Prijave otvorene do 15. listopada

Forum Plus Startup Inkubator povezuje socijalni nauk Crkve s akademskim okruženjem u 9 sveučilišnih gradova

FOTO

Forum Plus Startup Inkubator želi potaknuti studente i mlade u dobi od 18 do 30 godina da razviju vlastite projektne ideje, a sve u poticajnom i prijateljskom okruženju drugih mladih. Održat će se u 9 hrvatskih sveučilišnih gradova, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. listopada.

Cilj Foruma Plus Hrvatska jest cjelovit razvoj mladih osoba na području cijele Hrvatske. Radi se o Akademiji koja se sastoji od 4 modula, a jedan od njih je Forum Plus Startup Inkubator – za koji su prijave trenutno u tijeku.

Startup Inkubator čine četiri koraka. U prvom naglasak je na upoznavanju vlastite osobnosti, prednosti i nedostataka, kako bi se moglo prijeći na drugi, a to je prepoznavanje potreba i prilika u društvu. Potom se tematizira aktiviranje vlastite ideje, a zatim se kreira tim. 

FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Važna informacija je da će se ovaj modul Forum Plus Akademije, koju su osnovali mladi katolici željni povezivanja socijalnog nauka Crkve i akademskog okruženja, održati u 9 hrvatskih sveučilišnih gradova. To su: Split, Zadar, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Rijeka, Pula i Varaždin.
 
 
FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Program će se odvijati u 8 tjednih susreta koji počinju 29. listopada i završavaju 17. prosinca 2019. godine Namijenjen je studentima i radničkoj mladeži u dobi od 18 do 30 godina.
 
Prijave se primaju do 15. listopada. Detaljan program dostupan je na linku. 
 
FOTO: Forum Plus Hrvatska/Facebook
 
Prva Forum Plus Akademija pokrenuta je prije 7 godina, a prošle je godine održana europska konferencija kada su ovi mladi proaktivni ljudi imali priliku u Bruxellesu raspravljati o temama društvene uključenosti i socijalnih projekata u kojima se kao mladi katolici mogu angažirati. 

Komentari na članak

Vezani članci

Prvo izdanje projekta "Career Booster"

Prvo izdanje projekta "Career Booster"

Otvorene prijave za stjecanje vještina potrebnih za ulazak na tržište rada

Projekt Start-Up udruge "Career Booster" predstavlja jedinstven koncept u Hrvatskoj koji doprinosi stjecanju vještina potrebnih za brži i lakši ulazak na tržište rada. Održat će se od 15. do 17. prosinca na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Prijave traju do 14. prosinca, a prijaviti se mogu studenti različitih struka i mladi do 30 godina s VŠS i VSS.

Savjet mladih Grada Osijeka

Održana sjednica Savjeta mladih Grada Osijeka

Potaknuta veća suradnja osječkih udruga i organizacija

Savjet mladih Grada Osijeka ugostio je na sjednici predstavnike udruga i organizacija koje djeluju na području Grada Osijeka te raspravio o aktivnostima koje planiraju provesti po planu i programu do kraja ove godine.

Veliki Žitnik

Desetodnevna ekspedicija

Počinje Outward Bound – ljetna pustolovina za 30 mladih

Čak 30 mladih provest će deset dana okušavajući se u raznim izazovima koje će ekspedicija u prirodi, koja se provodi u sklopu projekta „Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se!“, postaviti pred njih.

Nightfever 2017

Nightfever 2017. u Splitu

Članovi studentskih katoličkih zajednica svjedoče o svojoj duhovnosti

Mladi Splićani okupit će se ove nedjelje u dvorištu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ na „Nightfeveru“ te prisustvovati svetoj misi, ispovijedi i klanjanju.

knjiga

Razmjena knjiga

Povijest „bookcrossinga” u svijetu i Hrvatskoj

Saznajte zanimljivosti o povijesti „bookcrossinga”, njegovu nazivu i podrijetlu te se pridružite „bookcrossingu” udruge Studentski informativni kutak.