Dan karijera u Sveučilišnom centru Varaždin

Connect Day studente Sveučilišta Sjever povezuje s poslodavcima

Razgovor posao

– Budući da je iznimno važno da studenti već tijekom studiranja steknu iskustvo i neophodne vještine kako bi postali kompetentni i poželjni stručnjaci na tržištu rada, Sveučilište Sjever, osim na obrazovnom i znanstvenom dijelu, kontinuirano radi na povećanju suradnje s gospodarstvom. – poručuju sa Sveučilišta.

U organizaciji Sveučilišta Sjever i Hrvatske gospodarske komore u četvrtak, 30. svibnja 2019, u Sveučilišnom centru Varaždin održat će se Connect Day, odnosno Dan karijera. U cilju mu je povezati studente s poslodavcima te potaknuti daljnju suradnju s gospodarstvom.

Nakon službenog otvorenja u 12 sati u dvorani 110 UNIN2 održat će se panel-rasprava s ključnim dionicima s područja obrazovanja i tržišta rada koji će razgovarati o brojnim temama od kojih su posebno istaknute ponuda i potražnja za zanimanjima koja se poučavaju na Sveučilištu Sjever, spremnost visokoobrazovnih institucija za izazove na tržištu, stanje na tržištu rada Varaždinske županije, povećanje aktivne uloge i suradnje gospodarstva i obrazovnih institucija. Potom će se i pojedine tvrtke predstaviti studentima.

– Budući da je iznimno važno da studenti već tijekom studiranja steknu iskustvo i neophodne vještine kako bi postali kompetentni i poželjni stručnjaci na tržištu rada, Sveučilište Sjever, osim na obrazovnom i znanstvenom dijelu, kontinuirano radi na povećanju suradnje s gospodarstvom. Navedeno se temelji prvenstveno na usklađivanju s potrebama regije, ali i šire. Studenti Sjevera tijekom studija imaju mogućnost odlaska na stručne prakse ili na zaposlenje u brojne priznate tvrtke i ustanove s kojima Sveučilište Sjever ima sklopljenu suradnju. Navedeno doprinosi unapređenju kvalitete studijskih programa, a upravo je Connect Day prilika za još bolje povezivanje, umrežavanje i upoznavanje poslodavaca i studenata. Za studente će se osim središnjeg dijela Dana karijera – predstavljanja tvrtki – u suradnji s CISOK-om održati radionica izrade životopisa, motivacijskog pisma i kvalitetne pripreme za posao. – poručuju sa Sveučilišta.

Uloga i važnost Sveučilišta Sjever sve se više prepoznaje u gospodarstvu koje svoj napredak temelji upravo u STEM području, u kojem studira više od 83% studenata Sjevera. Osim u gospodarstvu i među poslodavcima ono je sve traženije među budućim studentima. Dokaz navedenom jest konstantno povećanje interesa i upisnih prijava, gotovo na svim studijskim programima, njih ukupno 27, koji se izvode u oba sveučilišna centra.

Komentari na članak

Vezani članci

Institut za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja upozorava na nedostatke

Novo javno sveučilište u Slavonskom Brodu?

Jeste li čuli da se otvara sveučilište u Slavonskom Brodu? Je li nam to potrebno ili nije? Institut za razvoj obrazovanja poslao je priopćenje u kojem objašnjava stvarnu situaciju u hrvatskom obrazovanju.

https://www.pinterest.com/pin/733383120540199829/

Luka Basa

Iskustvo nadobudnog studenta: najčudniji razgovor za posao

Svakom razgovoru za posao treba pristupiti pomalo nadobudno, ali s dozom samokontrole. No što kada nadobudnost zakaže, a ti samo šutiš i klimaš glavom pred osobom koja te intervjuira?

Career Speed Dating

Centar karijera FER-a i eSTUDENT

„Career Speed Dating" pali iskru između studenata i poslodavaca

Čak 42 poduzeća svoje će buduće kolege i suradnike potražiti među studentima i onima koji su nedavno magistrirali. Prijave za sudjelovanje traju do 3. prosinca.

Sveučilište Sjever

Višak Sveučilišta

Bivši rektor Bjeliš protiv velikog broja sveučilišta u Hrvatskoj

Bivši rektor kritizirao je želju sveučilita Sjever da postane dio državnog vlasništa kako bi ga financirala država.

3D&D

Stručni skup

Najbolji stručnjaci iz područja 3D modeliranja i dizajna ponovno na Sveučilištu Sjever

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustava i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. – istaknuo je doc. art. Geček.