LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TROSTRUKA KRUNA

Ekonomski fakultet - Zagreb ušao u svjetsku elitu trostruko akreditiranih fakulteta

Ovo postignuće označava najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.

Ovo postignuće označava najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem AMBA (Associations of MBAs) i BGA (Business Graduates Association) akreditacija i time postao nositeljem trostruke akreditacije, poznate i kao "Trostruka kruna".

 

Riječ je o rijetkoj oznaci koju ima samo 128 ekonomskih fakulteta i poslovnih škola diljem svijeta, što čini manje od 1 posto svih obrazovnih institucija globalno. Ove akreditacije dodjeljuju tri najveće i najutjecajnije akreditacijske organizacije AMBA, AACSB i EQUIS označujući najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.
 

Kako do trostruke akreditacije?


Put prema trostrukoj akreditaciji je zahtjevan, s procesom svake od akreditacije koji traje od 3 do 7 godina. Uključuje sveobuhvatnu samoocjenu i rigorozne recenzije akreditacijskog panela i akreditacijskog tima, naglašavajući predanost u održavanju najviših obrazovnih standarda.
 


VEZANO: FER ostvario izuzetan uspjeh na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici!



Strogi postupci ocjenjivanja AMBA, AACSB-a i EQUIS-a služe kao kvalitativna referenca za cijeli EFZG UNIZG, obuhvaćajući standarde koji obuhvaćaju internacionalizacije, studente, nastavu,  profesore,  istraživačke rezultate, društvenu dogovornost , utjecaj i iskustva studenata i dionika.

FOTO: EFZG PR
 

 

Suvremeni svjetski trendovi

 

Trostruka akreditacija osigurava studentima obrazovanje usklađeno s najrelevantnijim, suvremenim svjetskim trendovima, pripremajući ih za učinkovite lidere. I dok postizanje Trostruke krune predstavlja velik uspjeh, također odražava ambicije i strategiju EFZG-a u  budućnosti koja nas zajedno vodi prema 104. rođendanu Ekonomskog fakulteta Zagreb i značajnom doprinosu razvoja RH, EU i društva u cjelini. Ovo je još jedna potvrda kako EFZG predvodi inovaciju u oblikovanju budućnosti i odražava predanost izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju. 

 

Dekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ ispričala je o putu koji stoji iza ovog vrijednog priznanja.

 


,,Put prema trostrukoj akreditaciji bio je zahtjevan i dugotrajan, s procesima samoocjene i recenzijama koje su trajale od 3 do 7 godina. Svaki korak ovog puta bio je posvećen održavanju najviših obrazovnih standarda, a rezultat je ova vrijedna trostruka kruna. Ova vijest predstavlja ključni trenutak u povijesti našeg fakulteta, i uvjerena sam da će dodatno ojačati naš ugled na međunarodnoj razini. Hvala svima koji su doprinijeli ovom iznimnom uspjehu."


Trostruka kruna za Mališ ne predstavlja samo priznanje fakulteta, već potvrdu predanosti izvrsnosti u internacionalizaciji, kvaliteti nastave, angažmanu studenata, istraživačkim rezultatima, društvenoj odgovornosti i iskustvima studenata i dionika.

 

Akreditacije i certifikati koje Ekonomski fakultet Zagreb posjeduje osiguravaju jamstvo studentima, akademskoj zajednici i poslovnim partnerima kako institucija obrazuje i stvara najbolje ljudske potencijale u području poslovne ekonomije i ekonomije.

 

FOTO: EFZG PR