Obrazovni sajam

EducationUSA LL.M predstavlja mogućnosti za stipendiranje poslijediplomskih studija prava

SAD

Na jedinstvenom obrazovnom sajmu, namijenjenom studentima prava i pravnicima koji se žele dodatno usavršavati, posjetitelji će imati priliku saznati informacije o međunarodno priznatim poslijediplomskim programima američkih visokih učilišta, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, ali i troškovima studija i života na LL.M programima te dostupnoj financijskoj potpori.

EducationUSA LL.M – Sajam prestižnih pravnih fakulteta iz SAD-a – održat će se u petak, 16. 11. 2018, od 18 do 20 sati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Američki LL.M programi visoko su specijalizirani i kompetitivni poslijediplomski programi studija koji nude vrhunsko međunarodno prepoznato obrazovanje. Budući da iziskuju značajna financijska izdvajanja, važno je istaknuti da svih 9 visokoobrazovnih institucija koje će se predstaviti osiguravaju neki oblik financijske potpore za međunarodne studente.

Radi se o jedinstvenom obrazovnom sajmu namijenjenom studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj, te pravnicima koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim okvirima prava. Posjetitelji će imati priliku saznati informacije o programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, ali i troškovima studija i života te dostupnoj financijskoj potpori za studij. Ovisno o odabiru kategorije u kojoj se kandidati prijavljuju, visoka učilišta mogu odobriti različite iznose financiranja koji će, djelomično ili čak u potpunosti, pokriti trošak LL.M studijskih programa.

Mogućnosti financiranja LL.M programa:

  • stipendije koje se dodjeljuju prema kriteriju izvrsnosti

Kako bi dobili ovakvu stipendiju, kandidati moraju dokazati svoj izniman akademski potencijal i uspjeh, kao i ostale tražene kvalitete poput izvrsnih postignuća u pojedinom području, odnosno isticanja u izvannastavnim aktivnostima te angažmana u zajednici. Ovaj tip stipendije nerijetko osim troškova školarine pokriva i izvanredne troškove kao što su trošak smještaja i prehrane.

  • stipendije koje se dodjeljuju prema kriteriju potrebe

Ove se stipendije dodjeljuju kandidatima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji se utvrđuje temeljem financijske samoprocjene uz dostavljanje odgovarajuće dokumentacije. Od izlagača na EducationUSA LL.M sajmu u Zagrebu need-based stipendiju dodjeljuju The George Washington University School of Law, Indiana University Maurer School of Law, University of Georgia School of Law, University of Southern California Gould School of Law i University of San Francisco School of Law.

  • financijska potpora za asistente

Riječ je o stipendiji koja uključuje obavljanje posla asistenta u nastavi ili istraživanju. Asistenti u nastavi izvode seminare i vježbe za studente preddiplomskog studija. Uz financijska sredstva, prednost je ovakve stipendije stjecanje predavačkog iskustva na prestižnim institucijama. Asistenti u istraživanju blisko surađuju s profesorima na istraživanju što im, između ostalog, pruža mogućnost objave rada. Prednost je i prilika za razvijanje istraživačkih vještina u međunarodnom okruženju uz veće mogućnosti izbora istraživačkih aktivnosti.

Dodatna opcija smanjenja troškova školarine može biti zamolba sveučilištu za oslobađanje od školarine ili umanjenje troškova školarine, prosječno od 40% do 70% od ukupnog iznosa. Također, izlagači će predstaviti posjetiteljima mogućnosti za pronalazak studentskih poslova te dobivanje sredstava za pokrivanje troškova studijskih materijala.

Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu registraciju na poveznici. Organizira ga Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u suradnji s EducationUSA mrežom, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjige

Zimu je uvijek lakše preživjeti uz dobru knjigu

Stiže nam vrijeme za dobru knjigu, Interliber je iza ugla!

Očekuje vas svakodnevno predstavljanje novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Interliber

Interliber 2018.

Omiljeni sajam svih knjigoljubaca u utorak se vraća na Velesajam

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 13. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.

Reboot Infogamer 2015., FOTO: Studentski.hr

Rekordne brojke i sretni posjetitelji

FOTO: Ovogodišnji Reboot Infogamer ostvario sva očekivanja

Kao što je već dugo najavljivano, ovogodišnji Reboot Infogamer premašio je sve brojke posjetitelja, ponuda i nagrada, a na sreću vjernih posjetitelja, svega još ima mnogo, mnogo više.

Jasna Ožanić

Doktorski studij

Poticaji za buduće znanstvenike: Microsoft Research nudi stipendije

Microsoft raspisuje natječaj za doktorski studij na području znanosti i računalstva.

Uspješno održan 7. kongres studenata prava u Zagrebu

Udruga Pravnik

Održan 7. kongres studenata prava u Zagrebu

Tema gospodarskog kriminaliteta je izazvala velik interes ne samo studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, već i drugih fakulteta u Hrvatskoj, ali i diplomiranih pravnika.