Upisi na fakultet

Filozofski fakultet potvrdio: ukida prijemne ispite, ali ne za sve studijske programe!

Filozofski fakultet u Zagrebu

Kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere.

Filozofski fakultet u Zagrebu poznat je po prijemnim ispitima na kojima se provjerava opća kultura i logičko razmišljanje, a po uvođenju državne mature postao je i jedini Filozofski fakultet u Hrvatskoj koji ih je provodio. Dok su se maturanti opušteno prijavljivali na Filozofski fakultet u Zadru, Rijeci ili Osijeku, oni koji su htjeli postati brucoši sa zagrebačkom adresom morali su izdvajati 4 sata za pisanje ispita i oko 400 kuna da bi ih platili.

No, kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere, a za sada je to studij psihologije.

Upisi bez prijemnog uključivat će i generaciju studenata koji će studij upisivati sljedeće akademske godine. Uvjeti upisa na preddiplomske studije bit će objavljeni nakon što budu usvojeni na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu. 

Ovakav način upisivanja, za koji su se zalagali i predstavnici Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, a o kojemu se dugo pričalo, sljedećoj će generaciji maturanata uštedjeti i vrijeme i novac te će olakšati čitav postupak.

Komentari na članak

Vezani članci

Ispunjavanje obrazaca

Upis na studijske programe visokih učilišta

Pravo na upis ostvarilo 25 684 kandidata, studij logopedije najpoželjniji

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34 872 kandidata, a pravo na upis ostvarilo je 25 684 kandidata. Najveći interes bio je za polje logopedije.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Ukaljanje ugleda

Hrvatski sveučilišni sindikat traži ostavku dekanice Filozofskog fakulteta!

Donosimo priopćenje Hrvatskog sveučilišnog sindikata koji poziva prof. dr. sc. Vesnu Vlahović-Štetić da, u skladu s čl. 25. Statuta Filozofskog fakulteta, podnese neopozivu ostavku na dužnost dekanice.

Laptop i naočale

The Distributed Little Red Hen Lab

FFZG postao član međunarodne sveučilišne mreže koja doprinosi radu globalnog laboratorija

Filozofski fakultet u Zagrebu postao je članom međunarodne mreže fakulteta i sveučilišta koja sudjeluju u radu globalnog laboratorija pod nazivom The Distributed Little Red Hen Lab. Sadržaj arhiviran u laboratoriju moći će se upotrebljavati u različite svrhe, ponajprije u znanstvene.

Moš mislit

"Filozofski je način života"

Izložba koja ruši predrasude i stereotipe

Pročitajte, poslušajte i istražite različite perspektive kojima se želimo oduprijeti jednoznačnim i predrasudnim mišljenjima.

Gužva za upise u više godine na FFZG-u

Filozofski fakultet u Zagrebu

Gužva za upis na višu godinu

Osebujnost ovog fakulteta vrijeme je upisa u novu akademsku godinu. Naizgled jednostavna procedura na većini fakulteta kod nas je sinonim za živčane slomove