Studentska prehrana

Dubrovački studenti ostali bez menze, a iz Grada poručili kako im nisu spremni pomoći!

Sveučilišni kampus

Restoran Teatar otkazao je menzu dubrovačkim studentima. Iz Studentskog centra poručuju kako je raspisan novi natječaj te pozivaju ugostiteljske objekte na području grada Dubrovnika da se prijave. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je pak kako grad nema više resursa za pomoć.

Dubrovački studenti u novu akademsku godinu ulaze bez menze, iako je restoran Teatar trebao obavljati tu zadaću. Vlasnik je, naime, odustao, a razlog su tome visoki troškovi i preniske cijene obroka. Restoranu se po obroku plaćalo 23,10 kuna, a studenti su odvajali oko 7 kuna, prenosi Nova TV.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica kazao je kako se raspisuje novi natječaj te poziva sve dubrovačke ugostitelje da se prijave kako bi pomogli studentima narednih nekoliko mjeseci dok se ne izgradi novi studentski dom. Nadodaje da je organiziranje studentske prehrane u nadležnosti Ministarstva, no kako je Studentski centar voljan pomoći. Ravnatelju SC-a nažalost se nije posrećilo s obzirom na to da ugostitelji nisu zainteresirani za pružanje takve vrste usluge.

Oglasio se i studentski pravobranitelj Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum. On smatra kako je najveći problem u tome što je grad Dubrovnik prije svega turistički grad i zbog toga nije prilagođen studentskim standardima.

Iako je Dubrovnik svima poznat kao vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj te jedan od glavnih izvora punjenja državne kasice, za studente se ipak novca nema. Gradonačelnik Mato Franković kaže kako grad nije spreman pomoći studentima zato što nema dovoljno sredstava da to kontinuirano radi. Gdje će se studenti Sveučilišta u Dubrovniku hraniti i gdje će prezimiti nadolazeći semestar, još nije poznato.

Otvorenje novog studentskog doma u Dubrovniku zakazano je tek za proljeće 2020. godine, a u sklopu doma nalazit će se i menza gdje će se studenti moći hraniti po niskim cijenama.

Komentari na članak

Vezani članci

Grbeša

Povijesni nastup

Alumnus u finalnih 8 kupa!

Alumnus je i u uzvratnoj utakmici Kupa Hrvatske pobijedio MNK Kijevo Jako Sport s visokih 4:7 i tako izborio nastup u završnici natjecanja.

Studentski dan sport

5. Studentski dan sporta

Dubrovačka akademska zajednica potiče na zdrav život

Na dubrovačkom Stradunu obilježava se 5. Studentski dan sporta. Očekuje se veliki broj posjetitelja.

Hamlet

Dubrovačka kazališna čarolija

Midsummer Scene Festival ove godine u znaku Shakespeareova „Hamleta“

Treće izdanje Festivala na kazališnim daskama predstavlja jedno od najpoznatijih Shakespeareovih djela – „Hamleta“. No, ove ga godine prvi put u Hrvatskoj igra žena.

Studentica prenijela stvari na sveučilište

Studentski život u Dubrovniku

Studentica stvari drži na fakultetu, a spava u hostelu

Nakon 1. 6. studenti u Dubrovniku napuštaju svoje stanove te za vrijeme ispitnih rokova nemaju smještaj. Studentski dom trebao bi se uskoro izgraditi, ali studenti nisu previše optimistični jer se takva priča ponavlja svake godine. Bruna Papić, studentica četvrte godine, odlučila je podijeliti svoju priču.

FOTO

Međunarodni festival

Dubrovnik u pozno ljeto okuplja ljubitelje klasične glazbe

Svi ljubitelji klasične glazbe koji se zateknu u Dubrovniku u razdoblju od 26. kolovoza do 23. rujna će doći na svoje. U nepunih mjesec dana Grad će biti pozornica ponajboljih međunarodnih umjetnika koji će izvesti cijenjene glazbene komade.