Tjedan dobrodošlice

ESN Zadar dočekao skoro 80 međunarodnih studenata

Tjedan dobrodošlice, ESN Zadar

– Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini. – rekla je Josipa Friščić.

Udruga Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru organizira tjedan dobrodošlice za skoro 80 međunarodnih studenata koji će se u sklopu Erasmus+, CEEPUS ili drugih programa razmjene nalaziti u Zadru tijekom akademskog semestra. Događaj je započeo 26. veljače, a traje do 4. ožujka. 

Tjedan dobrodošlice uključuje društvene i zabavne događaje. Započeo je danom dobrodošlice u Rektoratu gdje su se studenti imali priliku upoznati s Uredom za međunarodnu suradnju, a zatim su ih u Studentskom klubu Božo Lerotić ESN Zadar i Studentski zbor počastili čajem i kavom te upoznali s aktivnostima koje će održavati tijekom semestra.

– Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini. – rekla je Josipa Friščić, predsjednica udruge Erasmus Student Network Zadar

Aktivnosti tjedna uključuju Erasmus kviz s Udrugom CINAZ, internacionalnu večeru, turu gradom i hrvatsku večer u sklopu koje studenti upoznaju kulturu i tradiciju naše zemlje.

ESN Zadar volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zadru te studentima Sveučilišta u Zadru koji odlaze na razmjenu i sastavni je dio Erasmus Student Networka Hrvatska. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija koje podržava Europska unija.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog mentora, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zadru. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zadra odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Programi mobilnosti u Hrvatskoj

Pulski studenti najradije odlaze na Azurnu obalu

Nakon što je Hrvatska ušla u EU, povećala se mobilnost studenata, pokazuju statistički podaci.

Hrvatska delegacija na AGM-u u Berlinu

Nagrada za najbolju ESN državu

Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom u Europi

S Godišnje generalne skupštine ESN-a, hrvatska se delegacija vraća s tri nagrade: ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku dok je ESN Hrvatska osvojila nagradu za najbolju ESN državu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Dobrodošlica stranim studentima na početku novog semestra

U petak se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava Dan dobrodošlice za strane studente, a organizira ga Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Knjige

Erasmus iskustvo

Njemački dnevnici, peti dio: Zašto su knjige važne?

U pauzi od čitanja i predavanja, došlo mi je pitanje: „A zašto su knjige važne?“ Odgovor je suviše jednostavan.

Uživanje

Nekoliko važnih napomena!

Što valja znati o Erasmus studiranju ili praksi?

Ako ste dovoljno hrabri i smatrate da je ovo odlična ideja, potražite svog koordinatora za Erasmus programe na fakultetu i upustite se u avanturu života. Tako ćete i osobno provjeriti radi li se o lovačkim pričama ili istinitim događajima.