Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

FER-ovci u borbi za novi naslov na Elektrijadi

Elektrijada

Najpopulatnije međunarodno natjecanja studenata elektrotehnike ove godine se održava u Italiji od 12. do 17. svibnja. Zagrebački FER-ovci započeli su s pripremama za obranu naslova najboljih.

Ovogodišnje izdanje međunarodnog sveučilišnog natjecanja studenata elektrotehnike, popularna Elektrijada, održava se u Italiji u obalnom gradu Riminiju od 12. do 17. svibnja. Već 56. godinu za redom ovo natjecanje okuplja najbolje studente s dva cilja: što bolje predstaviti fakultete s kojih dolaze i međusobno se povezati sa kolegama s fakulteta iz ovog dijela Europe.

Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba tri godine za redom u konkurenciji od preko 1500 studenata s dvadeset fakulteta osvaja prvo mjesto u generalnom plasmanu. Uspjeh na Elektrijadama rezultat je kvalitetnog nastavnog programa, izvrsnosti profesora i marljivosti studenata. FER-ovci će i ove godine pokušati obraniti naslov najboljih, a da bi to uspjeli studenti i njihovi mentori već su počeli s ozbiljnim pripremama. Ove godine FER šalje 250 studenata koji će sudjelovati u svih 14 znanstvenih i 8 sportskih disciplina.

Sudjelovanjem na Elektrijadi najbolji natjecatelji u znanju i sportu imaju priliku odmjeriti snage sa studentima drugih fakulteta, upoznati se i družiti s budućim kolegama, sklopiti prijateljstva koja će nadživjeti Elektrijadu te rezultatima promicati FER u regiji. Elektrijada svoju zavidnu popularnost među studentima ostvaruje odličnom atmosferom, veselim i opuštenim duhom, ali i dovoljnom dozom kompentencije i želje za pobjedom. A da će ove godine to iskustvo biti nezaboravno, garantira i mjesto održavanja koje je po prvi puta u Italiji u gradu Riminiju, dobro poznatom ljetnom odredištu.

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima profesorima i asistentima koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Pixabay

Edukacije

FEE-ovci programirali iPhone aplikacije; iOS vještina uvrštena u kurikulum

Na iOS vještini podijeljene su diplome drugoj generaciji studenata uz koje su ove godine dobili i ECTS bodove. iOS vještina, naime, prvi je put uvrštena u programski kurikulum.

KHL Medveščak

Izvrsni Cheechoo i Brust najzapaženiji u 4:0 slavlju protiv Avangarda

Bajka u Ledenoj se nastavlja!

Peta pobjeda Medveščaka u nizu, u KHl-u te druga u kojoj je vratar Medveščaka Barry Brust sačuvao mrežu netaknutom. Nakon 60 minuta igre na semaforu je pisalo oku ugodnih 4:0 za Medveščak protiv Avangarda.

Pula

Natjecanje studenata u odbojci

Sveučilište u Puli otvorilo prijave za proljetni turnir u odbojci

U ekipi mogu igrati studenti i studentice svih odjela i fakulteta Sveučilišta u Puli te studenti koji su diplomirali, a već su nastupali na ranijim turnirima Sveučilišta.

BUS konferencija

Business u sportu

Dario Šimić, Dino Rađa, Marko Šapit – tek su neki od ovogodišnjih BUS govornika

Na novom izdanju nagrađivane BUS konferencije posjetitelje očekuje kombinacija predavanja i interaktivnog panela te sasvim novi sadržaji. Sudjelovanje je besplatno.

Mislav_8

Intervju s hrvatskim freeride biciklistom

Mislav Mironović:„Snovi su se ostvarivali i još uvijek se ostvaruju!"

Mislav Mironović je hrvatski free ride biciklist koji se tim ekstremnim sportom bavi više od 15 godina. Imali smo priliku porazgovarati s njim o karijeri, najznačajnijim, ali i osobno najdražim uspjesima te o planovima za budućnost.