Elektroboj

Dođite na motivacijsko predavanje "STEMI - behind the scenes"

Predavanje STEMI

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja.

Prvo motivacijsko predavanje, STEMI - behind the scenes, u sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, održat će se u petak, 22. siječnja, na FER-u u dvorani B3 s početkom u 16 h.

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja. Robot-pauk koji učenje čini zabavnim prvi je proizvod proizašao iz projekta STEMI. Radi se o projektu hrvatske udruge Bura znanja koja nastoji popularizirati i približiti mladima STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering and Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim ustanovama i društvu. Cilj je projekta unaprijediti način na koji se educiraju mladi i zainteresirati ih za STEM područje.

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Natjecanje je namijenjeno studentima svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj. Elektroboj je izuzetna prilika za početak karijere, povezivanje s potencijalnim poslodavcima te odlična početna točka za pokretanje vlastitog startupa. Koncept ovogodišnjeg natjecanja malo se razlikuje od dosadašnjih te će tema biti zadana od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki. Zadani problem bit će stvaran, iz domene rada tvrtki, kako bi natjecanje podigli na višu razinu i osigurali transparentnost ocjenjivanja. Tema će biti objavljena sredinom veljače, kada kreću i prijave.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti FER-a - Projekt Električni auto

Intervju: Matej Beljo

Projekt „Električni auto”

Matej Beljo, mag. ing. elektrotehnike, prošle je godine diplomskim radom sudjelovao na projektu „Električni auto“, a za Studentski.hr otkrio je koji su ciljevi i svrha projekta te koje su prednosti i nedostaci električnog auta s obzirom na klasične automobile.

Monopoly novac

Događanja u Klubu mladih Split

Osvijestite svoja potrošačka prava pa se bojanjem oslobodite stresa

Klub mladih Split ovog četvrka organizira predavanje o potrošačkim pravima te antistres terapiju – bojanje bojanki.

fa

Sveučilište u Zagrebu

Povodom stote obljetnice djelovanja Agronomskog fakulteta održava se Dan doktorata

U četvrtak, 9. svibnja, održat će se Dan doktorata na Agronomskom fakultetu u Zagrebu koji ujedno slavi i 100. obljetnicu djelovanja.

Predavanje "U zemlji Asteka i Maja"

Predavanje Kluba Zona

Svjetski putnik vodi Splićane u zemlju Asteka i Maja

Jurica Galić obišao je Meksiko od Mexico Cityja na zapadu do Cancuna na krajnjem istoku u potrazi za ostavštinom Asteka i Maja, a dojmove će podijeliti u sklopu programa Kluba Zona.

Znanstveni kutak - prvo predavanje

Splitski studenti pokreću novi projekt

Prvo predavanje novog projekta „Znanstveni kutak”

Prvo predavanje bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, u Klubu mladih Split.