Projekt SocialErasmus

ESN Hrvatska uključuje međunarodne studente u manifestaciju „Hrvatska volontira“

SocialErasmus i „Hrvatska volontira“

Sudjelovanjem ESN Hrvatska želi dati dodatnu vrijednost programima mobilnosti u Hrvatskoj promičući volonterizam i aktivno građanstvo među međunarodnim studentima.

Erasmus studentska mreža Hrvatska sudjelovat će u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus programa. Aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt SocialErasmus u sekcijama ESN-a Hrvatska posjete su vrtićima, domovima za nezbrinutu djecu, volontiranje i doniranje potrepština azilu, humanitarne akcije i slično.

ESN Rijeka posjetit će Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić gdje će ESN volonteri i Erasmus studenti uređivati vrt i igralište i igrati društvene igre s djecom; ESN Zadar organizirao je posjet vrtiću Šuškalica i donacije hrane azilu u Zadru; ESN Zagreb će posjetiti Dječji dom Antun Gustav Matoš; ESN Split će u tjednu manifestacije organizirati prikupljanje odjeće za beskućnike u Šibeniku i humanitarnu utrku kojom će prikupiti sredstva za udrugu Kamenčić u Šibeniku, a ESN Osijek biciklijadu kojom podiže svijest o zdravom načinu života.

Sudjelovanjem u manifestaciji žele ostvariti dodanu vrijednost programima mobilnosti u Hrvatskoj promičući volonterizam i aktivno građanstvo među međunarodnim studentima te olakšavajući njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Osim toga, studenti sa studentske razmjene koji sudjeluju u volonterskim aktivnostima imaju veće šanse da prošire svoje znanje o drugim kulturama. Također, oni pokazuju drugima da se studentska mobilnost ne sastoji samo od putovanja ili zabava nego i aktivnog volontiranja i integracije s lokalnom zajednicom.

– Sudjelovanje internacionalnih studenata u SocialErasmus aktivnostima ne samo da znatno pridonosi boljem međukulturnom razumijevanju, nego ono i nadahnjuje inozemne i lokalne studente da se odvaže ostavljati svoje tragove u društvu – izjavila je Josipa Friščić, Nacionalna SocialErasmus koordinatorica.

SocialErasmus je projekt ESN-a International koji za cilj ima uključivanje mladih na studentskoj mobilnosti u lokalne zajednice putem volonterskih aktivnosti, poticanje interakcije između internacionalnih i lokalnih studenata te poticanja na promjene u društvu. Projekt djeluje pod sloganom: Ostavite svoj trag!.

Komentari na članak

Vezani članci

EU

Uključivanje u donošenje odluka

Studenti mogu utjecati na politiku EU-a; evo i kako

Od 2011. godine Erasmus Student Network, najveća studentska organizacija Europe, provodi projekt pod nazivom ESNsurvey. Studenti i mladi njegovim ispunjavanjem direktno utječu na donošenje odluka i politiku mladih u Europskoj uniji.

Cure na ulazu

Trodnevna konferencija Debatnog kluba EFZG-a

„Awareness Week” spaja poduzetništvo, zdravlje, sport, financije i digitalizaciju

Besplatna predavanja, interaktivne radionice i vrlo zanimljivi paneli o različitim temama dio su novog projekta koji je pokrenuo Debatni klub EFZG-a.

Studentski život

Studentski život

Pet savjeta za bezbolne prve studentske korake

Upis na fakultet, početak samostalnog života, upoznavanje gomile novih ljudi – sve su to velike životne promjene. Otkrijte kako se bezbolno s njima suočiti.

Jedenje, izvor: https://pixabay.com/en/hunger-hungry-eating-cookie-413685/

Prva pomoć tijekom učenja

10 zdravih „ispitnih" grickalica

Neki tijekom kolokvija smršave, ali mnogi se ipak ne mogu odvojiti od hrane, i to pogotovo grickalica. Za vas smo pronašli zdravije verzije koje će vas opskrbiti energijom potrebnom za preživljavanje kolokvija i ispitnih rokova. Sve je na popisu. I slatko i slano.

Nizozemski studenti u staračkom domu

Međugeneracijski program u Nizozemskoj

Nizozemska zna kako da studenti besplatno dobiju dom

U Nizozemskoj je na inovativan način riješen problem nedostatka smještajnih kapaciteta u studentskim domovima i loše kvalitete studentskih soba.