Konferencija "DObroBIT društvenog poduzetništva"

Ekonomska klinika približava poduzetništvo ambicioznim studentima

Zgrada

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Članovi Ekonomske klinike, neprofitne organizacije studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i društvenim poduzetnicima, organiziraju konferenciju DObroBIT društvenog poduzetništva. Održat će se 18. ožujka na Ekonomskom fakultetu u jutarnjim satima, uz partnerstvo organizacija HAMAG-BICRO i Enterprise Europe Network.

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Svoja iskustva i znanja prenijet će brojni predavači, odnosno društveni poduzetnici, poput Tea Petričevića, Ane Raguž u ime ImpactHuba, Ivana Karduma iz Etične banke, Elene Timofeeve, MarcaForzatija, Luke Piškoriča. Predavači će putem prezentacija i panel rasprave objasniti svoje primjere društvenog poduzetništva, pozitivne utjecaje, ali i izazove i probleme s kojima se susreću. Po završetku formalnog programa, uslijediti će networking predavača i posjetitelja.

Mišljenja smo kako se u RH nedovoljno progovara o važnosti društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva i društva u cjelini, što nas je potaklo na organizaciju ove konferencije. Iako će konferencija okupiti brojne društvene poduzetnike, želimo približiti društveno poduzetništvo proaktivnim i ambicioznim studentima te potencijalnim društvenim poduzetnicima.  rekao je David Hrvatin, voditelj projekta.

Ulaz na konferenciju je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta u dvorani potrebno se prijaviti putem Facebook stranice konferencije i mrežne stranice Ekonomske klinike. Na istim je stranicama moguće pronaći više informacija o predavačima i samom događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

ITC 2015

Start-up udruga

Otvorene prijave za 2. izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition

Sudjelovanje u aktivnostima projekta besplatno je za sve sudionike, a nagradni fond iznosi 15 000 kn.

Karte

KSET

Prodane su dvije trećine ulaznica za Brucošijadu FER-a

Već je poznato da se za ovaj studentski događaj uvijek traži karta više, a kako i ne bi kad će na ovogodišnjemu izdanju nastupiti 16 izvođača na trima stageovima - Pips, Chips & Videoclips, Kandžija & Gole Žene, Let3, High5, From Another Mother, JeboTon Ansambl i drugi.

Studentski aktivizam

Analiza tjedne ankete

Zašto studenti nisu više upućeni u rad studentskih tijela?

Pitali smo vas: ''Koliko ste upoznati sa radom nadležnih zborova (Hrvatski studentski zbor, Studentski zborovi Sveučilišta i sl.)?'', a osim toga, donosimo vam i informacije koja su to tijela koja zastupaju studente.

Motorola Moto E

Oduprite se ovisnosti

Smanjite korištenje pametnog telefona i usrećite se!

Kako biste si dali priliku barem malo se maknuti od svog mobitela i "osamostaliti se", dignite pogled s ekrana pametnog mobitela.

https://pixabay.com/photos/people-girls-women-students-2557396/

Predvidljivo iracionalni

Misliti glavom ili povesti se za ostalima – evo što studenti kažu

„Svi to rade, zašto ne bih i ja", govore si studenti kada odluče preskočiti predavanje ili učiti iz skripte. Donosimo iskustva studenata koji objašnjavaju kada je dobro učiniti što i ostali, a kada je potrebno promisliti o takvim postupcima.