LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Donesena odluka o datumu ponavljanja izbora za studentske predstavnike u Rijeci

Sveučilište u Rijeci donijelo je odluku o datumu ponavljanja izbora studentskih predstavnika u Rijeci.

Sveučilište u Rijeci donijelo je odluku o datumu ponavljanja izbora studentskih predstavnika u Rijeci.

Iako je prvotni rok za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i u studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci bio 5. lipnja, izbori će se ponoviti, a Sveučilište u Rijeci donijelo je odluku o datumu ponovnog izbora. Riječ je o srijedi, 19. rujna 2018. godine, u trajanju od 8:00 do 20:00.

Što se tiče sastavnica na kojima se ponavlja glasanje i kandidatura, Medicinski fakultet jedini je na kojemu se ponavlja samo glasanje, dok se na Filozofskom, Tehničkom i Ekonomskom fakultetu, Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Akademiji primijenjenih umjetnosti uz glasanje ponavlja i kandidatura. Prema Pravilniku o izborima, u kojemu je moguće pronaći sve informacije o kandidaturi i održavanju izbora, pravo kandidiranja ima svaki student sastavnice koji je u posljednje dvije akademske godine ostvario najmanje 60 ECTS bodova i koji ne obavlja dužnost studentskog predstavnika dva uzastopna mandata. Kandidat ne smije biti subjekt stegovnog postupka ili postupka provedenog sukladno Etičkom kodeksu. Kandidati podnose kandidaturu Izbornom povjerenstvu Sveučilišta, odnosno Izbornom povjerenstvu sastavnice najkasnije 15 dana prije održavanja glasovanja.

Detaljnije informacije o izborima, odnosno sastavnicama i izbornim jedinicama na kojima se izbori ponavljaju moguće je pronaći na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR