LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ŽIVOT

Cipelarenje na Savi nije se dogodilo?

Fotografije počinitelja navodnog cipelarenja osvanule su u studentskoj grupi, no je li se ono uopće dogodilo?

Fotografije počinitelja navodnog cipelarenja osvanule su u studentskoj grupi, no je li se ono uopće dogodilo?

Ispred brze menze kod Studentskog doma Stjepan Radić, u srijedu, 31. siječnja navodno se dogodilo cipelarenje, a nova članica svima poznate Facebook grupe Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava", fotografirala je navodne počinitelje.
 


VEZANO: Vandalizam ili pljačka: što se dogodilo na Savi?



Objava je zadobila pažnju povećeg broja stanara koji su u komentarima za ovakve situacije okrivili zaštitare.
 

„Dakle zaštitari su tu pro forme i teško im je kad treba nešto konkretno napravit (ono za što su plaćeni, usput rečeno), dok kad treba studente tjerat u 10 uvečer s krugova tu su glavni... #apsurdistan“, rekao je jedan od članova grupe.

Navodni počinitelji cipelarenja, FOTO: Facebook screenshot
 

Kad se ovakva stvar desi njima pred nosom - od zaštite ni traga


Druga članica grupe komentirala je brzinu reakcije zaštitara.
 

„Zaštitari 20 m od toga mista u svom kabinetu čekaju bolje dane ili?“ – zapitala se.


Treća se složila s prethodnom i nadovezala se na uobičajene prekide druženja u noćnim satima.
 

„Kad bi barem tim “zaštitarima” primarna funkcija bila ona koja im je navedena i u imenu pozicije- ZAŠTITA, možda bi se manje ovakvih stvari događalo. Sramota da su u sekundi na mjestu gdje su se neki studenti usudili podružiti jer ipak su u zatvoru pa ne smiju napuštati sobe iza 22 sata, a kad se ovakva stvar desi njima pred nosom- od zaštite ni traga.“ – poručila je.

 

Očevice se moli da se jave u Upravu ili na policiju


O cijelom događaju upitali smo Studentski centar u Zagrebu iz kojeg nam odgovaraju da nisu zaprimili nikakvu službenu informaciju o navedenom događaju. 
 

„Nitko od studenata nije došao prijaviti događaj na recepciji studentskog doma ili u upravu. Osoba koja prijavljuje događaj putem navedene Facebook grupe nije zavedena u evidenciji stanara SD Stjepan Radić. Shodno tome nismo niti u mogućnosti dalje komentirati navedeno.“ – objašnjavaju iz SC-a.


Studenti koji su vidjeli događaj, ako ga je bilo, pozvani su svoja saznanja ispričati Upravi doma.
 

„Pozivamo sve očevice i one koji imaju saznanja o navedenom događaju da se jave u Upravu studentskog doma, Studentskog centra u Zagrebu i/ili nadležnu policijsku postaju.“ – pozivaju iz Studentskog centra.

 

Članovi Odbora provjerili su prijave na recepciji


Situaciju su komentirali i iz Studentskog odbora SD-a „Stjepan Radić“, gdje su istaknuli činjenicu da je osoba koja je objavila fotografije navodnih počinitelja, tek nedavno postala član grupe. 
 

„Također Ano, nadam se da ste vi stvarna osoba i da niste tu jer vam je dosadno u životu ili želite podizati neke tenzije, ali pridružili ste se grupi prije 4 dana i od tada vam je ovo jedina objava. Ja sam sada bio na recepciji i provjerio je li bila ikakva prijava od strane bilo koga na recepciji s obzirom na to da se to dogodilo u 16h kada je dosta ljudi trebalo bit ispred brze. Volio bih kad bi mi ovaj događaj mogao potvrdit neko tko je to stvarno vidio i tko se ne skriva iza lažnih profila s upitnim motivima.“ – rekli su iz Odbora.

FOTO: FACEBOOK,