Elektroboj

Dođite na motivacijsko predavanje "STEMI - behind the scenes"

Predavanje STEMI

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja.

Prvo motivacijsko predavanje, STEMI - behind the scenes, u sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, održat će se u petak, 22. siječnja, na FER-u u dvorani B3 s početkom u 16 h.

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja. Robot-pauk koji učenje čini zabavnim prvi je proizvod proizašao iz projekta STEMI. Radi se o projektu hrvatske udruge Bura znanja koja nastoji popularizirati i približiti mladima STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering and Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim ustanovama i društvu. Cilj je projekta unaprijediti način na koji se educiraju mladi i zainteresirati ih za STEM područje.

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Natjecanje je namijenjeno studentima svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj. Elektroboj je izuzetna prilika za početak karijere, povezivanje s potencijalnim poslodavcima te odlična početna točka za pokretanje vlastitog startupa. Koncept ovogodišnjeg natjecanja malo se razlikuje od dosadašnjih te će tema biti zadana od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki. Zadani problem bit će stvaran, iz domene rada tvrtki, kako bi natjecanje podigli na višu razinu i osigurali transparentnost ocjenjivanja. Tema će biti objavljena sredinom veljače, kada kreću i prijave.

Komentari na članak

Vezani članci

Udruga FURIJA

Udruga studenata filozofije „Furija“

Noć filozofije i božićni domjenak u Rijeci

Studenti filozofije pozivaju vas na božićni domjenak i Noć filozofije, koji će se održati 15. prosinca.

Opera

Iznenađenje za brucoše

VIDEO: Kako je splitska Ekonomija postala "operna kuća"

U ulozi asistenata u nastavi našli su se operni pjevači i pjevačice Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Dvoranu za predavanja svojim su glasovima ispunili sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Vlado Garić i bas Mate Akrap.

Tri predavanja, Time4Science

„Time4Science”

Na FOI-ju održane tri uspješne akademske rasprave

Tricia Alegra Jenkins, Michael Bošnjak i Marjan Mernik zaslužni su za tri uspješna susreta koja su se održala na FOI-ju u sklopu projekta „Time4Science”.

U Zadru obilježen Globalan tjedan poduzetništva

Studentska udruga „Turisticus"

U Zadru obilježen Globalni tjedan poduzetništva

Povodom obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva studenti udruge Turisticus Odjela za Turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru organizirali su nastupna edukativna predavanja Rade Bobanovića te Tie me-a i Issa Artsa.

Agencija 404

Predavanje i diskusija u Sveučilišnom centru Varaždin

Bivši studenti Sveučilišta Sjever govore o budućnosti (vizualnih) komunikacija

Alumni Sveučilišta Sjever koji danas rade u agenciji 404 govorit će o svom profesionalnom putu, ali i o tome kako kreativno (ne)komunicirati pred svima zainteresiranima u prostorijama Sveučilišnog centra Varaždin.