Konferencija "DObroBIT društvenog poduzetništva"

Ekonomska klinika približava poduzetništvo ambicioznim studentima

Zgrada

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Članovi Ekonomske klinike, neprofitne organizacije studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i društvenim poduzetnicima, organiziraju konferenciju DObroBIT društvenog poduzetništva. Održat će se 18. ožujka na Ekonomskom fakultetu u jutarnjim satima, uz partnerstvo organizacija HAMAG-BICRO i Enterprise Europe Network.

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Svoja iskustva i znanja prenijet će brojni predavači, odnosno društveni poduzetnici, poput Tea Petričevića, Ane Raguž u ime ImpactHuba, Ivana Karduma iz Etične banke, Elene Timofeeve, MarcaForzatija, Luke Piškoriča. Predavači će putem prezentacija i panel rasprave objasniti svoje primjere društvenog poduzetništva, pozitivne utjecaje, ali i izazove i probleme s kojima se susreću. Po završetku formalnog programa, uslijediti će networking predavača i posjetitelja.

Mišljenja smo kako se u RH nedovoljno progovara o važnosti društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva i društva u cjelini, što nas je potaklo na organizaciju ove konferencije. Iako će konferencija okupiti brojne društvene poduzetnike, želimo približiti društveno poduzetništvo proaktivnim i ambicioznim studentima te potencijalnim društvenim poduzetnicima.  rekao je David Hrvatin, voditelj projekta.

Ulaz na konferenciju je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta u dvorani potrebno se prijaviti putem Facebook stranice konferencije i mrežne stranice Ekonomske klinike. Na istim je stranicama moguće pronaći više informacija o predavačima i samom događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Početna

„Mladi u medijima: izazovi i perspektive”

Održana konferencija o mladima i medijima

Primarni cilj konferencije bilo je predstavljanje istraživanja koje je obuhvatilo 11 zemalja jugoistočne Europe i ispitalo stajalište mladih o važnosti medija, kao i kako se mladi prikazuju u tim medijima.

Nogometna lopta

Ekonomisti zabili 10 komada ekipi Grafičkog fakulteta

'Prometnici' razbili Hrvatske studije u 6. kolu Zagrebačke sveučilišne futsal lige

6. kolo Zagrebačke sveučilišne futsal lige nije donijelo velikih iznenađenja. Najuvjerljiviji su bili studenti Prometnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta koji su svojim protivnicima zabili po 10 golova.

Kockanje

Ponestalo mu je novca

Student zbog ovisnosti o kocki postao razbojnik!

Novac koji su mu slali ukućani nije mu bio dostatan za kockarski život

poslovni

„Razgovaram – stvaram bolje društvo”

Sudjelujte u dijalogu za poboljšanje kvalitete života u Osijeku

Imate priliku sudjelovati u dijalogu o kvaliteti života u gradu Osijeku. Javni događaj pod nazivom „Razgovaram – stvaram bolje društvo” dio je projekta financiranog programom „Europa za građane” kojim se lokalnu zajednicu i građane nastoji približiti gradovima Europske unije.

kava

Manje kofeina

Pet savjeta za podizanje energije bez kave

Studenta koji ne pije kavu gotovo je nemoguće pronaći, no previše kave može štetiti zdravlju. Ako ste odlučili piti manje kave ili posve prestati, za vas donosimo alternativne i zdrave načine koji će vam pomoći da ne pijete kavu, ali ostanete puni energije cijeli dan.