Upisi na fakultet

Filozofski fakultet potvrdio: ukida prijemne ispite, ali ne za sve studijske programe!

Filozofski fakultet u Zagrebu

Kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere.

Filozofski fakultet u Zagrebu poznat je po prijemnim ispitima na kojima se provjerava opća kultura i logičko razmišljanje, a po uvođenju državne mature postao je i jedini Filozofski fakultet u Hrvatskoj koji ih je provodio. Dok su se maturanti opušteno prijavljivali na Filozofski fakultet u Zadru, Rijeci ili Osijeku, oni koji su htjeli postati brucoši sa zagrebačkom adresom morali su izdvajati 4 sata za pisanje ispita i oko 400 kuna da bi ih platili.

No, kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere, a za sada je to studij psihologije.

Upisi bez prijemnog uključivat će i generaciju studenata koji će studij upisivati sljedeće akademske godine. Uvjeti upisa na preddiplomske studije bit će objavljeni nakon što budu usvojeni na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu. 

Ovakav način upisivanja, za koji su se zalagali i predstavnici Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, a o kojemu se dugo pričalo, sljedećoj će generaciji maturanata uštedjeti i vrijeme i novac te će olakšati čitav postupak.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan otvorenih vrata KIF-a

Pripreme za razredbeni postupak

Ponovno velik interes budućih studenata za upis na Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet iznjedrio je značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa, budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Ning Wang gostuje na Filozofskom fakultetu

Prof. dr. sc. Wang Ning uvaženi je sveučilišni profesor društvenih i humanističkih znanosti sa Sveučilišta Shanghai Jiao Tong i Sveučilišta Tsinghua u Kini koji će na FFZG-u održati čak dva predavanja.

Poljubac ispod imele

Predavanje na FFZG-u

Slatke ljubavne tajne – tips and tricks

Što žele i vole muškarci, a što žene? Kako pronaći idealnog partnera i koji je ključ uspješne i zdrave veze?

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Objavljena „Odluka o upisnim kvotama“; posebno se potiče upis Hrvata koji žive izvan RH

Osim „Odluke o upisnim kvotama“ za upis studenata u I. godinu, zagrebačko je Sveučilište potpisalo i „Sporazum“ za donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Promocija studenata

Integralovi Edukacijski Programi

Proces upisa na inozemne studije nikada nije bio brži

Upis na preddiplomski studij u inozemstvu može se odraditi u 15 minuta na događaju Edukacijski Programi koji organizira tvrtka Integral, a koji će se održati u hotelu Westin u Zagrebu 26. srpnja.