LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Restoran "Filozofija" ima previsoke cijene

Filozofski fakultet treba menzu

Već godinama muku muče s organiziranjem prehrane na matičnom fakultetu, ali na kraju svega prisiljeni su jesti u pekari, restoranima brze prehrane ili u „Filozofiji“ koja kako kažu studenti ima nerealne cijene, previsoke za svakodnevno korištenje.

Već godinama muku muče s organiziranjem prehrane na matičnom fakultetu, ali na kraju svega prisiljeni su jesti u pekari, restoranima brze prehrane ili u „Filozofiji“ koja kako kažu studenti ima nerealne cijene, previsoke za svakodnevno korištenje.

U jeku borbe za zdraviju i raznovrsniju prehranu te povećanja subvencija na neke od proizvoda, prije nekoliko dana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pokrenula se inicijativa studenata Fakulteta da se u restoran „Filozofija“  koji se nalazi u prostorijama fakulteta, uvede subvencionirana prehrana.

Naime, studenti već godinama muku muče s organiziranjem prehrane na matičnom fakultetu, ali na kraju svega prisiljeni su jesti u pekari, restoranima brze prehrane ili u „Filozofiji“ koja kako kažu studenti ima nerealne cijene, previsoke za svakodnevno korištenje. Navedeni restoran nalazi se u podrumu zgrade Filozofskog fakulteta i ne mogu se koristiti iksice, već jedan obrok košta 20, 25 i 35 kuna.

"Jednom tjedno jedem u restoranu Filozofija, najčešće pizzu za 10 kuna jer ne stignem u menzu. Inače u pauzama jedem na FER-u ili FSB-u" rekla je studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Na zamolbu poslanu u Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, predstavnici ministarstva odgovorili su da Filozofskom fakultetu u Zagrebu menza ne treba jer u neposrednoj blizini studenti s Filozofskog fakulteta imaju dvije menze, odnosno one na Fakultetu elektrotehnike i računalstva te ona na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.  Istina, studenti s Filozofskog fakulteta mogu jesti u menzi FER-a ili FSB-a, ali te dvije menze nisu dovoljno velike za sve studente ova tri najveća fakulteta u Hrvatskoj. Zbog nedostatnosti kapaciteta spomenutih menzi, u vrijeme ručka stvaraju se velike gužve zbog kojih veći broj studenata, ne samo s Filozofskog već i oni s FER-a i FSB-a, ne stignu do toplog obroka za vrijeme pauze.

Studenti su zatražili potporu predstavnika studenata FER-a i FSB-a kako bi Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta pokazali da se studenti slažu da je subvencionirana prehrana u "filozofiji" potrebna. Potporu su dobili od oba fakulteta.

"Smatramo kako je otvaranje još jedne studentske menze na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prijeko potrebno s obzirom na ukupan broj studenata koji gravitiraju menzama na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu" stoji u službenom priopćenju Studentskog zbora FER-a.

Na studentima je da po tko zna koji put nadležnima ukažu na nepravilnosti, nelogičnosti i apsurde koji bi se spriječili subvencioniranjem prehrane u postojećem restoranu u zgradi Filozofskog fakulteta.

FOTO: WIKIPEDIA