Dan karijera u Sveučilišnom centru Varaždin

Connect Day studente Sveučilišta Sjever povezuje s poslodavcima

Razgovor posao

– Budući da je iznimno važno da studenti već tijekom studiranja steknu iskustvo i neophodne vještine kako bi postali kompetentni i poželjni stručnjaci na tržištu rada, Sveučilište Sjever, osim na obrazovnom i znanstvenom dijelu, kontinuirano radi na povećanju suradnje s gospodarstvom. – poručuju sa Sveučilišta.

U organizaciji Sveučilišta Sjever i Hrvatske gospodarske komore u četvrtak, 30. svibnja 2019, u Sveučilišnom centru Varaždin održat će se Connect Day, odnosno Dan karijera. U cilju mu je povezati studente s poslodavcima te potaknuti daljnju suradnju s gospodarstvom.

Nakon službenog otvorenja u 12 sati u dvorani 110 UNIN2 održat će se panel-rasprava s ključnim dionicima s područja obrazovanja i tržišta rada koji će razgovarati o brojnim temama od kojih su posebno istaknute ponuda i potražnja za zanimanjima koja se poučavaju na Sveučilištu Sjever, spremnost visokoobrazovnih institucija za izazove na tržištu, stanje na tržištu rada Varaždinske županije, povećanje aktivne uloge i suradnje gospodarstva i obrazovnih institucija. Potom će se i pojedine tvrtke predstaviti studentima.

– Budući da je iznimno važno da studenti već tijekom studiranja steknu iskustvo i neophodne vještine kako bi postali kompetentni i poželjni stručnjaci na tržištu rada, Sveučilište Sjever, osim na obrazovnom i znanstvenom dijelu, kontinuirano radi na povećanju suradnje s gospodarstvom. Navedeno se temelji prvenstveno na usklađivanju s potrebama regije, ali i šire. Studenti Sjevera tijekom studija imaju mogućnost odlaska na stručne prakse ili na zaposlenje u brojne priznate tvrtke i ustanove s kojima Sveučilište Sjever ima sklopljenu suradnju. Navedeno doprinosi unapređenju kvalitete studijskih programa, a upravo je Connect Day prilika za još bolje povezivanje, umrežavanje i upoznavanje poslodavaca i studenata. Za studente će se osim središnjeg dijela Dana karijera – predstavljanja tvrtki – u suradnji s CISOK-om održati radionica izrade životopisa, motivacijskog pisma i kvalitetne pripreme za posao. – poručuju sa Sveučilišta.

Uloga i važnost Sveučilišta Sjever sve se više prepoznaje u gospodarstvu koje svoj napredak temelji upravo u STEM području, u kojem studira više od 83% studenata Sjevera. Osim u gospodarstvu i među poslodavcima ono je sve traženije među budućim studentima. Dokaz navedenom jest konstantno povećanje interesa i upisnih prijava, gotovo na svim studijskim programima, njih ukupno 27, koji se izvode u oba sveučilišna centra.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Prvi Dan karijera

Sveučilište u Dubrovniku organizira Dan karijera

Dan karijera dolazi kao savršena prilika za najbolje studente Sveučilišta u Dubrovniku.

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Financijska podrška

Tvrtka iz Međimurja nudi stipendiju od 1200 kn, stručnu praksu, mogućnost usavršavanja i još mnogo toga

Tvrtka Eko Međimurje raspisala je natječaj za stipendiranje studenata Sveučilišta Sjever. Iznos mjesečne stipendije iznosi 1200 kuna, a rok za prijavu jest 9. rujna.

Posao

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Poslodavci iznose prijedloge za povećanje zapošljivosti diplomiranih

Stopa zapošljivosti hrvatskih diplomiranih studenata u dobi 20-34 godine iznosi 71,6%, a prosjek EU-a iznosi 84,9%, stoga će se u sklopu ovogodišnjeg Sajma stipendija i visokog obrazovanja porazgovarati o relevantnosti studijskih programa na tržištu rada i zanimanjima budućnosti.

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Varaždin i Sveučilište Sjever

Javna predavanja na Sveučilištu Sjever

Gostujuća predavanja na Sveučilištu Sjever održat će Stanko Abadžić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Mirjana Dumančić i predsjednica Europske federacije regulatornih tijela u sestrinstvu (FEPI) Dragica Šimunec, a predstavit će se i uredništvo multidisciplinarnog znanstvenog časopisa Podravina.

Čača

Studentica i fotografkinja Sonja Grubešić

INTERVJU: "Rekla bih da si svjestan svoga rada tek kada fotografiju možeš uzeti u ruke ili je objesiti na zid, jer je realno, tu je i tvoje je"

Sonja je studentica na Sveučilištu Sjever, a nakon završetka fakulteta planira se fotografiji posvetiti više nego sada, a možda jednog dana i živjeti samo od nje.