Konferencija "DObroBIT društvenog poduzetništva"

Ekonomska klinika približava poduzetništvo ambicioznim studentima

Zgrada

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Članovi Ekonomske klinike, neprofitne organizacije studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i društvenim poduzetnicima, organiziraju konferenciju DObroBIT društvenog poduzetništva. Održat će se 18. ožujka na Ekonomskom fakultetu u jutarnjim satima, uz partnerstvo organizacija HAMAG-BICRO i Enterprise Europe Network.

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Svoja iskustva i znanja prenijet će brojni predavači, odnosno društveni poduzetnici, poput Tea Petričevića, Ane Raguž u ime ImpactHuba, Ivana Karduma iz Etične banke, Elene Timofeeve, MarcaForzatija, Luke Piškoriča. Predavači će putem prezentacija i panel rasprave objasniti svoje primjere društvenog poduzetništva, pozitivne utjecaje, ali i izazove i probleme s kojima se susreću. Po završetku formalnog programa, uslijediti će networking predavača i posjetitelja.

Mišljenja smo kako se u RH nedovoljno progovara o važnosti društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva i društva u cjelini, što nas je potaklo na organizaciju ove konferencije. Iako će konferencija okupiti brojne društvene poduzetnike, želimo približiti društveno poduzetništvo proaktivnim i ambicioznim studentima te potencijalnim društvenim poduzetnicima.  rekao je David Hrvatin, voditelj projekta.

Ulaz na konferenciju je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta u dvorani potrebno se prijaviti putem Facebook stranice konferencije i mrežne stranice Ekonomske klinike. Na istim je stranicama moguće pronaći više informacija o predavačima i samom događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

3

Vrijeme za nove pobjede

FOTO: Motivacijske poruke za odličan uspjeh na nadolazećim kolokvijima

Stigli su jesenski kišni i depresivni dani za koje uvijek treba malo motivacije. Stoga smo pripremili za vas fotogaleriju koja će vam pomoći da postanete, ostanete i budete „najbolja moguća verzija sebe".

Putovanje

Obrazovna putovanja

Novi sajam obrazovanja učenika i studenata u inozemstvu

Mnoge informacije o studijima, stipendijama, srednjim školama i tečajevima stranih jezika u inozemstvu učenici, roditelji i studenti moći će saznati na sajmu koji organizira ETW, agencija specijalizirana za obrazovna putovanja.

Sudjelovanje mladih u europskom društvu

Nacionalna konferencija

Sudjelovanje mladih u europskom društvu

– Koje promjene u društvu zabrinjavaju mlade, što bi im pomoglo u prilagodbi tim promjenama i povećanju osjećaja sigurnosti, kako mogu povećati povjerenje prema ljudima iz drugih kulturnih, društvenih, ekonomskih i religijskih skupina – tek su neke od tema konferencije.

Veni Sancte Spiritus

„Veni Sancte Spiritus”

Svečana misa za 346. akademsku godinu

28. listopada održat će se Sveta Misa za akademsku godinu 2014/15.

Anglophilia

Filozofski fakultet u Zagrebu

Traju prijave za sudjelovanje na međunarodnoj anglističkoj konferenciji

Odlična prilika za studente engleskog jezika da svoje ideje i radove predstave na konferenciji Anglophilia, međunarodnoj studentskoj anglističkoj konferenciji.