Pomoć brucošima

„EFRI buddy” – novitet na Ekonomskom fakultetu

Učenje

Do 1. lipnja zaprimaju se kandidature za „EFRI buddyje” koji će biti pomoć i potpora brucošima u idućoj akademskoj godini počevši od upisa.

Početak studiranja posve je novo poglavlje u životu mladog čovjeka, a svaka pomoć koju pritom može dobiti u još nepoznatom svijetu sveučilišta i njegovih pravila ima nemjerljivu vrijednost. Upravo zbog toga Ekonomski fakultet u Rijeci pokrenuo je projekt naziva EFRI buddy te poziva studente da budu pomagači koji će brucošima davati podršku i pomoći im pri ulasku u studentski život i akademsku godinu 2018/2019.

Prvi izazov s kojim se susreću brucoši prisutan je već pri prvom kontaktu s fakultetom, a upravo će im EFRI buddy biti najveća pomoć i potpora tijekom cijelog procesa upisa. Kasnije će svaki od njih biti odgovoran za jednu grupu brucoša, a imat će obvezu organizirati sastanke za svoju grupu. Riječ je o minimalno jednom sastanku mjesečno kroz cijeli zimski semestar, po potrebi i više. Imat će zadatak da tijekom tih sastanaka informira brucoše o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi će se održati već prvog tjedna nastave u sljedećoj akademskoj godini.

Svi kandidati koji požele postati EFRI buddy bit će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu EFRI za brucoše. Dakle saznat će sve o osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija, važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima te kako se snalaziti po Fakultetu. Također, među sobom odabrat će predstavnika koji će potom o svim eventualnim problemima i potrebama brucoša informirati Upravu, SZ EFRI, studentskog pravobranitelja ili Centar za karijere.

Da bi netko postao EFRI buddy, mora zadovoljiti i određene uvjete. U prvom redu mora biti studentica ili student Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji prvi (zimski) semestar akademske godine 2018/2019. ne odlazi na studij ili praksu u inozemstvo. Potom mora biti studentica ili student s minimalnim prosjekom 3,8 i položenim svim kolegijima te mora imati preporuku jednog profesora. Odabrani kandidati morat će obvezno pohađati spomenutu edukaciju. Također je poželjno da su kandidati aktivni u nekoj od studentskih udruga, da imaju praktično znanje stečeno radom na studentskim projektima, poslovima i natjecanjima, da znaju engleski jezik te da mogu biti dostupni tijekom upisa nove generacije brucoša, odnosno nekoliko dana u srpnju i rujnu.

Prijave su otvorene do 1. lipnja. Svim sudionicima projekta upisat će se sati volontiranja u volontersku knjižicu, a fakultet će im izdati potvrdu o sudjelovanju u projektu.

A kako bi EFRI buddyji imali pune ruke posla i pokazali kako biti prava pomoć i podrška, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u tijeku su i upisi za mlade snage željne ekonomskih znanja i vještina. Naime, traju upisi u redovni i izvanredni preddiplomski studij za akademsku godinu 2018/2019. te na izvanredni preddiplomski studij 24 plus za kandidate starije od 24 godine

Komentari na članak

Vezani članci

Tabor Film Festival

Međunarodni festival kratkometražnog filma

Tabor Film Festival traži volontere

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji 14. izdanja festivala, koji će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 7. do 10. srpnja. Prijave su moguće do 20. lipnja.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Volontiranje među mladima - Svačiji Dom!

Poziv na trbinu udruge Cinaz

Volontiranje među mladima - Svačiji Dom!

Želite doprinijeti društvenoj promjeni i steći vrijedno volontersko iskustvo? Upoznajte se s mogućnostima volontiranja s mladima iz alternativne skrbi u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar!

Rast nezaposlenosti u Hrvatskoj

Udruga Igra protiv nezaposlenosti mladih

Besplatna edukacija za nezaposlene mlade o stjecanju kompetencija

Na edukaciju se mogu prijaviti nezaposleni između 18 i 29 godina starosti.

Growww INA

Iskustvo Growww pripravnice

"Growww je jedan od najboljih pripravničkih programa koji se nude u Hrvatskoj"

Razgovarali smo s Martinom Crnko, bivšom polaznicom Growww programa koja je nakon pripravništva zaposlena u Ini. Otkriva kako ju je pripravništvo uvelo u poslovni svijet.