Dan otvorenih vrata

Degustacije, radionice i eksperimenti razbili svakodnevicu Agronomskog fakulteta

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta
Pogledaj fotogaleriju
Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta
Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta
Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta
Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta
Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta

+16

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta bio je pun pogodak. Fakultet se predstavio u najboljem svjetlu, a posjetitelji su kući otišli siti, zabavljeni i s novim znanjem u glavi.

Agronomski fakultet otvorio je svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima koji su htjeli vidjeti, ali i naučiti nešto novo. Prigodni program započeo je u 9 sati, a odvijao se u VI. paviljonu. Cilj ove manifestacije nije bio samo privući buduće studente i zainteresirati srednjoškolce, već i upoznati djecu vrtićke dobi s poljoprivrednim svijetom kroz različite zabavne radionice. Studenti Agronomskog fakulteta također su razgledavali sadržaj i upoznavali se s radom svojih kolega s drugih smjerova.

Svaki zavod fakulteta imao je svoj štand na kojem su izlagali proizvode, upoznavali posjetitelje s njihovim radom i zanimanjem te održavali edukativne i zabavne radionice za najmlađe. Na većini štandova mogli su se degustirati različiti proizvodi. Tako se na štandu Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo moglo degustirati vino koje proizvode upravo studenti u neposrednoj blizini fakulteta. Ponuđene sorte bile su Rosé, Graševina, Chardonnay i Traminac, a probati se mogu i u pokušalištu Jazbina. Zavod za mljekarstvo omogućio je degustiranje kravljeg sira te jogurta marke Euromilk koji su nastali u suradnji s profesorima fakulteta. Probali smo i određene vrste meda, od kojih su bagrem, kesten i cvjetni med napravljeni u sklopu fakulteta. Zavod za voćarstvo ponudio je svoje jabuke i kruške te različite orašaste plodove uzgojene u fakultetskom voćnjaku. Na štandu Zavoda za stočarstvo isprobali smo kravlje i kozje mlijeko te ovčje i magareće kobasice. Nažalost, kobasice od boškarina nismo stigli degustirati jer su odmah nestale.

Zavod za povrćarstvo nudio je svoje sapune i šumeće kupke, a studenti su održali i demonstraciju pravljenja istih. Na trenutak smo se osjećali i kao pravi znanstvenici iza mikroskopa proučavajući pupoljke lipe. Štand Zavoda za kemiju pravio je eksperimente koji su zabavljali mlađu, ali i stariju publiku. Ispred paviljona bio je izložen traktor u sklopu Zavoda za mehanizaciju poljoprivrede u koji se moglo ući te ga razgledati iznutra. Udruga IAAS, koja povezuje sve studente agronomskih i srodnih fakulteta u svijetu, imala je svoj štand. Cilj im je bio upoznati sve zainteresirane sa svojim aktivnostima te ih potaknuti na priključivanje samoj udruzi.

Razgledavajući sadržaj susreli smo dva studenta na razmjeni iz Uzbekistana koji su imali samo riječi hvale kako za fakultet, tako i za današnji događaj. Pohvalili su profesore i lokaciju fakulteta, ali i svoje kolege za koje su rekli da su prijateljski nastrojeni te uvijek spremni pomoći. Sudeći po komentarima, posjetitelji su bili izuzetno zadovoljni cijelim programom, a studenti odazivom i uspjehom događaja. Moglo se vidjeti puno nasmiješenih lica koja zasigurno nisu požalila svoj dolazak.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstavljanje Odjela za umjetnost i restauraciju

Dan otvorenih vrata

Predstavljanje Odjela za umjetnost i restauraciju kulturnim, umjetničkim i znanstvenim institucijama

Program Dana otvorenih vrata Odjela za umjetnost i restauraciju izazvao je veliki interes. Studenti su predstavili svoje radionice, a predstavnici institucija govorili su o oblicima suradnje sa Sveučilištem.

Poslovni čovjek

Erasmus+ projekt SILICE

Na VERN'u počinju radionice socijalnog poduzetništva za izraelske i indijske menadžere

Od 13. do 15. studenog održat će se treninzi za menadžere budućih SinnoLab-ova. Polaznici će obrađivati teme poput uloge inkubatora u razvoju inovacija, razlika između društvenog aktivizma i socijalnog poduzetništva.

Mali poduzetnici

"Mali poduzetnici"

Udruga CINAZ održala dvije radionice za poticanje kreativnog stvaralaštva

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ je započela s provedbom svog izvannastavnog i izvanškolskog programa za 2016. U sklopu programa održane su dvije različite radionice.

Uranjanje u kineske pejzaže kroz četiri ture kulture

Klub mladih Split

Uranjanje u kineske pejzaže kroz četiri ture kulture

Izložbom slika s motivima Kine započinje program "Četiri ture kineske kulture". Uslijedit će tri radionice upoznavanja s kineskom umjetnošću i kuhinjom.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.