LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MZOS, SRCE, IRO, Ipsos Puls, Eurydice i Aretis vas pozivaju

Eurostudent: izrazi mišljenje o studentskom standardu u najvećem europskom istraživanju

Istraživanje obuhvaća informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te ispituje zadovoljstvo studentskim iskustvom.

Istraživanje obuhvaća informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te ispituje zadovoljstvo studentskim iskustvom.

Tijekom cijelog lipnja studenti imaju priliku sudjelovati u najvećem studentskom istraživanju na temu studentskog standarda.

Radi se o istraživanju Eurostudenta kojem je cilj analiza socijalnog i ekonomskog statusa studenata. Istraživanje obuhvaća informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te ispituje zadovoljstvo studentskim iskustvom. Istraživanje se provodi već 15-ak godina na širem europskom području, a podijeljeno je u faze. Hrvatska se istraživanju pridružila u četvrtoj fazi (2008. - 2011. godina), a tada je upitnik ispunilo 4664 studenata.

Za provedbu ovog istraživanja pobrinuli su se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Sveučilišni računski centar SRCE, Institut za razvoj obrazovanja, agencija Ipsos Puls, Hrvatska nacionalna jedinica mreže EurydiceHR te Aretis d.o.o. Sve prikupljene informacije koristit će se, kao i prošlih godina, za izradu nacionalnih i ostalih izvještaja koji će poslužiti prilagodbi javnih politika i akademskih institucija potrebama studenata. Rezultate prošlih istraživanja možete vidjeti na stranici Tempus Accessa ili na službenoj europskoj stranici Eurostudenta.

Peta faza Eurostudenta provodi se u 27 europskih zemalja u razdoblju od 2012. do 2015. godine, a koordinira ga „Das Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung“ (DZHW). Studenti upitniku mogu pristupiti putem web stranice Eurostudenta koristeći svoj vlastiti AAI@EduHr elektronički identitet ili kombinacijom JMBAG-a i OIB-a. Upitnik je u potpunosti anoniman. 

Podršku istraživanju dali su Rektorski zbor, Vijeće veleučilišta i visokih škola, Hrvatski studentski zbor te Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola. Za dodatne informacije uputite se i na Facebook stranicu.

FOTO: IRO