Studentska prehrana

Dubrovački studenti ostali bez menze, a iz Grada poručili kako im nisu spremni pomoći!

Sveučilišni kampus

Restoran Teatar otkazao je menzu dubrovačkim studentima. Iz Studentskog centra poručuju kako je raspisan novi natječaj te pozivaju ugostiteljske objekte na području grada Dubrovnika da se prijave. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je pak kako grad nema više resursa za pomoć.

Dubrovački studenti u novu akademsku godinu ulaze bez menze, iako je restoran Teatar trebao obavljati tu zadaću. Vlasnik je, naime, odustao, a razlog su tome visoki troškovi i preniske cijene obroka. Restoranu se po obroku plaćalo 23,10 kuna, a studenti su odvajali oko 7 kuna, prenosi Nova TV.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica kazao je kako se raspisuje novi natječaj te poziva sve dubrovačke ugostitelje da se prijave kako bi pomogli studentima narednih nekoliko mjeseci dok se ne izgradi novi studentski dom. Nadodaje da je organiziranje studentske prehrane u nadležnosti Ministarstva, no kako je Studentski centar voljan pomoći. Ravnatelju SC-a nažalost se nije posrećilo s obzirom na to da ugostitelji nisu zainteresirani za pružanje takve vrste usluge.

Oglasio se i studentski pravobranitelj Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum. On smatra kako je najveći problem u tome što je grad Dubrovnik prije svega turistički grad i zbog toga nije prilagođen studentskim standardima.

Iako je Dubrovnik svima poznat kao vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj te jedan od glavnih izvora punjenja državne kasice, za studente se ipak novca nema. Gradonačelnik Mato Franković kaže kako grad nije spreman pomoći studentima zato što nema dovoljno sredstava da to kontinuirano radi. Gdje će se studenti Sveučilišta u Dubrovniku hraniti i gdje će prezimiti nadolazeći semestar, još nije poznato.

Otvorenje novog studentskog doma u Dubrovniku zakazano je tek za proljeće 2020. godine, a u sklopu doma nalazit će se i menza gdje će se studenti moći hraniti po niskim cijenama.

Komentari na članak

Vezani članci

Dubrovnik

Plemenita akcija

Dobri ljudi omogućavaju ljetovanje siromašnim obiteljima

Poziv jedne obitelji da nekome tko to ne može priuštiti omogući besplatno ljetovanje mogao bi prerasti u pravi projekt.

Star Wars u Dubrovniku

"Star Wars" se snima u Dubrovniku?

Hoće li se Sila probuditi u Dubrovniku?

Priča se da će "Star Wars: Episode VIII", čija je premijera najavljena za 15. prosinca 2017., biti sniman u Dubrovniku.

Striptolerancija priručnik

Promocija priručnika

Striptolerancijom protiv govora mržnje

Ivan Svaguša, Janina Jarić Pavić i Danica Kliškić izdali su priručnik namijenjen povećanju interesa mladih za suzbijanje govora mržnje i razvoj multikulturalnosti. Promocije će se održati u Splitu, Kaštelima i Dubrovniku.

Vueling kompanija, fotografija Barcelone

Studentsko putovanje nakon riješene akademske godine

Otputujte u Barcelonu iz Dubrovnika po cijeni povratne karte od 90 eura

Skrenite misli s kolokvija, početka ispitnih rokova i hladnih dana. Počnite planirati svoje povoljno studentsko ljetovanje s najdražima.

Dubrovački krovovi

Po treći put

Festival znanosti u Dubrovniku

Zadnji dan Festivala, 11. travnja, smješten je u prostor Sveučilišta u Dubrovniku, gdje će se održati predavanje i radionica Simuliranje i upravljanje brodom na moru pri različitim vremenskim uvjetima.