Studentska prehrana

Dubrovački studenti ostali bez menze, a iz Grada poručili kako im nisu spremni pomoći!

Sveučilišni kampus

Restoran Teatar otkazao je menzu dubrovačkim studentima. Iz Studentskog centra poručuju kako je raspisan novi natječaj te pozivaju ugostiteljske objekte na području grada Dubrovnika da se prijave. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je pak kako grad nema više resursa za pomoć.

Dubrovački studenti u novu akademsku godinu ulaze bez menze, iako je restoran Teatar trebao obavljati tu zadaću. Vlasnik je, naime, odustao, a razlog su tome visoki troškovi i preniske cijene obroka. Restoranu se po obroku plaćalo 23,10 kuna, a studenti su odvajali oko 7 kuna, prenosi Nova TV.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica kazao je kako se raspisuje novi natječaj te poziva sve dubrovačke ugostitelje da se prijave kako bi pomogli studentima narednih nekoliko mjeseci dok se ne izgradi novi studentski dom. Nadodaje da je organiziranje studentske prehrane u nadležnosti Ministarstva, no kako je Studentski centar voljan pomoći. Ravnatelju SC-a nažalost se nije posrećilo s obzirom na to da ugostitelji nisu zainteresirani za pružanje takve vrste usluge.

Oglasio se i studentski pravobranitelj Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum. On smatra kako je najveći problem u tome što je grad Dubrovnik prije svega turistički grad i zbog toga nije prilagođen studentskim standardima.

Iako je Dubrovnik svima poznat kao vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj te jedan od glavnih izvora punjenja državne kasice, za studente se ipak novca nema. Gradonačelnik Mato Franković kaže kako grad nije spreman pomoći studentima zato što nema dovoljno sredstava da to kontinuirano radi. Gdje će se studenti Sveučilišta u Dubrovniku hraniti i gdje će prezimiti nadolazeći semestar, još nije poznato.

Otvorenje novog studentskog doma u Dubrovniku zakazano je tek za proljeće 2020. godine, a u sklopu doma nalazit će se i menza gdje će se studenti moći hraniti po niskim cijenama.

Komentari na članak

Vezani članci

Jasna Ožanić

Susret hrvatske katoličke mladeži

Započele prijave za susret u Dubrovniku

Susreti hrvatske katoličke mladeži ove će se godine održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku.

Nova godina u Dubrovniku

Doček Nove godine u Dubrovniku

OĐE, OĐE NA DOBRO VAM NOVO LJETO DOĐE...

Iako slovi za jedan od najskupljih gradova (što vama ne bi trebalo predstavljati problem budući da ste, srećom, iz Grada ili ste dovoljno bogati da tu proslavite Novu godinu), postoje mjesta na kojima se ipak možete zabaviti do dugo u noć. Studentski.hr donosi popis najboljih mjesta za novogodišnji izlazak!

NATO znak

U Dubrovniku nagrađeni pobjednici kviza znanja o NATO-u

Dodijeljene nagrade učenicima i studentima, pobjednicima kviza znanja o NATO savezu

Pobjednicima kviza znanja o NATO-u, srednjoškolcima i studentima četiriju hrvatskih županija večeras su na svečanoj večeri u Revelinu dodijeljene prigodne nagrade.

Autorska fotografija / Tonči Gabelić

Studentski centar Zagreb

Menze uskoro započinju s radom; provjerite točne datume

Zagrebačke menze spremne su za novu akademsku godinu 2019/2020. Informirajte se kada koja započinje s radom.

Kulturni travanj u Dubrovniku

Kulturna događanja

Kulturni travanj u Dubrovniku

Kratki pregled kulturnih događanja tijekom travnja u Dubrovniku.