Završena konferencija „Should I Stay or Should I Go?

FOTO: Nakon dvodnevne konferencije studenti i mladi odabrali ostanak u Hrvatskoj

Should I Stay or Should I Go? - Panel
Pogledaj fotogaleriju
Should I Stay or Should I Go? - Adela
Should I Stay or Should I Go? - Pauza powered by Kroštula
Should I Stay or Should I Go? - Panel
Should I Stay or Should I Go? - Nextbike
Should I Stay or Should I Go? - Marina Orsag

+10

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija.

Nije bitno gdje si, bitno je samo da želiš uspjeti. Znanje i formalno obrazovanje jesu bitni, ali uključenost u razne vidove prakse i volonterskog rada upotpunjuju vještine za rad i znatno povećavaju šanse mladih za uspjeh na tržištu. Zaključci su ovo dvodnevne poslovne konferencije za mlade Should I Stay or Should I Go? u organizaciji portala Studentski.hr.

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija. Njihovi govori i radionice bili su posvećeni gorućem problemu iseljavanja mladih stručnjaka iz Hrvatske. Ako je suditi prema društvenim mrežama na kojima su se sudionici izjašnjavali žele li ostati u Hrvatskoj ili otići, odgovor je jasan – ostati.

– Teško mi je uvjeriti vas da ostanete u Hrvatskoj, ali, ako odete vi, mladi, pogledajte onda tko će ostati u Hrvatskoj – rekla je komičarka Marina Orsag.

Marina je prije komičarske karijere i uspjeha sa Studijem smijeha radila raznolike poslove: od pranja podova u bolnici do konobarenja u mirogojskom kafiću Veseli mrtvac. Kao poduzetnica, rekla je i da svaki pravi šef mora biti spreman odraditi svaki posao u svojoj tvrtki u bilo kojem trenutku.

Darko Gebaei, jedan od pokretača start-upa Agrivi, na svom se predavanju osvrnuo na iskustvo koje traže svi poslodavci:

– Nemojte sebi dozvoliti da kroz cijelo studiranje ne steknete apsolutno nikakvo radno iskustvo. Dok studirate, imate dovoljno vremena da se okušate u nečemu, pa i napravite pogreške. A iskustvo se stječe i pogreškama.

Ante Gustin uletio je u kinodvoranu na Nextbike biciklu. Suosnivač Sustava javnih bicikala ispričao je sudionicima konferencije priču o osnivanju start-upa kojem je kumovala jedna luda noć u njemačkom noćnom klubu. Gustin je podijelio 50 bonova za korištenje bicikala iz Nextbike sustava.

Glavni krivac za koncerte hip-hop zvijezda na Fresh Island festivalu na Zrću, Adnan Mehmedović Medo, predstavnik brenda RNB Confusion, ispričao je svoj poslovni put u kojem je iz podruma u kojima su organizirali tulume za vrijeme rata došao do najboljih hrvatskih party destinacija, gdje radi tulume za 15 tisuća ljudi.

Maja Šiprak predstavila je svoj brend Bouvier Cosmetics. Istaknula je da se na tržištu najviše cijeni autentičnost i da ne postoje glupe ideje.

– Glupe ideje i brojni pokušaji karakteriziraju velikog lidera. Bitno je razmišljati na način na koji nitko još nije razmišljao.

Također, Maja Mustač, ravnateljica Instituta za stručno usavršavanje mladih, naglasila je kako njeno iskustvo pokazuje da je u Hrvatskoj postoji prostor za uspjeh, uz dovoljnu dozu proaktivnosti. Svoje priče ispričali su i Marija Klasić iz Mink DesignLaba te volonteri studentske udruge eSTUDENT. 

Komentari na članak

Vezani članci

Jesen u Mađarskoj

Uživajte u jesenskim notama prirode

Jesenske boje

Jesen donosi jedinstven spektar boja. Pregledajte našu galeriju jesenskih fotografija i uvjerite se sami.

Slavisticka konferenicija FFZG

Trodnevna manifestacija na FFZG-u

Međunarodna studentska konferencija „Jučer, danas, sutra – slavistika”

Cilj je okupiti studente matičnog fakulteta i drugih fakulteta u regiji koji se bave slavenskim književnostima, jezicima, kulturama, običajima, folkorom i umjetnošću, kao i omogućiti stvaranje prostora za izmjenu ideja i mišljenja kolega koji dolaze iz različitih država regije.

Obnova domova u punom jeku - soba iznutra 3

Obnova studentskih domova

FOTO: Obnova domova u punom jeku

Sobe u studentskom domu na Savi polako se obnavljaju. Stavljaju se nova vrata i prozori te radijatori. Kako će nove sobe otprilike izgledati možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Urnebesni nastupi stand up komičara ovog tjedna

Repertoar Studija smijeha

Urnebesni nastupi stand-up komičara ovog tjedna

Ovog tjedna je zagrebački Studio smijeha pripremio pregršt zabavnih nastupa. Odaberite koju ćete večer uživati u vrhunskoj stand-up komediji.

Consalting day 2015

Konferencija Financijskog kluba

Consulting Day 2015: „Digital strategy” i „innovation consulting” novi su trendovi industrije

Na panel raspravi, predstavnici PwC-a, EY-a i Deloitte-a složili su se da je konkurencija na hrvatskom tržištu velika.