Upisi na fakultet

Filozofski fakultet potvrdio: ukida prijemne ispite, ali ne za sve studijske programe!

Filozofski fakultet u Zagrebu

Kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere.

Filozofski fakultet u Zagrebu poznat je po prijemnim ispitima na kojima se provjerava opća kultura i logičko razmišljanje, a po uvođenju državne mature postao je i jedini Filozofski fakultet u Hrvatskoj koji ih je provodio. Dok su se maturanti opušteno prijavljivali na Filozofski fakultet u Zadru, Rijeci ili Osijeku, oni koji su htjeli postati brucoši sa zagrebačkom adresom morali su izdvajati 4 sata za pisanje ispita i oko 400 kuna da bi ih platili.

No, kako saznajemo od predstavnika FFZG-a, i on ukida prijemni ispit za većinu studija. Zadržat će ga samo na onim studijskim programima koji zbog velikog interesa potencijalnih studenata moraju imati dodatne provjere, a za sada je to studij psihologije.

Upisi bez prijemnog uključivat će i generaciju studenata koji će studij upisivati sljedeće akademske godine. Uvjeti upisa na preddiplomske studije bit će objavljeni nakon što budu usvojeni na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu. 

Ovakav način upisivanja, za koji su se zalagali i predstavnici Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, a o kojemu se dugo pričalo, sljedećoj će generaciji maturanata uštedjeti i vrijeme i novac te će olakšati čitav postupak.

Komentari na članak

Vezani članci

Prijemni

Istraživanje EduCentra

Anketa pokazala: Javnost smatra da svi fakulteti trebaju imati prijemne ispite

Portal EduCentar istražio je mišljenje javnosti o prijemnim ispitima. Čak 56% ispitanika smatra da državna matura nema veze s fakultetom te da bi stoga svi fakulteti trebali imati prijemne ispite.

Advent u Zagrebu - Ukrasi

Simpozij na Filozofskom fakultetu

Mladi filozofi spajaju Advent u Zagrebu sa studentskim obvezama

Udruženje studenata filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu organizira godišnji simpozij od 13. do 16. prosinca koji će okupiti ekipu iz svih krajeva Hrvatske, a ta će ekipa slobodno vrijeme provoditi na adventskim kućicama.

women-studying

Državna matura

Objavljen prijedlog kalendara državne mature u školskoj godini 2015/2016.

Prema prijedlogu kalendara državne mature u školskoj godini 2015/2016, koji je sastavio NCVVO, državna matura provodit će se od 6. do 27. lipnja 2016. godine.

Poljubac ispod imele

Predavanje na FFZG-u

Slatke ljubavne tajne – tips and tricks

Što žele i vole muškarci, a što žene? Kako pronaći idealnog partnera i koji je ključ uspješne i zdrave veze?

http://www.unist.hr/Portals/0/EasyDNNNews/11728/1920900p2423EDNmainDE8A5161.jpg?w=880&mode=crop

Jesenski upisni rok

660 slobodnih mjesta za sveučilišne studije u Splitu, popunjene kvote za Medicinski fakultet

Na splitskim je fakultetima ostalo 1257 slobodnih mjesta od ukupne kvote 3721. Tako je njih 660 rezervirano za sveučilišne studije, a 597 za stručne. Najviše mjesta za upis redovnih studenata broji FESB, dok su kvote za Medicinski fakultet u potpunosti popunjene.