Prijave otvorene do 15. listopada

Forum Plus Startup Inkubator povezuje socijalni nauk Crkve s akademskim okruženjem u 9 sveučilišnih gradova

FOTO

Forum Plus Startup Inkubator želi potaknuti studente i mlade u dobi od 18 do 30 godina da razviju vlastite projektne ideje, a sve u poticajnom i prijateljskom okruženju drugih mladih. Održat će se u 9 hrvatskih sveučilišnih gradova, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. listopada.

Cilj Foruma Plus Hrvatska jest cjelovit razvoj mladih osoba na području cijele Hrvatske. Radi se o Akademiji koja se sastoji od 4 modula, a jedan od njih je Forum Plus Startup Inkubator – za koji su prijave trenutno u tijeku.

Startup Inkubator čine četiri koraka. U prvom naglasak je na upoznavanju vlastite osobnosti, prednosti i nedostataka, kako bi se moglo prijeći na drugi, a to je prepoznavanje potreba i prilika u društvu. Potom se tematizira aktiviranje vlastite ideje, a zatim se kreira tim. 

FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Važna informacija je da će se ovaj modul Forum Plus Akademije, koju su osnovali mladi katolici željni povezivanja socijalnog nauka Crkve i akademskog okruženja, održati u 9 hrvatskih sveučilišnih gradova. To su: Split, Zadar, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Rijeka, Pula i Varaždin.
 
 
FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Program će se odvijati u 8 tjednih susreta koji počinju 29. listopada i završavaju 17. prosinca 2019. godine Namijenjen je studentima i radničkoj mladeži u dobi od 18 do 30 godina.
 
Prijave se primaju do 15. listopada. Detaljan program dostupan je na linku. 
 
FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Prva Forum Plus Akademija pokrenuta je prije 7 godina, a prošle je godine održana europska konferencija kada su ovi mladi proaktivni ljudi imali priliku u Bruxellesu raspravljati o temama društvene uključenosti i socijalnih projekata u kojima se kao mladi katolici mogu angažirati. 

Komentari na članak

Vezani članci

Otvoren Startup Factory Zagreb 2017.

Startup Factory Zagreb

„Svaki uspješan poduzetnički pothvat započinje dobrom idejom"

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg svojevrsnog pilot-projekta, početak ove jeseni obilježen je novim, još boljim i atraktivnijim ciklusom Startup Factory Zagreb programa. Čak 16 inovativnih timova usmjereno je na četiri tematska područja: „Smart Energy", „Smart Living – Silver Economy", „Smart Mobility" i „Smart Tourism."

Vino, zdravica; izvor: https://unsplash.com/photos/tAH2cA_BL5g

Projekt Rotaract kluba

Organizira se gala večera stotinjak mladih u Splitu, humanitarnog je karaktera

– Prvi put organiziramo ovakvu vrstu događaja s ciljem kupnje vrijednog uređaja za elektrokirurgiju, koji se koristi u operacijskim zahvatima odstranjenja kožnih tumora te uređenja Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju u splitskom KBC-u. – poručili su iz Rotaract kluba.

Rezultati ljetne romanse

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Više od 47 posto mladih ovo ljeto očekuje ljetnu romansu

Je li za vašu ljetnu romansu krivo more, pijesak ili sunce? Kako ju naći, gdje se skriva? Imamo sve odgovore!

Špancirfest 2016.

Najkreativniji hrvatski festival

FOTO: Kreativnost, razigranost i pozitivna energija obilježile 18. Špancirfest

Studenti i mladi kreativnim su radionicama i projektima obogatili osamnaesto izdanje Špancirfesta. U Varaždinu ih možete posjetiti još samo danas!

Međunarodni dan ružičastih majica

Na današnji dan

Danas se u Hrvatskoj i svijetu nose ružičaste majice

Nošenje ružičaste majice simbolična je gesta, ali može imati veliki učinak. Stoga, danas nosite ružičasto i podržite borbu protiv vršnjačkog nasilja.