Pomoć brucošima

„EFRI buddy” – novitet na Ekonomskom fakultetu

Učenje

Do 1. lipnja zaprimaju se kandidature za „EFRI buddyje” koji će biti pomoć i potpora brucošima u idućoj akademskoj godini počevši od upisa.

Početak studiranja posve je novo poglavlje u životu mladog čovjeka, a svaka pomoć koju pritom može dobiti u još nepoznatom svijetu sveučilišta i njegovih pravila ima nemjerljivu vrijednost. Upravo zbog toga Ekonomski fakultet u Rijeci pokrenuo je projekt naziva EFRI buddy te poziva studente da budu pomagači koji će brucošima davati podršku i pomoći im pri ulasku u studentski život i akademsku godinu 2018/2019.

Prvi izazov s kojim se susreću brucoši prisutan je već pri prvom kontaktu s fakultetom, a upravo će im EFRI buddy biti najveća pomoć i potpora tijekom cijelog procesa upisa. Kasnije će svaki od njih biti odgovoran za jednu grupu brucoša, a imat će obvezu organizirati sastanke za svoju grupu. Riječ je o minimalno jednom sastanku mjesečno kroz cijeli zimski semestar, po potrebi i više. Imat će zadatak da tijekom tih sastanaka informira brucoše o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi će se održati već prvog tjedna nastave u sljedećoj akademskoj godini.

Svi kandidati koji požele postati EFRI buddy bit će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu EFRI za brucoše. Dakle saznat će sve o osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija, važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima te kako se snalaziti po Fakultetu. Također, među sobom odabrat će predstavnika koji će potom o svim eventualnim problemima i potrebama brucoša informirati Upravu, SZ EFRI, studentskog pravobranitelja ili Centar za karijere.

Da bi netko postao EFRI buddy, mora zadovoljiti i određene uvjete. U prvom redu mora biti studentica ili student Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji prvi (zimski) semestar akademske godine 2018/2019. ne odlazi na studij ili praksu u inozemstvo. Potom mora biti studentica ili student s minimalnim prosjekom 3,8 i položenim svim kolegijima te mora imati preporuku jednog profesora. Odabrani kandidati morat će obvezno pohađati spomenutu edukaciju. Također je poželjno da su kandidati aktivni u nekoj od studentskih udruga, da imaju praktično znanje stečeno radom na studentskim projektima, poslovima i natjecanjima, da znaju engleski jezik te da mogu biti dostupni tijekom upisa nove generacije brucoša, odnosno nekoliko dana u srpnju i rujnu.

Prijave su otvorene do 1. lipnja. Svim sudionicima projekta upisat će se sati volontiranja u volontersku knjižicu, a fakultet će im izdati potvrdu o sudjelovanju u projektu.

A kako bi EFRI buddyji imali pune ruke posla i pokazali kako biti prava pomoć i podrška, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u tijeku su i upisi za mlade snage željne ekonomskih znanja i vještina. Naime, traju upisi u redovni i izvanredni preddiplomski studij za akademsku godinu 2018/2019. te na izvanredni preddiplomski studij 24 plus za kandidate starije od 24 godine

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Google maps/street view

Komentari na Facebooku ih skupo koštali

Tri studentice suspendirane zbog komentiranja rada referade

 Tri studentice Zagrebačkog Ekonomskog fakulteta suspendirane su zbog komentiranja rada referade tog fakulteta na Facebooku.

Index

Za lakši i ugodniji početak akademske godine

Mali vodič kroz birokraciju za brucoše

Sastavili smo ovaj kratki vodič kako bismo vam olakšali snalaženje u birokraciji na početku vašega studentskog života.

Agencija za mobilnost i programe EU

Primjer dobre prakse programa Mladi na djelu

Nedugo nakon Posebne Rektorove nagrade, Studentski.hr dobio još jedno priznanje

Nedugo nakon što je projekt Studentski.hr dobio posebnu Rektorovu nagradu, stiglo je još jedno priznanje koje pokazuje da se trud mladih ljudi koji vrijedno rade - zaista isplati. Ovog puta, riječ je o priznanju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije, a detalje pročitajte u tekstu.

Održana "Coca-Colina podrška mladima"

Obrazovni program

Coca-Cola povećala mogućnosti zaposlenja 250 mladih, najavila nastavak projekta

Svoj je doprinos iseljavanju mladih iz Hrvatske dala Coca-Cola educirajući ih za isticanje među ostalim posloprimcima. Njih je 250 prošlo ovogodišnji program, a tvrtka najavljuje uključivanje njih više od tisuću ukupno u naredne dvije godine.

Studirko

Intervju: Slaven Špigl

Studirko vam nudi besplatnu pomoć u učenju

Studirko je web stranica koja svima koji žele steći informatičku pismenost nudi besplatnu edukaciju.