Završena konferencija „Should I Stay or Should I Go?

FOTO: Nakon dvodnevne konferencije studenti i mladi odabrali ostanak u Hrvatskoj

Should I Stay or Should I Go? - Panel
Pogledaj fotogaleriju
Should I Stay or Should I Go? - Adela
Should I Stay or Should I Go? - Pauza powered by Kroštula
Should I Stay or Should I Go? - Panel
Should I Stay or Should I Go? - Nextbike
Should I Stay or Should I Go? - Marina Orsag

+10

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija.

Nije bitno gdje si, bitno je samo da želiš uspjeti. Znanje i formalno obrazovanje jesu bitni, ali uključenost u razne vidove prakse i volonterskog rada upotpunjuju vještine za rad i znatno povećavaju šanse mladih za uspjeh na tržištu. Zaključci su ovo dvodnevne poslovne konferencije za mlade Should I Stay or Should I Go? u organizaciji portala Studentski.hr.

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija. Njihovi govori i radionice bili su posvećeni gorućem problemu iseljavanja mladih stručnjaka iz Hrvatske. Ako je suditi prema društvenim mrežama na kojima su se sudionici izjašnjavali žele li ostati u Hrvatskoj ili otići, odgovor je jasan – ostati.

– Teško mi je uvjeriti vas da ostanete u Hrvatskoj, ali, ako odete vi, mladi, pogledajte onda tko će ostati u Hrvatskoj – rekla je komičarka Marina Orsag.

Marina je prije komičarske karijere i uspjeha sa Studijem smijeha radila raznolike poslove: od pranja podova u bolnici do konobarenja u mirogojskom kafiću Veseli mrtvac. Kao poduzetnica, rekla je i da svaki pravi šef mora biti spreman odraditi svaki posao u svojoj tvrtki u bilo kojem trenutku.

Darko Gebaei, jedan od pokretača start-upa Agrivi, na svom se predavanju osvrnuo na iskustvo koje traže svi poslodavci:

– Nemojte sebi dozvoliti da kroz cijelo studiranje ne steknete apsolutno nikakvo radno iskustvo. Dok studirate, imate dovoljno vremena da se okušate u nečemu, pa i napravite pogreške. A iskustvo se stječe i pogreškama.

Ante Gustin uletio je u kinodvoranu na Nextbike biciklu. Suosnivač Sustava javnih bicikala ispričao je sudionicima konferencije priču o osnivanju start-upa kojem je kumovala jedna luda noć u njemačkom noćnom klubu. Gustin je podijelio 50 bonova za korištenje bicikala iz Nextbike sustava.

Glavni krivac za koncerte hip-hop zvijezda na Fresh Island festivalu na Zrću, Adnan Mehmedović Medo, predstavnik brenda RNB Confusion, ispričao je svoj poslovni put u kojem je iz podruma u kojima su organizirali tulume za vrijeme rata došao do najboljih hrvatskih party destinacija, gdje radi tulume za 15 tisuća ljudi.

Maja Šiprak predstavila je svoj brend Bouvier Cosmetics. Istaknula je da se na tržištu najviše cijeni autentičnost i da ne postoje glupe ideje.

– Glupe ideje i brojni pokušaji karakteriziraju velikog lidera. Bitno je razmišljati na način na koji nitko još nije razmišljao.

Također, Maja Mustač, ravnateljica Instituta za stručno usavršavanje mladih, naglasila je kako njeno iskustvo pokazuje da je u Hrvatskoj postoji prostor za uspjeh, uz dovoljnu dozu proaktivnosti. Svoje priče ispričali su i Marija Klasić iz Mink DesignLaba te volonteri studentske udruge eSTUDENT. 

Komentari na članak

Vezani članci

Minijaturni model iz filma Superman Returns

Nevjerojatni filmski setovi

FOTO: 10 poznatih filmskih scena koje su zapravo minijaturni modeli

Donosimo vam fotogaleriju 10 minijaturnih modela scena iz filmskih klasika. Provjerite kako izgledaju scene u filmovima o Jamesu Bondu, Harryju Potteru i mnogih drugih.

Mirsad i Elvis Kadić

Intervju s Mirsadom Kadićem

„U životu samo treba biti opušten i udariti brigu na veselje“

Braća Mirsad i Elvis Kadić pokušavaju unijeti malo vedrine u život snimajući videe svakodnevnih situacija na smiješan i zabavan način. Koliko im to polazi za rukom, govori podatak da na Facebooku imaju 130 tisuća obožavatelja, a i kažu da lakše nalaze djevojke otkad su poznati.

Druga Sveučilišna Brucošijada

Za sve zagrebačke studente

Hoće li ovogodišnja Sveučilišna brucošijada nadmašiti prošlogodišnju?

Da biste najbolje dobili uvid u količinu zabave koju garantira odlazak na Sveučilišnu brucošijadu, malo ćemo vam pisati o prošlogodišnjoj.

1

Ove godine u Budvi

Održana 41. Građevinijada

Svi znate za sliku sa zastavama država bivše Jugoslavije koja je obišla regiju i postala simbolom pomoći poplavljenim područjima? Evo gdje je nastala!

Florence And The Machine

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Oprostili smo Florence što je otkazala INmusic!

Da nas je razočarala - itekako jest. Jesmo li joj oprostili? Jesmo, i više od toga.