Konferencija "DObroBIT društvenog poduzetništva"

Ekonomska klinika približava poduzetništvo ambicioznim studentima

Zgrada

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Članovi Ekonomske klinike, neprofitne organizacije studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i društvenim poduzetnicima, organiziraju konferenciju DObroBIT društvenog poduzetništva. Održat će se 18. ožujka na Ekonomskom fakultetu u jutarnjim satima, uz partnerstvo organizacija HAMAG-BICRO i Enterprise Europe Network.

Konferencijom se želi podići svijest o ulozi društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva te povezati privatni i javni sektor, odnosno poduzetnike i institucije značajne za razvoj društvenog poduzetništva.

Svoja iskustva i znanja prenijet će brojni predavači, odnosno društveni poduzetnici, poput Tea Petričevića, Ane Raguž u ime ImpactHuba, Ivana Karduma iz Etične banke, Elene Timofeeve, MarcaForzatija, Luke Piškoriča. Predavači će putem prezentacija i panel rasprave objasniti svoje primjere društvenog poduzetništva, pozitivne utjecaje, ali i izazove i probleme s kojima se susreću. Po završetku formalnog programa, uslijediti će networking predavača i posjetitelja.

Mišljenja smo kako se u RH nedovoljno progovara o važnosti društvenog poduzetništva u razvoju gospodarstva i društva u cjelini, što nas je potaklo na organizaciju ove konferencije. Iako će konferencija okupiti brojne društvene poduzetnike, želimo približiti društveno poduzetništvo proaktivnim i ambicioznim studentima te potencijalnim društvenim poduzetnicima.  rekao je David Hrvatin, voditelj projekta.

Ulaz na konferenciju je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta u dvorani potrebno se prijaviti putem Facebook stranice konferencije i mrežne stranice Ekonomske klinike. Na istim je stranicama moguće pronaći više informacija o predavačima i samom događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

FF UK

Karlov univerzitet u Pragu poziva

Konferencija mladih slavista

Cilj ovog projekta je razmjena informacija o znanstvenom radu studenata u pojedinim područjima slavistike i odsjecima za slavistiku raznih sveučilišta i znanstvenih ustanova.

Zastave EU zemalja

EXPO Milano 2015.

Volontirajte na EU paviljonu u Milanu

Europska unija poziva mlade na volontiranje u njezinu paviljonu na svjetskoj izložbi EXPO, koja će se održati od 1. svibnja do 31. listopada 2015. godine u Milanu.

Uspjeh

Internacionalna konferencija u zagrebačkom SC-u

Svjetski poznati poduzetnici uče mlade kako postati uspješni

Postanite dio pokreta rastuće zajednice studenata, poduzetnika i inspirativnih mladih pojedinaca koji vide izazove u svijetu i pretvaraju ih u svoje prednosti. Prijavom na LEAP Summit prigrlite nova iskustva i naučite kako postati uspješni.

Radionica "Most prema uspjehu", siječanj

Projekt „Most prema uspjehu”

Besplatne radionice razvoja poduzetničkih vještina namijenjene mladima

U sklopu projekta „Most prema USPJEHU” sudionici će steći znanja i vještine potrebne za pokretanje vlastitog održivog društvenog poduzeća. Prijave za prvi susret otvorene su do 7. ožujka.

Predavaonica, Japan, sveučilište; Izvor: https://pixabay.com/en/kansai-university-japan-school-84363/

Stipendija za poslijediplomski studij u Japanu

Kochi Sveučilište nudi potpunu stipendiju za doktorande

Stipendija pokriva putne troškove, troškove stanovanja i druge životne troškove tijekom sve tri godine studija na uspješnom Tehnološkom sveučilištu u Japanu.