International Student Week

Edukacijski i kulturni studentski festival ovog ljeta u Beogradu

International student week

Studenti iz cijelog svijeta ovog ljeta pristižu u Beograd zbog održavanja novog "International Student Week". Ako želite sudjelovati na ovom edukacijskom i kulturnom festivalu, potrebno je ispuniti prijavnicu i odraditi Skype intervju.

U Beogradu se od 17. do 24. srpnja održava međunarodni studentski tjedan (ISWIB). Riječ je o edukacijskom i kulturnom festivalu u gradu za kojeg se kaže da nikad ne spava. U navedenom periodu studenti će imati priliku upoznati se sa srpskom kulturom, ali i sudjelovati u različitim radionicama o društvenim problemima današnjice. Pritom će se koristiti metodama kao što su glazba, video i slično. 

Ovo je izvrsna prilika za podijeliti svoje ideje i uvjerenja s kolegama sa svih strana svijeta u okruženju oslobođenom predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Omogućuje vam stjecanje iskustva za pokretanje vlastitih projekata jer ćete biti u doticaju s profesionalcima na različitim područjima.

Detalje možete proučiti na službenoj web stranici ili na Facebooku. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu i odraditi intervju putem Skypea. Prijave traju od 1. do 29. veljače, a rezultate ćete saznati već početkom travnja.

Sudionici moraju izdvojiti 120 eura, u što je uključen smještaj, tri obroka dnevno i pohađanje radionica. Zabava je zagarantirana.

Komentari na članak

Vezani članci

Festival znanosti

Sveučilište u Splitu

Organizatori Festivala znanosti otvorili prijave za sudjelovanje

Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je vrijeme (kronološko i meteorološko). Studenti i nastavnici Sveučilišta u Splitu koji bi htjeli organizirati aktivnosti u okviru Festivala znanosti, mogu se prijaviti do 30. siječnja 2017. godine. 

Tečaj hrvatskoga znakovnog jezika

Čakovec, Osijek, Split, Varaždin, Vinkovci i Zagreb

Otvorene prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir otvorila je prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika 2015/2016 u šest hrvatskih gradova. Prijave se primaju do 4. listopada 2015., a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira na dobnu skupinu kojoj pripadaju.

Izvor: Pixabay, Laptop

e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Harvard, naslovna

Moderni pokret otpora

Osnovana Dumbledoreova Armija na Sveučilištu Harvard

Sveučilište Harvard odlučilo je podučiti studente stvarnom životu nakon studiranja. Začetnici ideje inspiraciju su našli u Dumbledorovoj Armiji.

natječaj

Filozofski fakultet Rijeka

Raspisan natječaj za financiranje stručnih, zabavnih i društveno korisnih projekata riječkih studenata

Dobitnicima će biti omogućeno planiranje i provedba znanstveno stručnih programa, društveno korisnih projekata i zabavnih sadržaja koji će doprinijeti razvoju akademske zajednice, ali i društva u cjelini.