okupljaju velik broj studenata i studentica. U njima se relativno jeftino može dobiti sve potrebno za solidan trening.

Cristiano Ronaldo: Euro 2012.

Ususret Euru

FOTO: Povijest Europskih prvenstava kroz službene lopte

Naša fotogalerija vratit će vas u prošlost, kada su europskim travnjacima trčali titani poput "Kaisera" Franza Beckenbauera, Johanna Cruyffa i Michela Platinija, ali i podsjetiti na lopte koje su imale sreću da ih "šutaju" veliki majstori.

Tvorci šarenih stepenica

Poruka mira

Studenti obojali najduže stepenice u Siriji

Kako bi poslali poruku mira i ljubavi, ali i drugačiju sliku Sirije u svijet, studenti su obojali stepenice u živopisne boje.

Druga Sveučilišna Brucošijada

Ususret drugoj Sveučilišnoj Brucošijadi

Osvoji karte za najveći studentski tulum u Zagrebu

Dijelimo 10 karata (2x5) za najočekivaniji studentski tulum u Zagrebu!

Nakon Požara

Akcija „Studenti za studente"

Večeras u Roku prikupljanje pomoći za studente kojima su izgorjele sobe

Ulaz u Roko bit će slobodan, a prilozi dobrovoljni. Prikupljanje sredstava organizira Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.