Tjedan dobrodošlice

ESN Zadar dočekao skoro 80 međunarodnih studenata

Tjedan dobrodošlice, ESN Zadar

– Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini. – rekla je Josipa Friščić.

Udruga Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru organizira tjedan dobrodošlice za skoro 80 međunarodnih studenata koji će se u sklopu Erasmus+, CEEPUS ili drugih programa razmjene nalaziti u Zadru tijekom akademskog semestra. Događaj je započeo 26. veljače, a traje do 4. ožujka. 

Tjedan dobrodošlice uključuje društvene i zabavne događaje. Započeo je danom dobrodošlice u Rektoratu gdje su se studenti imali priliku upoznati s Uredom za međunarodnu suradnju, a zatim su ih u Studentskom klubu Božo Lerotić ESN Zadar i Studentski zbor počastili čajem i kavom te upoznali s aktivnostima koje će održavati tijekom semestra.

– Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini. – rekla je Josipa Friščić, predsjednica udruge Erasmus Student Network Zadar

Aktivnosti tjedna uključuju Erasmus kviz s Udrugom CINAZ, internacionalnu večeru, turu gradom i hrvatsku večer u sklopu koje studenti upoznaju kulturu i tradiciju naše zemlje.

ESN Zadar volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zadru te studentima Sveučilišta u Zadru koji odlaze na razmjenu i sastavni je dio Erasmus Student Networka Hrvatska. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija koje podržava Europska unija.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog mentora, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zadru. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zadra odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa.

Komentari na članak

Vezani članci

ERASMUS for Young Entrepreneurs

Pogranični program razmjene

Razvij svoj vlastiti posao uz Erasmus za mlade poduzetnike!

Europska unija, u sklopu programa Erasmus, nudi program razmjene za mlade poduzetnike koji razmišljaju o otvaranju vlastite tvrtke ili su to već napravili unutar zadnje tri godine.

Zastave EU

Informativni petak: mobilnost mladih

Kad Erasmus krene nizbrdo: Iskustva studentica iz Litve, Škotske i Hrvatske

Kako bi se priznao predmet s Erasmusa, mora se podudarati u programu i ishodima učenja barem 70 posto s onim s matičnog fakulteta. Iznimka su izborni predmeti za koje ne vrijedi to pravilo. Pitali smo tri studentice iz Hrvatske, Škotske i Litve kakva su njihova iskustva.

Taekwondo klub Maksimir

Taekwondo za sve

Para taekwondo projekt okuplja 45 mladih iz Italije, Bugarske i Hrvatske

– Tijekom raznih prezentacija i vježbi, u osam dana, mladi će se upoznati s taekwondom kao vještinom za jačanje tijela, duha i samopouzdanja. Sudionici će učiti na siguran, prijateljski i zabavan način u međunarodnom okruženju. – poručuju iz Taekwondo kluba Maksimir.

naslovna

Omni media

FOTO: S Erasmusa se vraćaš pametniji. Sretniji. Deblji.

Toliko kasnim s člankom da sam gotovo i zaboravila da sam bila na Erasmusu. Iz Varšave sam se vratila još u sedmom mjesecu, no izvući ću se na onu da su studentske razmjene uvijek aktualna tema, stoga ću u nastavku mlatiti praznu slamu, bacati vam krafne u oči, otkriti toplu vodu i možda zabunom reći pokoju korisnu informaciju za buduće Erasmusovce.

Studenti

Predavanje u udruzi CINAZ

O svim aspektima prijave na Erasmus+ natječaj

Predsjednica zadarskog ogranka ESN-a vodit će predavanje u udruzi CINAZ o svim aspektima odlaska na studentsku razmjenu.