LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na preddiplomski stručni studij

FOI ponovno upisuje buduće prvostupnike poslovne informatike

U tijeku su upisi na preddiplomski stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Traje tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova.

U tijeku su upisi na preddiplomski stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Traje tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova.

Dana 27. srpnja na Fakultetu organizacije i informatike započeli su upisi u jedan od smjerova koji nudi stručna i vrlo konkretna znanja u području primjene informacijske tehnologije. Riječ je o preddiplomskom stručnom studiju Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) koji će ove godine samo u Varaždinu upisati 100-tinjak redovnih i izvanrednih studenata iz cijele Hrvatske, dok će se upisi u studijske centre u Sisku, Zaboku i Križevcima održavati u rujnu.

Danas se na tržištu nude brojni programi obrazovanja s temama povezanim s informacijskim tehnologijama, ali 15 godina iskustva u izvođenju preddiplomskog stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) dovoljan su i opravdan dokaz neosporne kvalitete ovog studijskog programa. Kako se radi o stručnom studiju, Fakultet u realizaciji njegovog programa ostvaruje suradnju s organizacijama privatnog i javnog sektora u dijelu primjene suvremene IKT u poslovanju organizacija. Takva je suradnja nužna i važna za gospodarski razvoj regije, stvaranje novih poslovnih subjekata, stvaranje novih poslova, razvoj novih tehnologija te primjenu znanja i istraživanja u gospodarsku praksu.

Foto: FOI

Završeni prvostupnici ovog studija osposobljeni su za samostalno rješavanje stručnih problema u području razvoja, uvođenja, održavanja i unaprjeđenja jednostavnijih programskih rješenja za potporu operativnim poslovnim procesima, kao i u području održavanja postojeće informacijske tehnologije. Istovremeno, studenti će se upoznati s odrednicama poduzetništva, strategijama mogućeg ulaska u poduzetničke aktivnosti te uspostave cjelovitog sustava organiziranja i upravljanja poslovnim subjektima različitog tipa. Studenti stječu generičke i stručne vještine nužne za svakodnevno poslovno okruženje (fleksibilnost, inicijativnost, timski rad i sposobnost rješavanja problema).

Preddiplomski stručni studij traje tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te stručni naziv stručni prvostupnik/prvostupnica poslovne informatike. Osim u Varaždinu, izvodi se u studijskim centrima Sisak, Zabok i Križevci. Zamišljen je kao redovni i kao izvanredni studij, a prije svega je oblik institucionaliziranog cjeloživotnog osposobljavanja te će se kao takav i dalje razvijati.

FOTO: FOI