Radićevi dani

FOTO: Otvoren SCool Fest

SCool Fest: Otvorenje
Pogledaj fotogaleriju
SCool Fest: Ansambl Zvizdan
SCool Fest: Prvi red
SCool Fest: Mirko Bošnjak
SCool Fest: Martina Đurđević
SCool Fest: Manuela Ivić i Petar Labrović

+6

Besplatna zabava, sport i edukacija. Sve to nudi studentski festival SCool Fest koji je otvoren u Kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić.

Najveći studentski dom u Hrvatskoj ugostio je otvorenje najvećeg edukativno-zabavnog studentskog festivala u Hrvatskoj. Ceremonijom u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić započeo je SCool Fest, čija su prva etapa Radićevi dani koji se održavaju u petak i subotu na popularnoj Savi.

– Cilj ovog festivala je da vratimo studente u Studentski centar. Želimo da oni tamo provode više vremena, a ne da im to bude samo usputna stanica gdje mogu ručati ili podignuti studentski ugovor. Ove ih godine želimo privući besplatnim koncertima, edukacijama i sportskim sadržajima – rekao je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Labrović, koji je, uz predstavnicu Studentskog odbora doma Stjepan Radić, dobio uvodnu riječ.

Također, zahvalili su se i brojnim studentskim udrugama čiji su se članovi u svoje slobodno vrijeme posvetili organizaciji ovog velikog studentskog događaja. U prvim redovima bili su novi sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik Grada Zagreba Tihomir Tonković, predstavnik Vlade Republike Hrvatske Josip Bilaver.

– Nema visokog dužnosnika ni osobe na važnoj funkciji u Hrvatskoj koja nije prošla kroz Studentski centar i kroz studentske domove. Među vama sigurno sjede neki koji će u budućnosti obavljati važne funkcije u našoj državi. – rekao je Mirko Bošnjak.

Studentima se obratio i sam rektor, kojega je gostovanje u Kinu Forum podsjetilo na studentske dane:

– Iako sam rođeni Zagrepčanin, često sam prolazio pored studentskog doma na Savi, a ponekad bih i zalutao u neku sobu – prisjetio se Boras pa dodao – Vi, studenti, budućnost ste Hrvatske. Na vama je da se obrazujete i svojim znanjima pridonesete razvitku. –

Program otvaranja festivala imao je i svoj "ležerniji" dio. Djevojke iz ansambla Zvizdan svojim su satiričnim pjesmama o blagodatima studentskog života nasmijale i zabavile publiku, dok su cure i dečki iz Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata otplesali linđo. Studentsku i hrvatsku himnu otpjevala je mezosopranistica Martina Đurđević. Fotografije s otvorenja pogledajte u našoj fotogaleriji.

Bogat sportski program očekuje nas u subotu, kad Studentski dom Stjepan Radić postaje oaza studentskog sporta. glavni događaji su turniri u nogometu i košarci, no bit će i "kartana" briškule, trešete i bele, povlačenje konopa i brojne druge aktivnosti. Detaljni raspored možete pogledati na Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

Nutscaping

Jedan od bizarnijih internetskih trendova

Smak svijeta ili mudo u kadru? Procijenite sami!

Pomrčina Sunca, Crna rupa, loša kamera - ili mudo u kadru?

Maskenbal na Savi

Maškare u najvećem zagrebačkom domu

Na Savi ćete na jedan dan moći postati sve što poželite

Ako 13. veljače naletite na duha ili vješticu u SD „Stjepan Radić“ nemojte misliti da halucinirate. Riječ je o tulumu koji je malo luđi od onih koji se inače ondje održavaju.

Natpis Šara

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za ljetni smještaj za zagrebačke studente

Uz informacije o ljetnom smještaju, na snagu je stupio i novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje.

Knjige

Najbolje naslovnice knjiga s mekim koricama

FOTO: Top 20 najboljih naslovnica knjiga svih vremena

Iako se na listi nalazi preko 100 naslova, mi vam donosimo top 20!

Ljetni smještaj

Umjesto na more - u Zagreb

Rezervirajte ljetni smještaj u studentskom naselju ''Stjepan Radić''

Niste bili dovoljno marljivi i umjesto odlaska na more prisiljeni ste ostati u sparnom Zagrebu? Novci koje ste planirali ostaviti na osvježavajuće koktele i autobusnu kartu ipak vam neće propasti jer za 900 kuna moći ćete iskoristiti ljetni smještaj u SN "Stjepan Radić".