LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

FOTO: Filozofski fakultet dobiva novu kantinu; prodekanica otkriva detalje

Nakon skoro pedeset godina Filozofski fakultet u Osijeku dobiva novu, moderno uređenu kantinu koja se otvara 1. travnja 2019. godine.

Nakon skoro pedeset godina Filozofski fakultet u Osijeku dobiva novu, moderno uređenu kantinu koja se otvara 1. travnja 2019. godine.

Kantina Filozofskoga fakulteta u Osijeku zasluženo odlazi u mirovinu nakon gotovo pedeset godina rada, a prvoga travnja zamijenit će ju nova studentska kantina. Smještena je u prizemlju, u prostoriji br. 7 te će u svojemu sastavu, u sobi br. 6 imati i poseban prostor za djelatnike i nastavnike FFOS-a, nazvan Klub za nastavnike.

– Riječ je o 80-ak kvadrata funkcionalno osmišljenoga prostora kojim u estetskom smislu dominira industrijski stil. Izvorno projektno rješenje uređenja interijera kantine, što ga je izradila tvrtka ATIKA PROJEKTI, projektant Damir Jukić, dipl. ing. arh, prilagodili smo svojim mogućnostima, a radove na uređenju u manje od mjesec dana izvela je tvrtka CROMAX d. o. o. iz Slavonskog Broda. Filozofski je fakultet u ovaj projekt uložio oko 250 tisuća kuna. Kako je to bilo i sa starom kantinom, koja je na FFOS-u radila gotovo 50 godina, novu će kantinu voditi osječki Studentski centar, a za svoje korisnike bit će otvorena od 7 do 19:30 od ponedjeljka do petka te od 7 do 13 sati subotom. – poručuje prof. dr. sc. Milica Lukić, prodekanica za razvoj i poslovanje.

Prema Facebook objavi Filozofskoga fakulteta dalo bi se zaključiti da su studenti iznimno zadovoljni otvaranjem nove kantine. Zbog čega su točno sretni, otkrila nam je jedna od studentica:

– Mislim da nitko ne može sakriti uzbuđenje zbog otvaranja nove kantine na našem fakultetu. Prijašnja je kantina bila u dosta lošem stanju. Najveći je problem bio izniman nedostatak prostora i starija opremljenost. Isto tako, budući da smo daleko od Kampusa i studentskih menzi i kafića, jako se radujemo što ćemo i mi, studenti Filozofskog, napokon imati svoj prostor za uživanje.

Uprava Fakulteta vjeruje da će djelatnici, studenti, ali i posjetioci uživati u novoj kantini te da će u nju često svraćati, a do tada mogu doći u staru koja će 30. ožujka raditi do 11 sati.

FOTO: FACEBOOK / FFOS