Elektroboj

Dođite na motivacijsko predavanje "STEMI - behind the scenes"

Predavanje STEMI

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja.

Prvo motivacijsko predavanje, STEMI - behind the scenes, u sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, održat će se u petak, 22. siječnja, na FER-u u dvorani B3 s početkom u 16 h.

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja. Robot-pauk koji učenje čini zabavnim prvi je proizvod proizašao iz projekta STEMI. Radi se o projektu hrvatske udruge Bura znanja koja nastoji popularizirati i približiti mladima STEM područje (eng. Science, Technology, Engineering and Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim ustanovama i društvu. Cilj je projekta unaprijediti način na koji se educiraju mladi i zainteresirati ih za STEM područje.

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Natjecanje je namijenjeno studentima svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj. Elektroboj je izuzetna prilika za početak karijere, povezivanje s potencijalnim poslodavcima te odlična početna točka za pokretanje vlastitog startupa. Koncept ovogodišnjeg natjecanja malo se razlikuje od dosadašnjih te će tema biti zadana od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki. Zadani problem bit će stvaran, iz domene rada tvrtki, kako bi natjecanje podigli na višu razinu i osigurali transparentnost ocjenjivanja. Tema će biti objavljena sredinom veljače, kada kreću i prijave.

Komentari na članak

Vezani članci

Svemir

Najveća enigma u vašoj blizini

Otkrijte tajne beskonačnog prostranstva – svemira

Znanstveno-popularna manifestacija po devet put u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Aplikacije

Motiviranje studenata

Ususret App Start Contestu: predavanje o developmentu, a zatim i o redizajnu iOS i Android aplikaciji

Prvo predavanje pod nazivom Sve što vam ne kažu, a trebali biste znati o svijetu developmenta održat će Ian Rumac, dok će drugo predavanje Measure twice, cut once održati Krešimir Mudrovčić.

Erasmus+ Info dan

Pomagala ili odmagala na predavanjima

Neki profesori vjeruju da PowerPoint prezentacije zaglupljuju studente

Treba li zabraniti PowerPoint na fakultetima? Čini se da ga studenti vole, ali zna jako loše utjecati na njihovu pažnju i učenje.

fa

Sveučilište u Zagrebu

Povodom stote obljetnice djelovanja Agronomskog fakulteta održava se Dan doktorata

U četvrtak, 9. svibnja, održat će se Dan doktorata na Agronomskom fakultetu u Zagrebu koji ujedno slavi i 100. obljetnicu djelovanja.

Svemir, zvijezde; izvor: https://pixabay.com/en/milky-way-starry-sky-night-sky-star-2695569/

Predavanja o astronomiji i posjet zvjezdarnici

Upoznajte svemir i pogledajte nebo iz središta Zagreba

Drugi Zoom u znanost studentske udruge PROBION baca pogled u svemir uz vodstvo stručnjaka iz područja astronomije, astrofizike i eksperimentalne fizike. Predavanja i interaktivna radionica u zvjezdarnici održavaju se 18. i 19. siječnja 2018.