SC Osijek

Campus odavno ne radi, sad i druga menza najbliža domovima vikendom zatvara svoja vrata

Linija u menzi

Dva osječka studentska restorana Gaudeamus i Istarska od 3. ožujka uveli su novo radno vrijeme. Restoran Gaudeamus vikendom će biti u potpunosti zatvoren, a Istarska će raditi skraćeno. O tome koliko je to dobra ili loša odluka, progovorili su i osječki studenti.

Studentski restorani ili, kako se još popularno nazivaju, menze, idealno su rješenje studentima koji su u slabijoj financijskoj situaciji, u žurbi su ili im se jednostavno, pored svih silnih obveza kada je riječ o ispitima i predavanjima, ne da kuhati. Mnogobrojni svjedoče da je itekako moguće obilno se najesti od obroka za sedam kuna koji bi u običnim restoranima stajali minimalno 40, stoga su česti posjetitelji menza i vikendom kada, između ostaloga, imaju i mnogo više vremena da pojedu kvalitetan obrok.

Međutim, u osječkim je menzama Gaudeamus i Istarska situacija odnedavno drugačija nego što je bila prije. Naime, dva su navedena studentska restorana odlučila promijeniti svoje radno vrijeme na način da je Gaudeamus od 3. ožujka vikendom zatvoren, a radno je vrijeme restorana Istarska vikendom od 11:30 do 19 sati, s time da se ručak i večera poslužuju samo u određenom vremenu.

Također, Studentski centar u Osijeku na svojoj Facebook stranici objavio je i novo radno vrijeme restorana Gaudeamus preko tjedna, odnosno radit će svakog radnog dana od 12 do 20 sati, a narudžbe će se zaprimati do 19:30 sati. Unatoč tomu što se radno vrijeme restorana Istarska preko vikenda gotovo pa i nije promijenilo, većina se studenata ne slaže s ovom promjenom. Jedna od studentica koja je odlučila progovoriti o ovoj situaciji jest Tesa Lipovski, studentica prve godine Odjela za kulturologiju.

– Iskreno, nije me baš obradovala ta informacija jer kada ostanem u Osijeku preko vikenda, redovito idem u Gaudeamus na ručak, tako da smatram da to baš nije dobra odluka. –

S njom se slaže i Sanja Mikić, također studentica Odjela za kulturologiju:

– Mislim da bi restoran trebao raditi i vikendom jer se nekima ne da kuhati vikendom, a 100 puta je lakše otići u Gaudeamus. Također smatram da nije u redu što radnim danom rade tek od 12 sati. –

Ima i onih studenata kojima je sasvim svejedno s obzirom na to da ne objeduju u Gaudeamusu. Jedna od takvih je studentica Lea Pepelko:

– Ne jedem u Gaudeamusu, tako da mi je svejedno, ali sam čula od drugih studenata da im to nije u redu. –

Postoje studenti i kojima promjena radnog vremena nije nešto pretjerano zasmetala. Dapače, smatraju da su i djelatnici Gaudeamusa samo ljudi koji imaju pravo na neradne vikende i odmor.

– Inače, ja sam zagovornik nerada nedjeljom jer smatram da svatko zaslužuje barem „tu” nedjelju biti s najbližima. Naravno, postoje poslovi kao što su policija/zdravstvo/vatrogasci koji nam uvijek moraju biti dostupni. Smatram da zaposlenici Gaudeamusa nisu jedni od tih koji bi morali raditi i nedjeljom. Iz moje perspektive osobe koja je student u stranom gradu, znam iz iskustva da se i za 20 kuna (koje bih potrošila u menzi) može kupiti ili napraviti kvalitetan obrok. Na mene osobno ni malo ne utječe radi li Gaudeamus ili ne nedjeljom, a sigurna sam da osobama koje tamo rade – itekako znači. Ipak, subota je normalan radni dan i smatram da bi tada ipak trebali raditi. – rekla nam je Elena Ivančić, studentica Odjela za kulturologiju.

S njom se složila i studentica Josipa Varzić.

– Smatram da to nije tako veliki problem jer ostale menze rade, nije da studenti nemaju gdje jesti. –

Mihaela, studentica treće godine Odjela za matematiku, dotaknula se i radnog vremena restorana Campus koji također ne radi vikendom.

– Meni osobno ne smeta što Gaudeamus ne radi vikendom. Ne idem baš često tamo jer nerijetko moram dugo čekati hranu da dobijem. Više mi smeta što ne radi restoran Campus, a s obzirom na to da živim u domu, najbliže mi je tamo otići jesti. Bilo bi bolje da su nam Campus otvorili vikendom jer je besmisleno da restoran koji je blizu oba doma ne radi. –

Sve u svemu, većina studenata, sudeći i po komentarima na Facebook stranici osječkog Studentskog centra, nije oduševljena ovim promjenama, ali joj preostaje da se prilagodi novonastaloj situaciji.

Komentari na članak

Vezani članci

Jedenje, izvor: https://pixabay.com/en/hunger-hungry-eating-cookie-413685/

Prva pomoć tijekom učenja

10 zdravih „ispitnih" grickalica

Neki tijekom kolokvija smršave, ali mnogi se ipak ne mogu odvojiti od hrane, i to pogotovo grickalica. Za vas smo pronašli zdravije verzije koje će vas opskrbiti energijom potrebnom za preživljavanje kolokvija i ispitnih rokova. Sve je na popisu. I slatko i slano.

Sveučilište

Studentski centar Rijeka

Doznajte radno vrijeme riječkih studentskih servisa i restorana za vrijeme blagdana

Za vrijeme božićnih blagdana posebno radno vrijeme imat će studentski restorani, dok će većina ureda Student servisa biti zatvorena.

SKUC Osijek

SKUC - kreativna kuća za studente

FOTO: Novi smještaj za osječke studente

U Osijeku se od 1. listopada 2015. otvara SKUC - kreativna kuća za studente u centru grada. SKUC je namijenjen isključivo studentima, a nastao je kao kombinacija privatnoga i javnoga prostora.

Menza Index

I dalje bez uporabne dozvole

Vrata splitske menze Index još uvijek zatvorena

Unatoč obećanjima iz prosinca prošle godine o otvaranju odmah nakon Nove godine, splitska studentska menza i teretana i dalje nisu otvorene za studente. Problem je u tome što nema uporabne dozvole.

Teretana, vježbanje

Zdrava prehrana

Proteinski shakeovi i nisu tako dobri za studente koji žele isklesana tijela

Danas je među mladom populacijom razvijen trend konzumiranja različitih dodataka prehrani, a pogotovo proteina i proteinskih shakeova jer oni doprinose brzom razvoju mišića i mišićne mase. Unatoč njihovoj masovnoj konzumaciji, malo se zna o štetnosti koju prevelik unos ovog nutrijenta može izazvati .