LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski rad

Doneseni pravilnici o posredovanju, Zakon o obavljanju studentskih poslova konačno potpun

Donesenim pravilnicima za studente koji rade definiran je oblik i sadržaj studentskog ugovora, a načini izdavanja ugovora ostaju nepromijenjeni.

Donesenim pravilnicima za studente koji rade definiran je oblik i sadržaj studentskog ugovora, a načini izdavanja ugovora ostaju nepromijenjeni.

Nakon dva mjeseca otkako je Zakon o obavljanju studentskih poslova stupio na snagu, objavljeni su i Pravilnik o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti posredovanja u obavljanju studentskih poslova i Pravilnik o obliku i sadržaju ugovora o obavljanju studentskih poslova

Definirani su dakle uvjeti poslovanja studentskih servisa te izgled studentskog ugovora. Stavke ugovora, kao što su podaci o studentu, studentski servis preuzima iz matičnih evidencija, dok poslodavac upisuje podatke o vrsti posla, mjestu obavljanja, razdoblju trajanja posla, iznosu neto satnice, posebnim doprinosima i uvećanju naknade za 50% u slučaju rada blagdanom, nedjeljom ili noću. Način izdavanja ugovora ostaje isti; studenti mogu zatražiti izdavanje ugovora na šalteru studentskog servisa ili na njihovoj internetskoj stranici. 


Vezano: S 85 glasova „za“ Zakon o obavljanju studentskih poslova konačno usvojen


Novi Zakon o obavljanju studentskih poslova na snagu je stupio 8. studenog 2018. godine, no bez pravilnika o posredovanju i ugovorima, koje je ministrica prema proceduri trebala donijeti u razdoblju od 60 dana. Činilo se zbunjujućim kako će u međuvremenu funkcionirati podizanje ugovora, no u tome je posredovanje uglavnom prolazilo bez značajnijih komplikacija. 

 

 

FOTO: PIXABAY