Elektroboj

Dođite na motivacijsko predavanje "STEMI - behind the scenes"

Predavanje STEMI

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja.

Prvo motivacijsko predavanje, STEMI - behind the scenes, u sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, održat će se u petak, 22. siječnja, na FER-u u dvorani B3 s početkom u 16 h.

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja. Robot-pauk koji učenje čini zabavnim prvi je proizvod proizašao iz projekta STEMI. Radi se o projektu hrvatske udruge Bura znanja koja nastoji popularizirati i približiti mladima STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering and Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim ustanovama i društvu. Cilj je projekta unaprijediti način na koji se educiraju mladi i zainteresirati ih za STEM područje.

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Natjecanje je namijenjeno studentima svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj. Elektroboj je izuzetna prilika za početak karijere, povezivanje s potencijalnim poslodavcima te odlična početna točka za pokretanje vlastitog startupa. Koncept ovogodišnjeg natjecanja malo se razlikuje od dosadašnjih te će tema biti zadana od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki. Zadani problem bit će stvaran, iz domene rada tvrtki, kako bi natjecanje podigli na višu razinu i osigurali transparentnost ocjenjivanja. Tema će biti objavljena sredinom veljače, kada kreću i prijave.

Komentari na članak

Vezani članci

Rapa Nui

Putopisna večer

O avanturama s 52 tisuće km duge ekspedicije Rapa Nui

– Ponovno ću zainteresirane povesti na putovanje prekrasnom, ali neljubaznom čileanskom pustinjom Atacama, u vožnju živopisnim lokalnim autobusima na Cesti smrti te na penjanje šarenom Duginom planinom, ali i u boemsku četvrt La Boca, na Uskršnji otok te u posjet ostacima Inka i na Machu Picchu. – najavljuje Juka.

Zgrada

Ekonomski fakultet i Europska komisija pozivaju

Poslušajte predavanje o izazovima u EU

Ludolf Van Hasselt, predstavnik Glavne uprave za komunikacije u Europskoj komisiji, održat će predavanje o izazovima najveće europske integracije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. S obzirom na njegovo bogato iskustvo, pozivaju se studenti da se pridruže, 4. veljače u 11h.

News bar na Maratonu karijera

SIK-ov projekt

News Bar na Maratonu karijera: „Neka zadnja pogreška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje“

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Predavanje na PBF-u

E-brojevi (ne)opravdano izazivaju paniku

Udruga PROBION pripremila je predavanje o aditivima u hrani. Profesorica Škevin objasnit će što su e-brojevi i kako znanstvenici reagiraju na njih.

Estiem

ESTIEM Zagreb

Zagrebački ogranak ESTIEM-a pokreće projekt P&R-Present&Represent

Predavanja i radionice održat će predstavnici Degordiana, internetskog portala posao.hr i Rimac Automobila.