Projekt SocialErasmus

ESN Hrvatska uključuje međunarodne studente u manifestaciju „Hrvatska volontira“

SocialErasmus i „Hrvatska volontira“

Sudjelovanjem ESN Hrvatska želi dati dodatnu vrijednost programima mobilnosti u Hrvatskoj promičući volonterizam i aktivno građanstvo među međunarodnim studentima.

Erasmus studentska mreža Hrvatska sudjelovat će u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus programa. Aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt SocialErasmus u sekcijama ESN-a Hrvatska posjete su vrtićima, domovima za nezbrinutu djecu, volontiranje i doniranje potrepština azilu, humanitarne akcije i slično.

ESN Rijeka posjetit će Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić gdje će ESN volonteri i Erasmus studenti uređivati vrt i igralište i igrati društvene igre s djecom; ESN Zadar organizirao je posjet vrtiću Šuškalica i donacije hrane azilu u Zadru; ESN Zagreb će posjetiti Dječji dom Antun Gustav Matoš; ESN Split će u tjednu manifestacije organizirati prikupljanje odjeće za beskućnike u Šibeniku i humanitarnu utrku kojom će prikupiti sredstva za udrugu Kamenčić u Šibeniku, a ESN Osijek biciklijadu kojom podiže svijest o zdravom načinu života.

Sudjelovanjem u manifestaciji žele ostvariti dodanu vrijednost programima mobilnosti u Hrvatskoj promičući volonterizam i aktivno građanstvo među međunarodnim studentima te olakšavajući njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Osim toga, studenti sa studentske razmjene koji sudjeluju u volonterskim aktivnostima imaju veće šanse da prošire svoje znanje o drugim kulturama. Također, oni pokazuju drugima da se studentska mobilnost ne sastoji samo od putovanja ili zabava nego i aktivnog volontiranja i integracije s lokalnom zajednicom.

– Sudjelovanje internacionalnih studenata u SocialErasmus aktivnostima ne samo da znatno pridonosi boljem međukulturnom razumijevanju, nego ono i nadahnjuje inozemne i lokalne studente da se odvaže ostavljati svoje tragove u društvu – izjavila je Josipa Friščić, Nacionalna SocialErasmus koordinatorica.

SocialErasmus je projekt ESN-a International koji za cilj ima uključivanje mladih na studentskoj mobilnosti u lokalne zajednice putem volonterskih aktivnosti, poticanje interakcije između internacionalnih i lokalnih studenata te poticanja na promjene u društvu. Projekt djeluje pod sloganom: Ostavite svoj trag!.

Komentari na članak

Vezani članci

Tjedan Harryja Pottera u Zadru

Tjedan Harryja Pottera u Zadru

Vesela manifestacija za ljubitelje Harryja Pottera

Pripremite čarobne štapiće i ponovite čarolije jer vas od 11. travnja očekuje bogat program na trećem Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Predstavljanje Odjela za umjetnost i restauraciju

Dan otvorenih vrata

Predstavljanje Odjela za umjetnost i restauraciju kulturnim, umjetničkim i znanstvenim institucijama

Program Dana otvorenih vrata Odjela za umjetnost i restauraciju izazvao je veliki interes. Studenti su predstavili svoje radionice, a predstavnici institucija govorili su o oblicima suradnje sa Sveučilištem.

Naslovna

Studentsko „cuganje“

Zagrebačke pivnice, kafići i klubovi za studentski džep

Student si i želiš izaći s ekipom, ali nemaš ideju kamo? Donosimo nekoliko, možemo slobodno reći, kultnih mjesta, gdje jeftina „cuga“ nije iznimka.

ESN Hrvatska

Prepreke do razmjene

Erasmus i roditelji – od skeptika do ambasadora mobilnosti

Ako su vam roditelji skeptični oko Erasmusa i još uvijek smatraju da je najbolje za vas diploma i samo diploma ili, prevedeno, redovan završetak studija s ubojitim prosjekom koji osigurava sve – posao, kredit, stan i auto, imamo par savjeta kako ih pridobiti na svoju stranu.

Chieti Italija; izvor: https://unsplash.com/photos/XYg-YKUmg2c

Europska volonterska služba

Prilika za desetomjesečno volontiranje i učenje o umjetnosti u talijanskoj provinciji Chieti

U sklopu projekta Europske volonterske službe tri osobe u dobi od 18 do 30 godina dobit će priliku volontiranjem se uključiti u brigu o lokalnim opipljivim i neopipljivim dobrima u talijanskoj pokrajini Chieti.